Zdravim,
moje ELAC DEBUT F6.2 sa po bezmala dvoch rokoch porucali a kedze reklamacia skoncila vratenim penazi beriem to ako prilezitost posunut sa niekam vpred, alebo aspon vyskusat cosi ine. V ramci cenovej kategorie hladam repro co najviac neutralne a detailne. Nemam rad predunenu hudbu a ani ked to iskri az prilis. Nie som nejaky audiofil, ale to prve prekryva hudbu a od toho druheho ma po nejakej dobe zacnu boliet usi.
Pripojene budu k Audiolab 6000A, na hudbu (pomer platne/CD/ine - 70/20/10). Pocuvam hlavne rock, jazz, artrock, ska, vaznu hudbu, instrumentalky. Pocuvat budem hlavne potichsie - vecer, v klude. Ale samozrejme ked je nalada, tak sa hra aj na hlas a susedov sa nepytam. Velkost izby cca 22,5 m². Predna strana moze byt od zacnej steny max. 70 cm, takze tu som dost obmedzeny.
Po luskani recenzii a diskusii mi padli do vyberu tieto 3:
1. Dali Oberon 5
2. Wharfedale Diamond 12.3
3. Elac Debut Reference DFR52 - ako prirodzeny posun z DEBUT F6.2
Viem, ze si treba vypocut na vlastne usi, ale toto nie je mozne ani u jedneho predajcu a pre mna by bolo idealne mat ich vsetky doma na 2 tyzdne a porovnavat v klude ked mam na to naladu.
Otazka pre vazene osadenstvo. Ma s nimi niekto osobnu skusenost? Vie mi niekto pomoct s vyberom? Pripadne nezostali mojmu vyhladavacu ukryte este nejake repro v tejto cene?