od paulaner 30. 7. 2024 18:05
aspoň Emil Pastelka potěšil - " Zde se bude jednat hlavně o estetický zásah, na "kvalitu zvuku" to opravdu mít vliv nebude."
No abych to upřesnil - stalo se, prostě jsem tam ten palec při manipulaci s bednou dal už to nevrátím. Otázkou je ten poslech - ty repro jsem koupil za 1072,- Kč jako VIP zákazník Datartu a ještě se spešl kuponem - takže škoda je cca 1000,- Kč - nové už ovšem můžu mít draho za 1522,- Kč . . nevím, jak bych měnil jen ten výškový repro
Další věc je, že ty repro jsou náhradou za Logitech X-540, které mi tu i stolního PC v pokoji chrčely i v klidovém stavu, rušily mě v pokojíku a vyhodil jsem je teď už. Aby bylo jasno, já a manželka jsme důchodci - ona surfuje a sem tam poslouchá youtube, čt, koncerty a blabla, ovšem já jsem vylepený jen u svého notebooku 17" - otázkou je, jak ona pozná, že je v pejči výškový reproduktor ( na brutus vysavač ten zamáčklý šestiúhelník nereagoval, ale už jsem ho napůl vytáhl jinak, ještě zkusím tu pásku
- nějaký signál do něj přece jde - asi nebude fungovat Treble na dálkovém ovladači Fenda, ale ten zvuk z PC mi připadá normální, hlasitost + - funguje - navíc mám ty Fenda sice připojené přes Bluetooth, ale mimo to mám do USB zapojenou svoji zvukovku Soundblaster X-Fi a normálně můžu hlasitost repro regulovat jak otočným reostatem na X-FI, tak přes dálkový ovladač Fenda - X-Fi má samozřejmě ještě nastavovací panel na obrazovce.
Netrpím sice nouzí, takže jsem si zatím ty nové Fenda za 1522,- objednal znovu a tyhle možná vyhodím, ale z principu mě moje chyba štve - pokud je to znatelná chyba při poslechu zvuku z PC pro náročného důchodce, tak prostě ty nové pokažené poletí do kontejneru a dám tam další, kterých se ani nedotknu a budou mít krásně vyboulenou výškovou membránu v horním repro a manželka bude při poslechu mlaskat