Repro k AV-receiveru do menší místnosti

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod svlastik 30. 10. 2024 16:27

krystof90 píše:To bych si ale musel koupit tu Cinema 50, ta 60 Dirac nepodporuje. V čera jsem měl puštěnou televizi a potom jsem zapnul AVR a musím říct, že z té TV bylo tomu mluvenému slovu lépe rozumět a to jsem měl na AVR nastaveny výšky +6dB. Přes ten AVR to znělo tlumeně. Tento problém byl i u mého strého AVR.

Dirac podporuje Denon XC3800 a ještě ma 4 vystupy na subiky. Chce to zkusit. Jak nebude dunět tak paráda, a zkusit i tu Yamahu. Bohužel cena poměr je dobrá RX-V6A a pak až ta RX-A4A. Ono jestli si přidáváte 6db na výškách a vyhovuje, tak jste zralý na Yamahu. :D
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kamasu 30. 10. 2024 17:33

A další dávka blábolů a nesmyslů á la svlastik. Neuvěřitelný.
Prozraď nám aspoň co je to ta "cena poměr"?
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 30. 10. 2024 17:54

Jestli jsem to dobře dekódoval, tak asi poměr cena/výkon u RX-V6A, A4A je úplně jinde a k těm bednám zbytečný overkill. Už mě unavuje tady reagovat :-) Ten ho ještě tak zlbne, že vyhodí 40k za receiver :roll:
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krystof90 30. 10. 2024 19:03

Teď jsem poslouchal nějakou hudbu, nezní to zas tak špatně, ale nemůžu si pomoct v autě to zní lépe, je to takový živější, líbivější. Možná jde taky o kvalitu toho zesilovače. V práci máme rádio Makita DMR108 to hraje podle mě velice dobře, alespoň mě se to líbí. Třeba by to zlepšil nějaký koncák, ale to bych za to dal skoro 50k, to už bych si mohl rovnou koupit tu Cinemu 40.
krystof90
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 30. 10. 2024 19:19

Ach jo. Zapoměň už konečně na ten koncák, ten tvoje problémy nevyřeší a k ničemu ti nebude, jen vyhozený prachy. Žádným zesilovačem tohle nevyřešíš. To spíš výměnou repro, když už, ale koncákem ne.
Správně provedená kalibrace a nastavení celýho systému by tvůj problém a největší pravděpodobností vyřešila, ale ty zjevně vůbec nevíš co a jak. Jak už tu někdo říkal, chtělo by to aby k tobě někdo přišel a celý ti to naladil a na místě ti ukázal a vysvětlil jak na to.
A to rádio Makita velice dobře nehraje, naopak.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PetrJč 30. 10. 2024 19:37

U AVR jsi vždy hlavně limitován komplikovaným „předkem“. Přídavný „nějaký“ koncák možná zlepší odezvu reprosoustav při větší hlasitosti, ale rozhodně tomu nepřidá jiskru a dynamiku. Obzvláště ve stereu. Pokud požaduješ, aby to hrálo dobře v režimu DK a obstojně ve stereu, musíš šáhnout po TOP modelech. Třeba po tom Marantzu Cinema 40. Akorát na Marantzu je úsměvné, jak se plácá posledních 20 let v tom dizajnu předních panelů :-) Ale elektroniku v TOP modelech má kvalitní, to ano.
Ale zřejmě bude problém v repru a v nastavení, jak píše Kamasu.
Kamasu se v tomto vlákně orientuje lépe než já.
PetrJč
Junior

Odeslat příspěvekod Wallcott 30. 10. 2024 19:46

Hlavne ked povie ze repro v tv co je nejaky lowendovy stredovyskac nasmerovany vzadu do steny za tv v plastovom obale znie lepsie ako trojpasmovy repro nasmerovany na neho, tam musi byt niekde hacik.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 30. 10. 2024 20:47

krystof90: Vím přesně, jak hrají tady ty Makity a nebo hudba v autě. Tobě se líbí bum bum cink cink kulatější zvuk bez středů, zvuk totálně do V, kde to silně cinká. A většina ti tady radí rovnější hi-fi zvuk, ale to je to, co ty nechceš. Takže třeba repro Polk nižší řady a k tomu Sub Polk o průměru 12"
Žádný koncák ti takový zvuk neudělá, to je dáno charakterem repro a akustického prostoru. A když to bude dunět, budeš to muset vytlumit.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 30. 10. 2024 21:04

Celá ta diskuze by se dala shrnout jako...
krystof90: je mi zima, co mám dělat
reakce: zavři okno
krystof90: ne, já bych si chtěl koupit nové tričko
reakce: tím se to nevyřeší
krystof90: vyměnil jsem alespoň kalhoty, ale stále je mi zima
reakce: neřeš oblečení, zavři to okno
krystof90: tak mám to nové tričko, ale nějak to pořád není ono
svlastik: bacha na meteority, namaž si na to marmeládu
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PCDaemon 30. 10. 2024 21:04

