stlpove reproduktory 1000 €

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod zino333 15. 2. 2024 08:47

S4nt4 píše:Pokud se vyznas v grafech, neni potreba nic poslouchat a charaketistiku/fr. odezvu repro zjistis z recenze. Neresim jakou kombinaci AVR a repro, jen samotne reproduktory.

Toto je nebetyčná blbosť. Veľmi odporúčam neriadiť sa touto radou. :oboze

Poviem k tomu len toto. Ak by to bolo tako jednoduché, potom by stačilo kúpiť najlacnejšie repro na trhu, doladiť ich cez PEQ na neutrálnu frekvenčnú krivku a každý by mal doma refrenčné repro. Realita je však úplne iná...
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Avenger666 15. 2. 2024 09:34

Asi týden jsem majitem nových sloupů Heco Aurora-700.Musím uznat že jsem fakt nešlápl vedle,když jsem si je pořídil.Poslouchám hlavně všechny odnože metalu a rocku,jsem spokojen.Vyplatilo se mi zapojení bi-wiring,čemuž jsem moc nevěřil ale je to znát.
Avenger666
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tapir1 15. 2. 2024 12:16

Dobrých repro v této ceně je už celkem mnoho. Poslech je jistě nutností a vlastní uši nic nenahradí. Za mne ještě také nějaký tip - Quadral Signum 70, Triangle Borea BR08. Testy k zjištění charakteru zvuku najdeš. 8-)
Audio - CA AZUR 851A, Pioneer N-50AE Casea Upgrade, Denon DVD 3910, Quadral Signum 90; Portable - Shanling M1, Beyerdynamic DTX 100 & Byron, Sony WH-1000XM2, Xiaomi Mi9 + Hiby FC3 MQA, Blon-BL03, TWS - Panasonic RZ-S500W, TV - Philips 65OLED 873
Tapir1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 2. 2024 15:52

zino: to si bohužel spousta lidí myslí. Že si u Magnátů naladí křivku, jakou mají B&W Nautilus, nebo u sluchátek na Beyrech křívku jakou mají Focal Utopia a že jim to bude hrát stejně. Samozřejmě nebude ani náhodou, ten zvuk nebude ani podobný. Navíc 80% lidí ani netuší, že jim tu naladěnou křivku totálně rozkope akustika prostoru, což je mimochodem jeden z nejvlivnějších a nejdražších "hi-fi komponentů" u repro poslechu, tisíckrát vlivnější, než výměna zesilovače, pračka napětí, nebo kabeláž.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 15. 2. 2024 18:06

Ano, akustika prostoru bude samozrejme dulezita. Tohle ovsem nebylo predmetem dotazu. Kolik ze stoji ten B&W Nautilus? Vleze se do 1000€? Jaky je poslechovy retezec ve studiu? To asi nepujde pod pul milionu. Repro za mega budou hrat jiste lip nez za 1000€, o tom nepochybuji.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Blom 16. 2. 2024 06:00

Vdaka za rady!
Z toho co ste mi tu popisali mi vychadza, ze
1. cez vikend skusim preluskat na webe informacie o Heco Aurora 700, Quadral Signum 70 a Triangle Borea BR08. Hoci z recenzii som uz unaveny a hlavne sa mi zda, ze vacsina recenzentov sa snazi hlavne predvadzat svoj "skvely" slohovy styl namiesto snahy podat citatelovi informaciu (grafy neratam). V poslednej dobe uz hladam len klucove slova detail, presne vykreslenie a analytickost.
2. ak mi z toho nic nevypadne, tak si zajdem popocuvat Debut Reference DFR52 + zrejme objednam domov Dali Oberon 5 a Wharfedale Diamond 12.3. Ale to nebude skor ako o 2 tyzdne. Aby som mal volne aspon dva vikendy na pocuvanie a hranie sa. Hoci tomuto som sa snazil vyhnut. Alebo sa na to vykaslem a jednoducho vezmem Oberony, ktore vraj v porovnani s Diamondami su presnejsie. Ak budem porovnavat, tak sem napisem svoj nazor.
Blom
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 16. 2. 2024 11:33

To porovnání reprosoustav si udělej, já se při výběru trefil až na čtvrtý pokus, měl jsem doma Cambridge Audio, Indiana Line, Dali a až Cabasse byla trefa do černého :⁠-⁠)
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Blom 17. 2. 2024 09:48

Tomu som sa chcel vyhnut, aby som nedopadol ako pri vybere zosilnovaca. Myslel som si, ze sa mi jeden nebude a druhy bude pacit, ale ono nie. Pacili sa mi oba, ale kazdy z troska inych dovodov. A vyber si potom...! Takze som dufal, ze na tomto fore dostanem radu od niekoho kto ich uz pocul. Nevadi.
Blom
Junior

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 17. 2. 2024 09:53

Určitě je tu někdo, kdo je slyšel nebo je má. Ale co se jinému líbí, tobě nemusí. A u tebe doma mohou znít úplně jinak.
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Blom 17. 2. 2024 10:51

Nezaujima ma komu sa ktore najviac pacili, ale ktore maju najviac detailov. Z tychto, ktore som tu napisal, alebo v ramci cenovej triedy a mozno este s prihliadnutim na to, ze ich budem pocuvat vacsinou potichsie.
Blom
Junior

Odeslat příspěvekod zino333 17. 2. 2024 11:15

Na tichý posluch sú vhodne repro s hornovým výškačom resp. waveguide tweeterom.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Blom 18. 2. 2024 17:18

Pre zaujimavost. Spytal som sa Gemini (byvaly Bard) na rozdiel medzi Dali Oberon 5 a Triangle Borea BR08:
## Porovnanie zvuku reproduktorov Dali Oberon 5 a Triangle Borea BR08:

**Dali Oberon 5:**

* **Výhody:**
* Vyvážený zvuk s čistými výškami a silnými basmi.
* Detailné a presné stvárnenie zvuku.
* Veľmi dobrá hodnota za peniaze.
* Vhodný pre rôzne hudobné žánre.
* **Nevýhody:**
* Nie je taký dynamický ako Triangle Borea BR08.
* Môže znieť trochu ostro v menších miestnostiach.

**Triangle Borea BR08:**

* **Výhody:**
* Veľmi dynamický a živý zvuk.
* Široká zvuková scéna.
* Vhodný pre audiofilov a náročných poslucháčov.
* **Nevýhody:**
* Môže znieť príliš basovo v menších miestnostiach.
* Nie je taký detailný ako Dali Oberon 5.
* Cena je o niečo vyššia.

**Zhrnutie:**

Oba reproduktory ponúkajú skvelý zvuk za danú cenu. Dali Oberon 5 je všestrannejší a vhodný pre väčšinu poslucháčov, zatiaľ čo Triangle Borea BR08 je ideálny pre audiofilov, ktorí hľadajú dynamický a živý zvuk.

**Ktorý reproduktor je pre vás ten pravý, závisí od vašich preferencií a od toho, ako budete reproduktory používať:**

* **Ak hľadáte všestranný reproduktor s vyváženým zvukom a dobrou hodnotou za peniaze, Dali Oberon 5 je skvelou voľbou.**
* **Ak ste audiofil a hľadáte dynamický a živý zvuk, Triangle Borea BR08 je pre vás tou pravou voľbou.**

**Odporúčam vám, aby ste si pred kúpou reproduktory vypočuli v obchode a porovnali ich zvuk.**

**Ďalšie faktory, ktoré je potrebné zvážiť:**

* **Veľkosť miestnosti:** V menších miestnostiach je lepšia voľba Dali Oberon 5, pretože nie je taký basový ako Triangle Borea BR08.
* **Hudobný vkus:** Ak počúvate rôzne hudobné žánre, Dali Oberon 5 je lepšou voľbou, pretože je všestrannejší.
* **Cena:** Dali Oberon 5 je lacnejší ako Triangle Borea BR08.

**Dúfam, že vám toto porovnanie pomohlo pri výbere reproduktorov.**
Blom
Junior

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 18. 2. 2024 18:22

No tak máš vybráno, ne? Dali je detailnější.
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Blom 18. 2. 2024 22:09

: ) Este porozmyslam ako to vymysliet s posluchom na vlastne usi.

Ale o to mi teraz vobec neslo. Skor o schopnost v rozumnej forme spravit porovnanie. Hoci samozrejme je treba davat bacha na halucinovanie. Napriklad v ramci dalsich otazok mi Gemini napisal, ze Dali Oberon 7 stoja 1500 eur.
Blom
Junior

Odeslat příspěvekod Dm602 19. 2. 2024 11:02

q acoustic 3050i skvele
Oled tv Panasonnic
Qled Samsung
Bowers and Wilkins 600
Marantz AV
Monster Cable
Yamaha Mcr D670D
Dm602
Junior