náhrada za hifi věž

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Rickevan 9. 6. 2024 01:58

Zdravím, odešla mi hifi věž PHILIPS FW-C220. Už jsem ji využíval pouze na AUX z PC. Reproduktory budou nejspíš v pořádku, šlo by pořídit něco, do čeho bych zapojil drátky z reproduktorů a aux kabel z pc, abych nemusel kupovat nové repráky, když už doma jedny mám?

Děkuji
Rickevan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kamasu 9. 6. 2024 02:32

Jistěže šlo, sice to bude hrát blbě (čti ještě mnohem hůř než s tou původní "věží"), ale šlo. Tyhle věže (s hifi to fakt nic společnýho nemá) jsou dělaný co nejjednoduššejc aby výroba byla levná, takže se udělají mizerný odfláknutý repro a aby to alespoň trošku hrálo, tak se do tý věže, ke který jsou ty repro připojený, zabudujou nevypínatelný korekce. To ale znamená, že to pak hraje jen spolu, ty repro s jiným zesilovačem hrajou blbě a stejně tak ta věž hraje blbě s jinýma repro. Takže když pak jedno odejde, tak jediný řešení je vyhodit to komplet.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 9. 6. 2024 03:16

Přidám se k předřečníkovi. Buď to hoď do sběrného dvora, nebo si tu věž zkus sehnat někde na Aukru. Oboje je špatná cesta...
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rickevan 9. 6. 2024 13:34

Ok díky za odpověď. Bylo mi líto vyhazovat funkční reproduktory, když je to jak píšete, tak to nemá smysl řešit.

Díky
Rickevan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petrmint 9. 6. 2024 17:06

Měl jsem podobný problém, nahradil jsem to amplifierem a hraje to skvělé. To, co tu vykládají předřečníci je nesmysl.

https://1url.cz/9118a
petrmint
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kamasu 9. 6. 2024 19:22

Výborně, líp prokázat, že o tom nevíš zhola nic a k tomu "skvělej" zvuk nepoznáš ani kdyby tě tahal za uši, jsi už nemoh. Když tomu kulový rozumíš, tak mlč. Naprostej nesmysl je to cos tu plácnul ty.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 9. 6. 2024 19:25

petrmint: Asi máme každý jinou představu co znamená "hraje to skvěle"
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 9. 6. 2024 19:38

martas38, Kamasu: Nebuďte na petrminta tak přísní, přeci jen jde o jeho druhý příspěvek týkající se audia za posledních 16 roků .. :shock:
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 9. 6. 2024 22:14

První, ten druhej se netýkal audia, ale "videa."
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 10. 6. 2024 02:53

Chlapi, berte v potaz původní PHILIPS FW-C220 - pokud opravdu nechce ty bedny vyhodit, levný zesilovač (bazoš/allegro) by to vyřešil. Problémy u těch věží/systémů ale často vězí v nízké impedanci těch beden. Klidně i pod 3 Ω.
Na druhou stranu, za cenu toho zesilovače (do 500 Kč) jsou z druhé ruky rovnou bedny k PC a často i zajímavé kusy - třeba Logitech z333
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod viking81 10. 6. 2024 06:52

Presne tuto vezu som mal :) Stale je funkcna u nasich aj ked ako prvy sa porucal cd menic. Potom port na sluchatka, ktory pri pripojeni sluchatok nevypol hlavne repro. O dialkovom ani nehovorim. Potom som sa odstahoval :) Kazdopadne, repro maju podla manualu 6 Ohm, takze by nemali byt problem pre ziaden zosik, preto bo som pozrel nejakaky lacny D-eckovy zosik z aliku co ma AUX a skusil to rozbehat. Nebude to ziaden zazrak, ale hrat to bude. Ak si kutil, tak skus vymenit aj tie "nevymenitelne" nitky, ktore su napevno pripojene k repro za nieco hrubsie. Mohlo by to tiez pomoct ;-)
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 10. 6. 2024 08:12

Žádnej zesilovač by to nevyřešil. Teda jako samozřemě by to hrálo, ale prostě blbě (a ne, tím nemyslím to že je to moc levný). To i koupit nějaký ty logitechy za pár stokorun je mnohem lepší, i ty by hrály znatelně líp.
Problémy u těchhle "věží" často vězí v tom, že ty repro jsou prostě jen krabice do kterých jsou vsazený měniče, žádný vytlumení, žádný příčky, tenky stěny (narazil jsem i na to, že repro na pohled vypadaly, jako třípásma, ale po otevření se ukázalo, že jsou to dvojpásma a ten třetí měnič je jen maketa)...... a výhybky co v tom jsou to se ani výhybkama nazývat nedá, je to jen to nejnutnější minimum. Prostě repro vyrobený tak levně jak jen to jde a to, že pak takvýhle výtvory hrajou otřesně, se jak jen to jde kompenzuje natvrdo vloženejma korekcema do zesilovače v tej "věži." Když se pak takovýhle repro ale použijou s jakýmkoli jiným zesilovačem, tak to pak buď duní, nebo to zase nebasuje či to prakticky vůbec nehraje středy, nebo to tříská jak blázen, protože to má brutálně přepálený výšky atd. Takže i kupovat k tomu nějakej rádoby zesilováček z aliexpressu za pár stokorun jsou vyhozený prachy, hrát nějak alespoň trochu normálně to bez původního zesilovače v tej "věži" zkrátka nebude.
A měnit kabely takovejmhle repro fakt nepomůže. :pozor
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod spyko 10. 6. 2024 16:53

Mám to podobný,jen mi na philipsu odešel displey a cd,bedny jsem dal pryč hned,a dal z velkého panasonicu,valí se mi doma qadraly+av rec.sony 800,jenže to nemohu spustit,manželka by chytla amok,zapomněl jsem už na hudbu,ale potřeboval bych něco na řeč z tv samsung,je to na prd.
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanes1 13. 8. 2024 11:14

Emil Pastelka píše:Chlapi, berte v potaz původní PHILIPS FW-C220 - pokud opravdu nechce ty bedny vyhodit, levný zesilovač (bazoš/allegro) by to vyřešil. Problémy u těch věží/systémů ale často vězí v nízké impedanci těch beden. Klidně i pod 3 Ω.
Na druhou stranu, za cenu toho zesilovače (do 500 Kč) jsou z druhé ruky rovnou bedny k PC a často i zajímavé kusy - třeba Logitech z333

Nechcem byť OT, ale Logitech Z333 sú práve tie repro, ktoré ma vedia pobaviť... viz. fake-ový tweeter

Obrázek
Asi by som doplatil za nejaký Edifier...
hanes1
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 13. 8. 2024 17:13

:) To jsou známé bezdrátové výškáče. Nevím, proč Logitech u Z333 šel touto cestou, ale na zvuk to nemá vliv. Bass hraje SW a vyšší středy/výšky pak ty satelity.
Ale ano, lze najít i jiné lepší kusy.
Emil Pastelka
Pokročilý

Další stránka