Šum studiového monitoru

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 31. 5. 2024 19:00

To se tak nějak snažím celou dobu naznačit.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Skeleton019 31. 5. 2024 20:48

Jo, trošku mi to trvá, respektive už se raději polopaticky na vše ptám, moc Vám děkuju za pomoc a trpělivost. Takže ok, těžko by mi přeplo, že se stanu kytaristou třeba :) ten primární záměr zůstane stejný - pracuji s ruchy, používám doplňky od Krotos audia, vrtám se ve zvuku při editu videa. Ruchy přes kapesní Zoom dostávám do pc přes SD kartu, a jak jsem naznačil - pokud bych si v budoucnu pořídil ty MIDI, není to důvodem jít do muzikantské zvukovky.

Projel jsem odkazy, díval jsem se na tu značku Topping a měl bych dotaz ke kabeláži. Byl tu zmíněn Topping DX1, kdybych vzal Topping DX3Pro+ - raději se ptám, jestli koukám dobře - ta krabička není napájena přes USB jako ten můj „klenot“ tady, ale jede na vlastním zdroji. Co se týče propojení s pc, základová deska je ASUS ProArt X670E-CREATOR WIFI - AMD X670, nemám tam USB B - jakým kabelem to propojím? A finální dotaz - kdybych toto pořídil, budou mi ty dva XLR kabely k něčemu, říkám to správně? Jsou to ROLAND RCC-5-TRXM, do té zvukovky tu jdou Jack 6.3.
Skeleton019
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 31. 5. 2024 21:03

Já jsem ten Topping DX1 jen nastřelil, abych se dostal na nějakou přibližnou cenu. Řada DX je DAC/Amp, tedy převodník a sluchátkový zesilovač v jednom. Otázka, jestli ten sluchátkový zesilovač potřebuješ. Pokud ne, dívej se po řadě D, nebo E. Tedy třeba D10, nebo E30. Jinak kabely k těmto převodníkům jsou vesměs stejné jako se používají k tiskárnám. Čili na straně do počítače USB-A a na straně do převodníku USB-B. Tedy něco takového, vybírat si můžeš v rozpětí cen 50Kč až snad tisícinásobek ceny, ale když koupíš kabel za 200Kč, tak máš vystaraný bych řekl: https://www.alza.cz/ugreen-usb-a-male-t ... 1.htm?o=36

-- 31. 5. 2024 22:04 --

A hlavně ten kabel bývá v 99% případů přibalený u převodníku.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 31. 5. 2024 21:26

Než se do čehokoliv pustíte, připojte ty bedny na integrovanou zvukovou kartu. Náhodou nemá vase základní deska optický výstup?
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Skeleton019 31. 5. 2024 21:59

martas38: poměrově mám určitě ty sluchátka častěji venku někde u nahrávání ruchů než u pc, ale úplně bych tu možnost nezazdil. Pokud je to propojení, ať se to neplete, zůstanu u DX3Pro+, jak je to s tím propojením zesilovače s Kali - ten kabel, co jsem zmínil, co tu mám teď 2x, ten do toho DX vzadu do LineOutu nepřipojím, je to tak? V bedně je do XLR, druhý konec jack 6.3. - pokud mi jsou k ničemu a chtěl bych ty Kali stále táhnout přes XLR, jaký byste mi doporučil?

Emil Pastelka: V tom případě obstarám tedy tenhle kabel, protože tu teď nic takového, čím bych propojil obě bedny s pc na jack 3.5 nemám, jen ty dva XLR-jack 6.3, co jsem zmiňoval - https://www.muziker.cz/proel-chlp320lu3
A po dnešku se mi o kabeláži asi bude i zdát, takže co se týče základovky - řekl bych, že tu optický výstup není, ale raději přikládám i foto zadní strany.
Přílohy
zakladovka.png
zakladovka.png (175.13 ) Zobrazeno 358 krát
Skeleton019
Kolemjdoucí

Předchozí stránka