od Petr1894 10. 6. 2024 12:06
Tak jsem nakonec skončil u kombinace repro Elac B6 (bazarové, na zdejší doporučení a už jsou nějakou doma) a all in one zařízení Topping MX3s (z Aliexpressu, čekám až přijde). Po nějaké době provozu napíšu zkušenosti. Nicméně cesta to byla křivolaká. Koho nezajímá, jak jsem k tomu dospěl, ať přeskočí na poslední větu.
K již zakoupeným repro mě nejvíce lákala kombinace mix pultu a zesilovače BEHRINGER 302USB+Topping PA3s. Plus byl hlavně v jednoduchosti ovládání. Mínusy, že to jsou 2 krabičky (to bych přežil), Toppingům prý rádo odchází kolečko na ovládání hlasitosti (stejně bych to jednou nastavil a primárně ovládal na mixpultu) a že ten mixpult umí "pouze" CD kvalitu 16bit/44kHz (nejspíš bych rozdíl proti Hi-Res audio nepoznal, navíc bez přímého srovnání, ale tak čím víc bitů a kHz, tím víc adidas, že jo).
Pak se na bazaru objevil AVR Denon X550BT, sice nižší řada, než ten předchozí X1400, ale za parádní cenu a dokonce i se sestavou (byť úplně obyčejných) 5.0 repro, které bych buď prodal, vyhodil, nebo to celé časem přesunul k TV. Tak jsem se s pánem jedno páteční odpoledne domluvil, že o víkendu ne, ale hned v pondělí ráno si to vyzvednu. Když mu pak volám, že jsem u něj před barákem, dozvím se, že to o víkendu prodal a zapomněl mi dát vědět. No, i takový jsou lidé...
Hodně jsem koukal po Loxjie A30. Pro hrálo, že je to jedno zařízení a má všude chválený zvuk. Proti cena (nejdražší že všech možností) a složitější přepínání vstupů a výstupů (několik klikání a otáčení kolečkem) Jenže pak jsem se dočetl, že pro USB vstup používá jiný DAC (Realtek ALC4050) než pro ostatní vstupy (ESS9023) a má tedy z USB horší zvuk. To mě dost odradilo.
Jako alternativu jsem zvolil Topping MX3s. Výhody jsou jedna krabička, auto detekce vstupu, zvukově se prý přibližuje k Loxjie a cena v akci lepší než vše ostatní (kromě toho bazarového AVR), nevýhoda je složitější přepínání výstupu a potenciální riziko rozbití otočného ovladače (obojí se dá řešit dálkovým ovladačem v balení, jen to už jsou zase 2 krabičky).
Ještě jednou díky všem!