Ak autorádio, rádio na stavbu, hrá lepšie ako AVR Marantz a reprosústavy Wharfedale, tak chyba je vo vkuse poslucháča. Samozrejeme, takéto prístroje majú skreslený zvuk, vzhľadom na prostredie v akom sa používajú a aj použité komponenty.
PCDaemon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 30. 10. 2024 21:04

svlastik píše:
krystof90 píše:To bych si ale musel koupit tu Cinema 50, ta 60 Dirac nepodporuje. V čera jsem měl puštěnou televizi a potom jsem zapnul AVR a musím říct, že z té TV bylo tomu mluvenému slovu lépe rozumět a to jsem měl na AVR nastaveny výšky +6dB. Přes ten AVR to znělo tlumeně. Tento problém byl i u mého strého AVR.

Dirac podporuje Denon XC3800 a ještě ma 4 vystupy na subiky. Chce to zkusit. Jak nebude dunět tak paráda, a zkusit i tu Yamahu. Bohužel cena poměr je dobrá RX-V6A a pak až ta RX-A4A. Ono jestli si přidáváte 6db na výškách a vyhovuje, tak jste zralý na Yamahu. :D

Ještě jednou... zkus méně radit a více nastudovat a následně dopilovat, co komu radíš a píšeš. Názor sice můžeš mít odlišný od dalších, ale tam, kde se může dostavit určitá forma chyby, ztráty, omylu s následnou nepříjemností, už bude pro tazatele asi bolestivý.
Zneužíváš toho, že máš možnost stále fungovat na tomto fóru a absolutně si nic neděláš z toho, co jsem Ti psal minule. Vzhledem k rozsahu negativních názorů ostatních na velkou část Tebou předávaných rad, nemám důvod na toto téma široce diskutovat. Domnívám se, že tito dlouholetí uznávaní členové fóra asi nemají potřebu někomu lhát a uvádět ho v omyl.

-- 30. 10. 2024 21:06 --

krystof90
Tobě se tu něco radí a stále si pěješ svoji píseň. Možná bych se zamyslel nad tím, zda je třeba mrhat svým časem a časem rádců, když stejně máš své pocity, vize a cesty.

Takže navážu na jeden z výše uvedených příspěvků a napíšu... nechej si otevřený okno a kup triko. Následně uvidíš, co se (a jak moc) vylepšilo.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod longie 30. 10. 2024 21:09

[quote="PetrJč"] Přídavný „nějaký“ koncák možná zlepší odezvu reprosoustav při větší hlasitosti, ale rozhodně tomu nepřidá jiskru a dynamiku. Obzvláště ve stereu.

A na tohle jsi přišel jak?
Vlastní zkušenost?
Ano nebo ne..... případně co bylo použito za AVR a jaký koncák k tomu + bedny.
Ale myslím, že vlastní zkušenost 0
Jinak bys nemohl říct takovou hloupost, že to tomu nepřidá žádnou jiskru, dynamiku....
Bylo by fajn ale vidět reálné foto prostoru.
Zajímá mě fakt ta akustika a možná to tu už padlo, nebudu to pročítat, ale jaky je zdroj hudby..
A přesně, jestli se líbí víc rádio Makita než repro Wharfedale, tak je někde něco špatně a nemá smysl se k tomu už víc vyjadřovat.
Naposledy upravil longie dne 30. 10. 2024 21:25, celkově upraveno 1
longie
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 30. 10. 2024 21:16

Všem doporučuji pokračovat v klidném a pomalém tempu. Bez jakéhokoliv konfliktního tónu. Jestliže je napsáno něco špatně, napište jinou variantu, tu správnou a vysvětlete proč zrovna tato varianta je správná.

Kdo na určitou diskuzi, vlákno, uživatele... nemá nervy, neřešte, nepřispívejte, běžte do dalšího vlákna a věnujte se jiné diskuzi tam.

Děkuji za pochopení.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod longie 30. 10. 2024 21:35

Emil Pastelka píše:Celá ta diskuze by se dala shrnout jako...
krystof90: je mi zima, co mám dělat
reakce: zavři okno
krystof90: ne, já bych si chtěl koupit nové tričko
reakce: tím se to nevyřeší
krystof90: vyměnil jsem alespoň kalhoty, ale stále je mi zima
reakce: neřeš oblečení, zavři to okno
krystof90: tak mám to nové tričko, ale nějak to pořád není ono
svlastik: bacha na meteority, namaž si na to marmeládu

Fakt jsem se dobře zasmál :tleskani :tleskani :-D
... úplně trefný
longie
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 30. 10. 2024 21:46

Emile, líp bych to nenapsal. Vás je tady pro nás chovance škoda :tleskani
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka