HIFI + soundbar

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Pietrs7 19. 6. 2024 10:18

Zdravím,

potřebuji prosím poradit z důvodu místa s výběrem soundbaru a hifi, které připojím k sobě (ať kabelem nebo bluetooth), plus soundbar bude připojen k tv... bohužel kvůli velikosti obýváku a jak je navržena stěna mohu zvuk reprodukovat jen ze soundbaru. Hifi (nebo jiné zařízení potřebuji kvůli přehrávání CD, případně bluetooth z telefonu, ať spárované s věží nebo rovnou se soundbarem). Ze soundbarů už jsem zkusil sonos arc a tam je bohužel špatná konektivita (ale zvuk byl celkem dobrý. Nyní jsem zkusil beosound stage a musím říci, že zvuk nic moc (a to bych řekl, že nejsem náročný uživatel). Moje místnost má 3,6m x 6m, reproduktor bude směřovat na tu kratší stěnu...

Děkuji všem za doporučení
Pietrs7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 20. 6. 2024 07:58

To je v principu poněkud protichůdný požadavek, ale budiž.
Zajímá tě spíš kvalita hudební reprodukce nebo budeš především sledovat TV? Od toho bych se odpíchl. U toho Arcu předpokládám, že špatná konektivita znamená, že ti chybí nějaký vstup. "Zvuk nic moc" u beosoundu je takové nic neříkající. Co přesně ti vadí? A jak je uspořádný ten prostor? Je to už zabydlená/zatlumená místnost nebo je tam zatím prázdno? A ten zdroj "hifi" signálu (CD přehrávač nebo věž) už máš nebo tu taky chceš teprve kupovat?
Vladce vesmiru
Junior

Odeslat příspěvekod Skajvolkr 20. 6. 2024 15:53

Zkus Samsung 990. Ale na hudbu to nebí.
Skajvolkr
Junior

Odeslat příspěvekod Pietrs7 21. 6. 2024 06:51

to vladce vesmiru

nejsem audiofil, primárně bude reprodukce tv a rádia. U Arcu nebylo bluetooth, jenom jedno hdmi, takže mi nějak dochází nápady, jak to právě udělat, nejlépe tedy skrz nějaký přehávač, který bude přijímat bluetooth a bude hrát rádio,ale případně který, to bych potřeboval poradit... beosound zvuk nic moc- proti tomu arcu, je to fakt slabota a když už to slyším i já, tak je to špatně (nejsem moc náročný). Prostor je zabydlený, soundbar bude stát přímo naproti gauči... zdroj právě chci taky kupovat, současná je nevyhovující, nemá vůbec žádné výstupy pro nějaké řešení...

-- 21. 6. 2024 07:52 --

Skajvolkr píše:Zkus Samsung 990. Ale na hudbu to nebí.

děkuji, ale už mám právě nemám místo na ty další dva reproduktory...
Pietrs7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 21. 6. 2024 17:18

Nebylo by lepší soundbar vynechat a pořídit sestavu třeba 5.1? Z důvodu místa nemusí být přední repro sloupy.
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Doggg 21. 6. 2024 19:27

Takhle přijde mi žes moc nepochopil jak a čemu se používá soundbar a proč se k němu nepripojuje skrze bt. Ale abych ti pomohl (i když tvrdis žes arc měl - tak buď kecas nebo nechápeš), ale Sonos má službu rádio přes které si tam to rádio můžeš pustit (vybírás skrze appku samo).

Pokud ti tohle nestačí tak si kup libovolný bt reprak a libovolné rádio a linkovym vstupem to propoj.
Doggg
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pietrs7 23. 6. 2024 15:19

takhle, mě by ten sonos arc po zvukové i rozměrové stránce vyhovoval. ale problém tam je, že je tam třeba jen 1 hdmi vstup... na ten napíchnu tv a nemám další vstup na případnou věž (rádio s cd)...
Pietrs7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hifionania 23. 6. 2024 15:25

A kolko vstupov ma TV? Podporuje aspon jeden z nich HDMI Arc ? Ja mam na dva vstupy HDMI privedeny obraz a zvuk z inych zariadeni a treti je HDMI Arc a z toho idem do Soundbar.
No problem.

https://www.sony.sk/electronics/support/articles/00012943
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Doggg 23. 6. 2024 16:38

Pietrs7 píše:takhle, mě by ten sonos arc po zvukové i rozměrové stránce vyhovoval. ale problém tam je, že je tam třeba jen 1 hdmi vstup... na ten napíchnu tv a nemám další vstup na případnou věž (rádio s cd)...

primární určení soundbaru bohužel pro tebe není takové jako si představuješ (integrovaný receiver a bedny). Nicméně jsou soundbary (ne od sonosu), který mají i vícero vstupu, tak si najdi takový který má taký, který potřebuješ. Víc ti v tom asi těžko radit, zvlášť když jednou potřebuješ připojovat rádio a po druhé věž s CD.
Doggg
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 23. 6. 2024 18:13

Pozor na to, že mnohé soundbary (i věhlasných značek) mají optický a hdmi vstup spárovaný, takže nejdou zvolit samostatně. Když se připojí něco do optiky (třeba cd přehrávač), tak signal z hdmi (třeba z TV) neprojede. Jediné řešení je vytáhnout jeden z kabelů. Nebo to zapojit do linkového vstupu, pokud tam je.
Vladce vesmiru
Junior