Vyber 5.1 repro k PC + otazka na soustavy s cinchy

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod rodiercz2 10. 8. 2024 23:26

Ahoj,
zase pokukuji po nejakem slusnem 5.1 setu k PC (tzn aktivni) na filmy ale i na hry.
Idealne aby to melo HDMI, nebo aspon optiku (zatim mi jedine vychazi z906 od logitechu).

Prijde mi ale ze situace je dost zoufala. Ze pokud chce clovek neco moderniho, idealne s HDMI vstupem/vystupem aby to umelo Dolby atd, tak musi sahnout po soundbaru. Ze uz se snad nic jinyho nedela.
Kam se podeli klasicke repro sestavy 5.1/7.1 ktere by meli aspon tu optiku nebo hdmi?

Zvazuji
https://www.alza.cz/yamaha-rx-v4a-black ... htm?evt=ac
+
https://www.alza.cz/yamaha-ns-p41-cerne-d8422273.htm
Co vy na to ?

A ted muj dotaz koukal jsem i na nejake klasicke soustavy treba
https://www.salonydenon.cz/2802-1644-ca ... barva-bila
a proste mi nejde do hlavy, jak tam jako ma fungovat ten 5.1 zvuk kdyz to ma jen 2 kanalovy cinchovy vstup?
Presto preci v zivote 5.1 zvuk jit nemuze. Muselo by to mit 6 cinch kabelu.

Diky za odpoved :D
rodiercz2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 11. 8. 2024 01:25

Canton MOVIE 95 je sada pasivních beden a aktivního SW, tedy potřebuje ještě zesilovač.

K PC je opravdu z dostupných řešení jen ten Logitech Z906

Pokud máte místo, pak tohle je docela prima set, na kterém se dá do budoucna dále stavět.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rodiercz2 12. 8. 2024 15:45

ahoj
díky za odpověď ale nevysvětlil jsi mi to.

Já vím, že ten Canton je pasiv. Mě jde o počet kabelů. Prostě z něj vedou do zesilovače jen 2 kabely, jak tedy může mít skutečnej 5.1 zvuk a nejen mix sterea do 6 beden?
Osobně sázím na to, že je to prostě podvod. Což bych ale v sekci poloprofi nebo profi repráků nečekal.

Ten Denon je pěknej ale jedna jsem v místnosti 5x5 metrů a druhak je to nad můj finanční limit :D

Ale díky.
rodiercz2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JarinV 12. 8. 2024 17:47

Já teda možná nechápu úvahu, ale každý z těch pěti repráků má vstup +- a ten sub má vstupy taky, tak kde je problém?
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 12. 8. 2024 17:51

Aha :) myslel jsem, že označením "pasivní" bylo vše jasné. Sada obsahuje 5 pasivních reprobeden a 1 aktivní SW. Lze ji zapojit buď jako 2.1 nebo jako 5.1. Aktivní SW má nízko úrovňové vstupy CINCH (pro pravý a levý kanál) a vysoko úrovňové vstupy ve formě svorek, opět pro P/L kanály. Samotný SW zesiluje jen sebe a nemá další výstupy. Neobsahuje ani filtr spodní propusti.

Zapojení přes CINCH je pak následující:
- všechny bedny 5.0 jsou připojeny samostatnými kabely do zesilovače
- zesilovač (pokud má tu možnost) posílá výstup nezesíleného signálu přes CINCH do SW

Zapojení přes svorky (vysoko úrovňové vstupy):
- zadní kanály a středový kanál jsou připojeny samostatnými kabely do zesilovače
- přední P/L kanály jsou ze zesilovače připojeny do svorek SW
- repro pro přední P/L kanál je pak připojeno do stejné svorky na SW

Rozpočet tedy máte striktně do 20K?
Co se týče sloupů a sestavy - 5×5 m je na sloupy naprosto v pohodě. Velké bedny lépe šíří zvuk a lépe hrají při nižších hlasitostech.
Emil Pastelka
Pokročilý