stlpove reproduktory 1000 €

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Blom 30. 4. 2024 22:32

Dik za vysvetlenie. Myslim ale, ze z uz popisaneho je jasne, ze mam nejako nastavene limity a v ramci limitov by som chcel mat co najlepsi zvuk. Samozrejme, ze rozmyslam nad nejakym difuzorom, ale je to len teoreticka uvaha.

Teraz som vo faze rozhodovania sa medzi dvomi reproduktormi a vdaka radam som sa dostal do stavu, ze som nerozhodny. Riesenie poznam - slepy test. Bohuzial teraz nerealne. Potom niekedy v buducnosti asi budem rozmyslat nad vylepseniami. Kedze viem, ze koberce ani zaclony nie, tak by bolo asi najlepsie ako radis zmerat akustiku atd. Nateraz je toto vlakno stale o vybere spravnych repro. Sice neviem ako sa rozhodnem, ale viem, ze aj vdaka radam vsetkych som ziskal skusenosti, ktore som ani necakal.
Blom
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 30. 4. 2024 22:50

Řeknu ti svůj názor, který se ti nebude asi líbit. Pokud chceš kvalitní zvuk a nechceš nic dělat s akustikou prostoru, dej se na sluchátkový poslech. Protože holé zdi a podlahy totálně zabijí i bedny za 4 miliony.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mesab 30. 4. 2024 23:03

Kamasu píše:
Blom píše:
Jinak ale s tvou nespokojenostíse zvukem, množstvím výšek atd. pomůže DRC. Pokud chceš alespoň trochu kvalitní zvuk, tak bez toho se neobejdeš, zvlášť ne v tvých podmínkách.

Kamasu
Napiš tazateli jaké konkrétní řešení DRC bys doporučil, zejména uveď cenu tvého návrhu. Tazatel bude jistě nadšen, když poptává repro za 1000E.
mesab
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 1. 5. 2024 00:00

Blom píše:Dik za vysvetlenie. Myslim ale, ze z uz popisaneho je jasne, ze mam nejako nastavene limity a v ramci limitov by som chcel mat co najlepsi zvuk.

A právě proto ti říkám, že potřebuješ DRC. Neumíš si představit jak moc ti dokáže DRC pomoct.
mesab píše:
Kamasu píše:Jinak ale s tvou nespokojeností se zvukem, množstvím výšek atd. pomůže DRC. Pokud chceš alespoň trochu kvalitní zvuk, tak bez toho se neobejdeš, zvlášť ne v tvých podmínkách.

Kamasu
Napiš tazateli jaké konkrétní řešení DRC bys doporučil, zejména uveď cenu tvého návrhu. Tazatel bude jistě nadšen, když poptává repro za 1000E.

Dělat chytrýho ti nejde, nějdřív o věci něco vědět, pak teprve si můžeš takhle vyskakovat.
DRC je největší pokrok v reprodukci zvuku za poslední půl století. V akusticky dobrejch podmínkách doladí zvuk k dokonalosti a v akusticky nevhodnejch podmínkách dokáže pomoct natolik, že investice do něj se víc než jen vyplatí. Ale kupodivu pro tebe, to může být klidně i zadarmo, protože například při hraní z PC se použije program Equalizer APO, kterej je zdarma. Pro měření se použije program REW (Room EQ Wizzard), kterej je taky zdarma. Mikrofon, kterým se provede měření, nejlíp UMIK-1, si lze od někoho půjčit, takže cena je pak třeba "za flašku," nebo si koupit vlastní za nějakých 2500,-:
https://www.audiophonics.fr/en/measurem ... -8269.html
Pokud se nehraje z PC, ale třeba ze streameru, gramofonu, CD/SACD přehrávače atd., tak se použije například MiniDSP 2x4 HD, cena cca nějakých 7 000,-:
https://www.audiophonics.fr/en/dsp-av-p ... 10813.html
Takže v součtu něco mezi nulou až zhruba 9 500,-, (a cca 7000,-, pokud si člověk mikrofon půjčí od někoho ochotnýho), to je vzhledem k ceně Blomovi aparatury (i tomu kolik stojí nákup trochu většího počtu nosičů s hudbou, který k tomu poslechu taky jaksi potřebujeme) pořád v pohodě, zvlášť s ohlednutím na to jak velkej a jak pozitivní má DRC přínos.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Blom 2. 5. 2024 08:07

Nakoniec som sa rozhodol vratit oboje. Nechcem platit tieto peniaze za nieco s cim nie som uplne spokojny.
Pri DALI su trosku nevyrazne detaily pri stredoch a vyskach. Pri Triangle zas chyba presnost na spodkoch. Napriklad pri pocuvani Zeppelinov cez Dali je hlavnou hviezdou John Paul Jones. Pri Triangle zase nepocujem co hra. Ani jedno podla mna nie je spravne.
Zostavam teda bez repro. Otazka je co teraz. Snad sa mi podari vypocut si AQ WEGA 55 MKIII a mozno aj porovnat s Triangle.
Blom
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 2. 5. 2024 08:24

Tobě by se hlavně vyplatilo udělat něco s akustikou. Myslím fyzicky, nikoliv DRC. Protože takhle buduješ ledové kluziště uprostřed pouště a řešíš značku rolby místo toho, že ti to taje.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 2. 5. 2024 08:36

Blom
já na tvém místě bych zkusil repro odsud, možná by ses divil, jak staré kousky dokážou zahrát za zlomek původní ceny, a vrátit/vyměnit se dají vždy
https://www.csaudio.cz/reprosoustavy
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod prorok_pupinek23023 2. 5. 2024 09:30

No mě osobně ty AQ WEGA 55 MKIII mile překvapili, neslyšel jsem je sice doma, ale v obchodě a taky do nich půjdu...
Ještě vypadají zajímavě tyhle
CANTON - GLE 80...Ty ale nemam naposlouchané...Dají se pořídit za 18- 24 tisic.Mrkni na http://hifibazar.cz/
Každopádně co ti radí ostatní,tak akustika místnosti fakt dělá divy...
prorok_pupinek23023
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 2. 5. 2024 10:29

eviljack píše:Heco Aurora 700 :)

Duddits_cz píše:Poslechni si Cabasse Jersey MC170, dobré univerzálky... Měl jsem Elac Debut F5.2 a jsou mnohem lepší.

ještě tyhle dvoje bych vyzkoušel
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod mesab 2. 5. 2024 20:36

Blom, pokud ti nevadí bazar

https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... urora-700/

zde lze najít občas zajímavé kousky, také dříve někdo zmínil
http://www.hifibazar.cz/
mesab
Junior

Odeslat příspěvekod Blom 3. 5. 2024 09:48

Pytal som sa v predajni na tie AQ a neodporucali mi ich. Tak som zmateny. Vypocut si ich nie je kde.
Odporucal ale drahsie Dynaudio Emit 30. Vraj sa od nich daju aj pozicat (co je podla mna lepsie ako posluchovka). Vraj v mojej cene nie je nic univerzalne. Ze vraj ma vsetko svoj charakter. Co sa podla mna nutne nevylucuje.
Najblizsie dni budem mat limitovany pristup na internet. Takze prehrabavaniu sa na nete sa dostanem najskor o tyzden.

-- 3. 5. 2024 09:55 --

Ozaj, bedne z druhej ruky nechcem. Kedysi som dostal radu, z e vzhladom na to, ze clovek nevie v akom stave je vnutro tak to nie je dobra cesta.
Blom
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 3. 5. 2024 11:02

Blom píše:Pytal som sa v predajni na tie AQ a neodporucali mi ich. Tak som zmateny. Vypocut si ich nie je kde.
Odporucal ale drahsie Dynaudio Emit 30.

Tohle je naprostá klasika prodejců: "Tohle ne, tamto je lepší. Sice dražší, ale co, že jo, tím líp pro nás." Prodejce se nemůžeš ptát co je pro tebe nejlepší atp., prodejce ti doporučí to co je nejlepší pro něj, ne pro tebe.
Blom píše:Vraj v mojej cene nie je nic univerzalne. Ze vraj ma vsetko svoj charakter. Co sa podla mna nutne nevylucuje.

V každej ceně mají každý repro svůj charakter, ale to, jak říkáš, se s univerzálností nijak nevylučuje. Univerzálnost jako taková souvisí s charakterem reprosoustav jen z malý části, mnohem víc záleží na subjektivním názoru každýho jednotlivce.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod prorok_pupinek23023 3. 5. 2024 12:19

Předpokládám,že ti doporučil to co mají sami skladem...Podle toho co jsem já zjišťoval a hledal,tak jsou to asi nejlepší sloupy do 25.Kč, samozřejmě že každý preferuje něco jineho.Jsou ale neuvěřitelně univerzální a velice dobře dílenský zpracované.
Odkud jsi? Aq je česká značka, mají studio Praha,Brno a Červenka(U Olomouce). Určitě je budou mít k poslechu, popř si možná domluvit zápůjčku...
prorok_pupinek23023
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 3. 5. 2024 14:07

AQ Wega 55 MKlll stály před zdražením nějakých 16tis. také jsem krátce o nich uvažoval
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod prorok_pupinek23023 3. 5. 2024 15:34

Nick Cave píše:AQ Wega 55 MKlll stály před zdražením nějakých 16tis. také jsem krátce o nich uvažoval

No 16 určitě ne, před 5ti lety začínaly na 19,ale i to byla super cena,oproti té dnešní....
prorok_pupinek23023
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka