stlpove reproduktory 1000 €

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Blom 28. 4. 2024 20:52

Sľúbil som, že ak sa mi podarí porovnať tak napíšem výsledok. Porovnával som Dali Oberon 5 a Triangle Borea BR08.

Dali:
- basovejšie, zastreté, nevýrazné výšky
- stále mi nejde do hlavy kde sa berie v tak malých bedniach tak veľký zvuk

Triangle:
- dynamickejšie, pekné stredy a výšky

Privítal by som pri oboch viac detailov. Škoda. Keďže v rámci cenového limitu som nenašiel nič kde by na viac detailov bola aspoň teoretická šanca nechám si Triangle. Jedine tie čo som mal doteraz - Elac Debut B6.2.

S Triangle to bola sranda, pretože hneď na začiatku som ich postavil predpisovo a hrali fakt zle. Posunul som ich blízko k stene - zlé, ale iným spôsobom. Tak zase ďalej od steny a natočil som ich viac na mňa - takto sa to už dalo. Avšak prvý večer sa mi jednoznačne viac páčili Dali. Až na druhý deň po pár hodinách hrania Triangle nabrali akoby plnosť alebo čo.
Blom
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 28. 4. 2024 21:22

Blom píše:S Triangle to bola sranda, pretože hneď na začiatku som ich postavil predpisovo a hrali fakt zle. Posunul som ich blízko k stene - zlé, ale iným spôsobom. Tak zase ďalej od steny a natočil som ich viac na mňa - takto sa to už dalo. Avšak prvý večer sa mi jednoznačne viac páčili Dali. Až na druhý deň po pár hodinách hrania Triangle nabrali akoby plnosť alebo čo.

však jasné, že bedny musíš nejdřív dobře rozehrát a také dobře umístit v prostoru, mám též francouzské Cabasse MT32 Alderney a jsem s nimi nadmíru spokojen, neměnil bych :-)
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Blom 29. 4. 2024 04:58

Nuz Dali Oberon a ani moje predchadzajuce dvoje repro neboli narocne na umiestnenie. Aspon ja som tam rozdiely nepocul.

A co sa tyka v recenziach vychvalovanej detailnosti pri Dali Oberon 5... Tym, ze su basovejsie maju menej vyrazne stredy a vysky. Tam tych detailov pocujem menej, resp. su menej vyrazne. Na spodkoch nielen v porovnani s Triangle ich nepocujem viac. Neviem ci som hluchy, alebo narocny, alebo co.

Ja som zatial to echt prave orechove pre seba nenasiel. Mozno o par rokov ked budem menit tieto budu k dispozicii v tejto cenovej hladine nejake vhodnejsie. Mozno sa mi uvolni budget. Zatial si budem musiet vystacit s Trianglom. Aj tak pre mna vyborna skusenost. Len si neviem predstavit, ze by som sa mal rozhodovat v nejakej posluchovke.
Blom
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 29. 4. 2024 06:14

Umístění má vliv i na ty detaily.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Blom 29. 4. 2024 19:52

Tak potom som hluchý. : )
Blom
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 30. 4. 2024 07:20

Hluchý být nemusíš. Zkus ty repro vystrčit metr před zeď a určitě se dostaví rozdíly. Bedny by měly mít kolem sebe dostatek místa bez ohledu na to, kterým směrem mají výdech bassreflexu. Samozřejmě chápu, že je to boj s prostorem a manželkou. Ale akustika prostoru je plnohodnotný člen audiosestavy, který umí totálně zabít i ty nejlepší repro a vychytání akustiky, pokud to člověk myslí se zvukem vážně je investice v ceně jednotlivých komponentů, často i dražší. Asi největší nepřítel repro poslechu jsou moderní vzdušné holobyty bez koberců, bez záclon, s minimem nábytku. Čím je prostor zaplácanější, tím to obvykle líp hraje a rozdíly nejsou rozhodně nepatrné.Pokud nemáš koberec, pomůže třeba v čase poslechu hodit před repro na zem deku, stejně tak tu deku pověsit na holou zeď za ně, zatáhnout závěsy atd.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod prorok_pupinek23023 30. 4. 2024 10:43

Ahoj zkus se ještě podívat na AQ WEGA 55 MKIII. Cena je cca 24 tisíc Kč.Ale mají lepší citlivost,větší zatížitelnost,jsou těžší.Bass reflex dopředu.v testech sbírají vynikající hodnoceni,hranou universálně všechny žánry...

-- 30. 4. 2024 10:48 --

Tady je test : https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... a-55-mkiii
prorok_pupinek23023
Junior

Odeslat příspěvekod Blom 30. 4. 2024 18:33

martas38 píše:Hluchý být nemusíš. Zkus ty repro vystrčit metr před zeď a určitě se dostaví rozdíly. Bedny by měly mít kolem sebe dostatek místa bez ohledu na to, kterým směrem mají výdech bassreflexu. Samozřejmě chápu, že je to boj s prostorem a manželkou. Ale akustika prostoru je plnohodnotný člen audiosestavy, který umí totálně zabít i ty nejlepší repro a vychytání akustiky, pokud to člověk myslí se zvukem vážně je investice v ceně jednotlivých komponentů, často i dražší. Asi největší nepřítel repro poslechu jsou moderní vzdušné holobyty bez koberců, bez záclon, s minimem nábytku. Čím je prostor zaplácanější, tím to obvykle líp hraje a rozdíly nejsou rozhodně nepatrné.Pokud nemáš koberec, pomůže třeba v čase poslechu hodit před repro na zem deku, stejně tak tu deku pověsit na holou zeď za ně, zatáhnout závěsy atd.

Tak v tomto pripade je to skor boj so mnou : ) a samozrejme obmedzenym priestorom. Ale dali ste mi do hlavy chrobaka. Skusim dat dnes este jednu sancu Dali. Uvidim ci z nich v ramci mojim mensich moznosti na zmenu umiestnenia vyjde nieco lepsie. : ) Ale koberce, alebo zaclony kvoli repro rozhodne kupovat nebudem. : )

-- 30. 4. 2024 18:36 --

prorok_pupinek23023 píše:Ahoj zkus se ještě podívat na AQ WEGA 55 MKIII. Cena je cca 24 tisíc Kč.Ale mají lepší citlivost,větší zatížitelnost,jsou těžší.Bass reflex dopředu.v testech sbírají vynikající hodnoceni,hranou universálně všechny žánry...

-- 30. 4. 2024 10:48 --

Tady je test : https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... a-55-mkiii

Tak tuto radu som mal dostat pred cca 2 tyzdnami. Skoda. Ale aj tak dik! Jedine ze by som to riskol. Vratil oboje a na slepo si zobral tieto. : )
Blom
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 30. 4. 2024 19:24

Blom píše:Ja som zatial to echt prave orechove pre seba nenasiel.

Blom píše:koberce, alebo zaclony kvoli repro rozhodne kupovat nebudem.

To mnohé vysvětluje.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Blom 30. 4. 2024 20:12

Este pridaj obmedzeny budget. ; )
Blom
Junior

Odeslat příspěvekod prorok_pupinek23023 30. 4. 2024 20:45

Jasný,já jsem četl tvoje vlákno až dneska,tak chápu,že už asi máš koupeno �...Hlavně si je pořádně rozehraj, nech je hezky zahořet a zvuk se ještě zlepší...
prorok_pupinek23023
Junior

Odeslat příspěvekod Blom 30. 4. 2024 21:13

Nuz som vo faze, ze mam doma finalnu dvojku. Jedny z nich musim pozajtra vratit. Ak by si mi poradil skor, tak by finalna dvojka vyzerala z viacerych dovodov inak. : ) A kedze som dal na radu ostatnych, tak som sa dostal do nerozhodneho stavu. Mala zmena umiestnenia pomohla. Teraz je len otazka ci pomohla natolko aby prebila Triangle a 300 eurovy rozdiel. A otazka je ci vobec ten cenovvy rozdiel je spravne brat do uvahy. Ale to je uz ina tema.

Kazdopadne Dali pomohlo upratat veci okolo a o cca 20 cm posunut vpred. Stratila sa prebasovanost. Spodky su konkretnejsie. Zaroven vsaak vysky zostali zastrete. Ale boh vie ci si to nenahovaram. : ) Kazdopadne stale zasnem nad tym, ze z tak malych bedni ide taky velky a plny zvuk.
Blom
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 30. 4. 2024 21:40

Blom píše:Este pridaj obmedzeny budget. ; )

Kdybys ho měl stejně tak omezenej jako máš omezenou akustiku, tak bych ho přidal.
Jinak ale s tvou nespokojenostíse zvukem, množstvím výšek atd. pomůže DRC. Pokud chceš alespoň trochu kvalitní zvuk, tak bez toho se neobejdeš, zvlášť ne v tvých podmínkách.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Blom 30. 4. 2024 21:58

Asi teraz budem vyzerat hlupo. Ale co je DRC?
Blom
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 30. 4. 2024 22:04

Digital room correction. Změří se akustika místnosti a aplikují filtry, které se snaží napravit naměřené problémy akustiky.
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka