Tak jsem to včera zprovoznil, nastavil jsem kalibraci pomocí Audyssey setupu, na osmi místech. Má to trochu odlišné ovládání oproti tomu Onkyu. Nainstaloval jsem si na mobil aplikaci, prostřednictví které se dá AVR ovládat. Jedna věc, která mi vadí, že u Onkya šly nastavit basy a výšky, zde to jde pouze při vypnutí funkce Dynamic EQ, při vypnutí této funkce je zvuk bohužel horší. Jak to tak poslouchám, tak by to chtělo trochu přidat na výškách.
Jsou vlastně dvě možnosti buď nechat vypnutou funkci Dynamic EQ a mít zvuk bez výšek nebo ji zapnout mít výšky a přijít o dynamiku. Basy jdou tedy regulovat prostřednictvím SW, ale když jsem jich přidal hodně tak to u dynamické hudby hodně dunělo. Když to porovnám Onkyem s tak je zvuk asi lepší, ale žádný zázrak to není. Při sledování filmů to docela šlo celkem bylo dobře rozumět dialogům a basy ze SW taky ušly až jich bylo moc. Viděl jsem zatím jeden film. Nevím, zda by bylo řešením todle vrátit a koupit za 40k Cinema 50. Četl jsem nějakou recenzi a tam píšou, že: "Cinema 60 disponuje 7 zesilovači, které jsou technicky řešené jako stereo páry z pohledu jejich chlazení a napájení, zatím co Cinema 50 má 9 monoblokových zesilovačů (každý má vlastní rezervované napájení i chlazení)", třeba by tam nějaký posun v kvalitě byl, nebo dokoupit koncák, ale tady nevím zda by tam nebyl problém také s těmi výškami. Ještě mě také napadá zapojení Bi-amp, zda by se nezlepšila kvalita zvuku? Ale to bych nemohl použít potom do budoucna reproduktory Atmos.