Přenosný repro pro ozvučení menšího sálu

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Martin Tresa 2. 6. 2024 14:19

Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně přenosného repro na vystoupení.

Rozpočet je úplně max 20t, ideálně 15t.

Potřebujeme ozvučit sál pro 50 lidí.
Měl by umět připojit klávesy, přes jack. Dva mikrofony. A přes bluetooth telefon na streamování hudby.

Našel jsem zatím tyhle dva:

Beolit 20
BOSE S1 Pro+ s baterii

Díky za pomoc.

Martin
Martin Tresa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod muchacho 2. 6. 2024 17:32

No nevím, ale nebylo by lepší v rámci rozpočtu pořídit malé PA s mixážním pultíkem s BT (když už to musí být... )? Na ozvučování podobných akcí bude myslím ten zvuk někde jinde s podstatně lepším SPL. Na sál už je ho potřeba trochu víc, i když je to "jen pro 50 lidí"... Například ten BOSE má SPL max 103dB a třeba nejlevnější RCF ART 708A 128 dB.
Třeba
https://www.profi-dj.cz/studio-technika ... h-phantom/
https://www.profi-dj.cz/zvukova-technik ... 708-a-mk5/
pro začátek 1ks a pak dokoupit druhý...
muchacho
Junior

Odeslat příspěvekod Martin Tresa 2. 6. 2024 20:20

To je rozhodně zajímavá varianta, to mě vůbec nenapadlo......Díky.
Martin Tresa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod prorok_pupinek23023 3. 6. 2024 13:30

Spíš by bylo třeba vědět, velikost toho sálu.Počet lidí nic moc nenapoví. Tohle už bude potřebovat něco výkonnějšího, Nemůžeš na dlouhodobou zátěž několika hodin jet na maximum sestavy,potřebuješ rezervu...Nemáš nějaké přesnější info o té místnosti? Rozměry, akustika a pod?
prorok_pupinek23023
Junior

Odeslat příspěvekod 970ka 6. 6. 2024 07:20

vzal bych ten starší model RCF 310A ,nějaký mix k tomu a máš vystaráno, mám je také a na tu velikost a za ty prachy to hraje skvěle
https://hudebnibazar.cz/prodam-rcf-310-a/ID606084/
Carrera S, Tesla 3 Performance, Audi Q3 Tsi, MB SL320, Honda Monkey
970ka
Junior

Odeslat příspěvekod Martin Tresa 14. 6. 2024 07:30

prorok_pupinek23023 píše:Spíš by bylo třeba vědět, velikost toho sálu.Počet lidí nic moc nenapoví. Tohle už bude potřebovat něco výkonnějšího, Nemůžeš na dlouhodobou zátěž několika hodin jet na maximum sestavy,potřebuješ rezervu...Nemáš nějaké přesnější info o té místnosti? Rozměry, akustika a pod?

...konečně jsem se sem zase dostal.....Jde o to, že hrajeme na různých místech, takže nejde říct konkrétní sál. A zátěž je na maximálně 2h. Spíš mluvené slovo, hudba maximálně z kláves jako doprovod a případně chvíli reprodukovaná, ale nejde o to zbořit sál, je to spíš podkres.
Martin Tresa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod muchacho 14. 6. 2024 08:36

Ono to není o bourání sálu, ale o rozumné výkonové rezervě a srozumitelném a čistém přednesu. Přiznám se, že z předchozího inzerátu beru pár těch ART-310A 1.gen a mohu jen doporučit. Jeden pár jich už mám (+ 2x sub ART-705AS) a několikrát jsem samotné (ART-310A) použil na ozvučení akce místní školy (den matek apod.), právě 2x mic + klávesy k maximální spokojensti. Vždycky je lepší zvučit na 50%, než to "tavit na krev"... Právě ty ART-310A je takový velmi rozumný základ, jen už jsou hůř dostupné (nové), tak jsem do druhého příspěvku dal odkaz na ART-708A mk5 a tato bedna by měla být, alespoň akustickým tlakem podobná starší ART-310A. Sám mám ty původní dvě bedny od r.2008 a nikdy nelituji investice tehdejších 12500,- za bednu. Slouží mě do teď a právě proto dokupuji ještě 2ks z inzerátu (viz výše).
Audirvana->RME ADI-2 DAC->Neumann 2*KH150+1*KH750/NDH30 BE
Audirvana->TOPPING E30->iLoud Micro Monitor Pro
UAPP->TOPPING D10s->EUFONIKA H5M->Senn HD660S2
UAPP->FiiO K11 R2R->xDuoo TA-26->Senn HD650
xDuoo TA-10R->Senn HD600
muchacho
Junior