Repro k AV-receiveru do menší místnosti

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod svlastik 31. 10. 2024 04:34

Zatím do mne rejete, že tomu nerozumím. Taky by mne zajímalo jak to tady někdo myslel s tím koncákem, aby jely hlavní bedny v atmosu a jak je to teda zapojené v receiveru. On to nemusí být emotiva za 20 klacků. Třeba by si to jiný zapojil do zesíku z aliexpresu. Protože on je problém v tom receiveru, že hřeje a často umírá grafická část a odchází HDMI a pak následuje DSP.
A ja jsem napsal, že má zkoušet a nekupovat, leda jen na zálohu najít si obchod, když kupuje nové a když bude líbit tak pak nechat. Protože receiver je polotovar! A on je typický konzument "hotového" zvuku. A ten si musí sednout hned jak to zapne. Štelování je až v momentě kdy je ten zvuk líbivý tak to rozešteluje po místnosti... a akustika u typickeho konzumenta vůbec nehraje roli. Už vidím jak lidi radí, aby si upravovali akustiku třeba u hifi věže. To je zajímavé hifivěž nebo soundbar a jiné zařízení, tam vám do akustiky místnosti nikdo hučet nebude, protože tam už je vše "hotové".
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod martas38 31. 10. 2024 05:20

Vlastíku promiň, ale nechceš se raději věnovat vyřezávání dýní v tomto krásném podzimním čase? Vždyť tady ze sebe děláš, ani to nemůžu napsat co a směje se ti celé fórum. Nebojíš se, že svými radami, teda spíš dezinformacemi ublížíš minimálně finančně někomu nezkušenému?
Člověče prober se!
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 31. 10. 2024 06:22

martas38 píše:Vlastíku promiň, ale nechceš se raději věnovat vyřezávání dýní v tomto krásném podzimním čase? Vždyť tady ze sebe děláš, ani to nemůžu napsat co a směje se ti celé fórum. Nebojíš se, že svými radami, teda spíš dezinformacemi ublížíš minimálně finančně někomu nezkušenému?
Člověče prober se!

Psal jsem nekupovat a zkoušet! Mě trvalo 2 roky než jsem si našel to pravé ořechové a neznal jsem ani jednu značku. Mlhavě jen Yamahu a Teslu!

-- 31. 10. 2024 07:26 --

Narozdíl asi tady od jiných tyhlety věci jsem si osobně prošel. Sám jsem původně upgradoval receiver a co mi umřel Cambridge Azur 640R tak jsem procházel a zjišťoval a co mi nabízí také atmos v hifi studiích a protože hifi studia mají trvale umístěné dražší věci tak jsem měl za vzor i ty dražší. Takže za poslední dva roky asi pomalu tisícovka hraček. Whaefwdalky samozřejmě znám jak hrají i ty ostatní řady já si je osobně poslech! Takže mám přehled, jak to asi může hrát. Lepší nezaťěžovat prodejce, ale když už má bedny koupené a doma, není na zbytí. Zkusit Yamahu a Denona... a když dokážete vysvětlit jak tedy ten koncák na atmos se všemi bednami proč ne. Vemu receiver na milost, protože vytáhnout výkon a následné zahřívání ven z toho zařízení na grafárnu a procesorování se mi jeví jako hodně dobrý nápad. Jestli to ovšem jde.
Naposledy upravil svlastik dne 31. 10. 2024 06:46, celkově upraveno 2
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kamasu 31. 10. 2024 06:37

Neuvěřitelný. A nedá pokoj a nedá pokoj. Další příspěvky a jen další várky nesmyslů a nic jinýho. svlastiku sakra chyť se už konečně za nos a zamysli se alespoň trošičku nad tím co to tu předvádíš. Přesně jak říká martas38, těma svýma dezinformacema leda tak někomu uškodíš. Ničeho jinýho tímhle svým plácáním dosáhnout nemůžeš.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krystof90 31. 10. 2024 07:16

[quote="PetrJč"] Pokud požaduješ, aby to hrálo dobře v režimu DK a obstojně ve stereu, musíš šáhnout po TOP modelech. Třeba po tom Marantzu Cinema 40.

Někdo píše, že se to tím nevyřeší, že je to tím nastavením, ale nevím co bych tam měl nastavit? Je tam ten dělící kmytočet, ten mám nastavenej na 80Hz, potom vzdálenosti repro to jsem nechal z toho měření a poton ještě úroveň tu jsem také ponechal.
Neříkám, že to hraje vysloveně špatně, ale v autě to zní líp. Ještě to můžu vrátit a vyzkoušet jak by hrála ta cinema 40. Ta má THD jenom 0,05%, větší zdroj a 9 samostatných zesilovačů.
krystof90
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 31. 10. 2024 08:21

Cinema 40 ani "THD jenom 0,05%, větší zdroj a 9 samostatných zesilovačů" ti nic nepřinese a nijak to tvoje problémy nevyřeší. Je potřeba repro umístit co nejlíp v rámci tvých možností, pak použít DRC kalibraci a všechno správně nastavit a naštelovat si to všechno tak aby ti to co nejvíc vyhovovalo. A právě hlasitosti jednotlivých kanálů si musíš nastavit tak aby dialogy byly perfektně srozumitelný, ne tohle nechat jen tak jak to nastaví sám AVR.

Hlavní problém ale bude to, že ty zjevně nechceš kvalitní zvuk, ten se ti nelíbí, protože zvuk na kterej jsi zvyklej z tak nekvalitních zdrojů zvuku jako je auto nebo nějaký to rádio Makita atd. je něco úplně jinýho. Ale to už je pak o charakteru zvuku, ne o kvalitě. Jak jsem říkal tady by pomohlo spíš vyměnit repro, ale z toho co a jak píšeš bych řek, že možná ani to by tvoje očekávání a poždavky nenaplnilo, protože to čím dál tím víc vypadá, že tvoje očekávání a požadavky se vůbec neshodují s tím jak by kvalitní aparatura měla hrát.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krystof90 31. 10. 2024 11:17

Tady šlo o poslech ve stereu.
krystof90
Junior

Odeslat příspěvekod Wallcott 31. 10. 2024 11:22

A zvazujes kupu cinema 40 za 2000e lol. Sak si kup Denon DRA-900H a mas vsetky moderne funkcie a aj usetrene myslim ze priestorovy zvuk ti netreba lebo mu ani nerozumies, to ako nie v zlom.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 31. 10. 2024 11:51

krystof90 píše:Tady šlo o poslech ve stereu.

Ano, Já vím.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krystof90 31. 10. 2024 14:18

Mám z toho strach, je to kupování zajíce v pytli, nevím jak to bude hrát. Už jsem si zvyknul na to kino tak se toho nechci vzdát. Ještě je možnost koupit ten koncák, ale bylo mi řečeno, že mi nepomůže tak nevím. Za tu cinema 60 jsem dal 28, kdyby ta 40 hrála parádně, alo to nevím, tak bych z toho, alespoň měl radost.
krystof90
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 31. 10. 2024 15:55

To je pořád dokola. Žádnej koncák nekupuj, tvoje problémy žádnej koncák nevyřeší.
Ta Cinema 40 bude, co se týče charaktru zvuku, hrát v podstatě stejně jako Cinema 60, je to stejnej výrobce, stejná řada, jen o něco lepší/vyšší model.
Chceš to na kino, tak to udělej na kino a hudbu ve stereu pak na tom budeš poslouchat taky (ano, je to pak na hudbu kompromis, ale když to chceš na kino, tak holt to jinak nejde). Ty máš ale evidentně problém s tím s čím má problém spousta lidí, kteří si pořídí první lepší aparaturu. Jsi zvyklej na klasickej "bum cink" zvuk a kvalitní zvuk se ti nelíbí, protože kvalitní zvuk neobsahuje příliš zvýrazněný výšky ani basy. Očekáváš něco co u kvalitního zvuku není žádoucí, ale ty se to tam snažíš dostat a jsi mrzutej z toho, že to nejde. Nejlíp bys udělal, kdybys nějakou dobu poslouchal a nevrtal se v tom a nesažil se pořád za každou cenu dostat z tý aparatury ten tvůj zvuk. Zvykni si na lepší zvuk než na jakej jsi zvyklej a pak po pár týdnech možná zjistíš, že to na co jsi byl zvyklej z minulosti není lepší ale naopak horší.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 31. 10. 2024 16:08

Souhlasím. Přes korekce si tam nacpeš hodně basů, na které jsi zvyklý, pak ti to duní a zdá se ti málo výšek. Prostě buď v té skladbě basy jsou nebo ne. Je dobré vybrat si pár referenčních skladeb, které dobře znáš a s nimi to ladit. Já třeba basy testuju na LP(myslím zpěvačku), má jich tam opravdu hodně. Když mi neduní LP, je to OK.
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krystof90 31. 10. 2024 18:51

Já vlastně už AVR a repro mám 14 let měl jsem to Onkyo TX SR 608 a repro Magnat Quantum a stím zvukem jsem nebyl spokojen, pro jsem to chtěl zlepšit.
krystof90
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 31. 10. 2024 20:49

Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod S4nt4 31. 10. 2024 21:34

Sezen Umik1 a pres REW zkontroluj a uprav mistnost do pouzitelne podoby. To bude ta nejlevnejsi cast. Zase ty naroky na kvalitni stereo. Zapomen na rady X,SR, Cinema. To je malo a nebudes spokojeny. Na Atmos minimalne 9 kanal. Bude to hodne drahe. Zajimaji te rady Denon AVC-A, Marantz AV apod. Doplnis Kef R radou a podepises splatkovy kalendar. Pak prijde na radu laborovani jake kabely...
S4nt4
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka