Ozvučení obýváku

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mroc.mich 17. 6. 2024 20:09

Ahoj,
budu zařizovat byt a potřeboval bych nějak vyřešit zvuk v obýváku/kuchyni. Ve většině případů poslouchám jen rádio nebo něco na Spotify. Nejsem žádný velký audiofil, co by uměl rozeznat nějaké nejmenší detaily ve kvalitě. Primární pro mě je, abych se k nim mohl napojit přes bluetooth a google asistenta.

Zároveň mám celkově negativní postoj k soundbarům. Kdykoliv jsem se s nějakým setkal, tak mi ten výstup neseděl. Po nějakém googlení jsem došel k závěru, že bych si pořídil WiiM Amp + k němu nějaké reproduktory. Každopádně tady úplně nevím jaké. Jestli by stačily nějaké kvalitnější 2+0, nebo jestli má cenu po bytě roztahávat nějakou komplexnější soustavu. Zároveň si neumím představit, kolik bych do těch reproduktorů měl investovat. Primární je spíš, aby dobře ozvučily ten prostor.

Pro představu místnost vypadá následovně.
Obrázek
mroc.mich
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 18. 6. 2024 04:52

Ten Wiim spolu s napr. Heco Aurora
https://www.htpshop.cz/sloupove/heco-au ... s-edition/
s citlivosťou 92db to uhrajú v pohode problém ale bude umiestnenie
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 18. 6. 2024 09:13

Plánujete poslouchat v sedě na té pohovce u TV, nebo chcete chodit po tom prostoru a poslouchat hudbu u stolu, v kuchyni a podobně?
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mroc.mich 18. 6. 2024 15:04

Jde mi spíš o poslech hudby v rámci celého prostoru.
mroc.mich
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 18. 6. 2024 17:12

Podívejte se na multiroom systémy od Audio Pro.
K TV A38 (jsou aktivní, netřeba zesilovač). Do ložnice a kuchyně pak A10 nebo A15 (po jednom kuse, dle rozpočtu).
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mroc.mich 19. 6. 2024 08:10

Ta možnost si to složit podle sebe, a pak spárovat dohromady, je super. Přesně něco takového potřebuji! Díky moc.
mroc.mich
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod prorok_pupinek23023 23. 6. 2024 16:22

Klidně můžeš koupit a receiver,který má dvě zóny.Pak si můžeš vybírat buď jednu, druhou, a nebo obě současně...Navíc dejme tomu
AV receiver 7.1 Zzapojíš třeba jedna zóna 5.1 obývák a druhá zóna stereo kuchyně....
prorok_pupinek23023
Junior

Odeslat příspěvekod gewehr 26. 8. 2024 13:24

mam obyvak spojeny s kuchynou, velkost 8x5,5m, pod sedlovou strechou, vyska stropu cca 8m v najvyssom mieste, riesene ako inteligentna domacnost cez LOXONE vratane hudobneho servra. Instalacia je tam na 4 reporoduktory umiestnene na stene vo vyske cca 2,5m nad podlahou. Ake pasivne reproduktory by ste odporucili?
María de las Mercedes
Karl Friedrich Benz
gewehr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 26. 8. 2024 15:13

Nenapsal jste, co budete reprodukovat a ani jaký zesilovač máte k dispozici. Ty "stropní" reproduktory se budou hodit maximálně jako nenáročná hudební kulisa.
Emil Pastelka
Pokročilý