Repro k AV-receiveru do menší místnosti

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Wallcott 31. 10. 2024 21:52

S4nt4 píše:Na Atmos minimalne 9 kanal

Len male upresnenie na zakladny atmos staci 7 kanal nieco ako denon x1800h pripadne statsie bazarove alternativy kludne x1600h... pre zostavu 5.1.2 s front heights pripadne top middle. Takze avr na atmos moze stat 200-250e pripadne 500e novy.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 31. 10. 2024 21:55

krystof90 píše:Já vlastně už AVR a repro mám 14 let měl jsem to Onkyo TX SR 608 a repro Magnat Quantum a stím zvukem jsem nebyl spokojen, pro jsem to chtěl zlepšit.

Magnat Quantum nejsou nijak dobrý repro. Není divu, že s jejich zvukem nejsi spokojenej. Že je máš už dlouho ale ještě neznamená, že nemáš očekávání a požadavky, který se s kvalitním zvukem neslučují.
S4nt4 píše:Sezen Umik1 a pres REW zkontroluj a uprav mistnost do pouzitelne podoby. To bude ta nejlevnejsi cast. Zase ty naroky na kvalitni stereo. Zapomen na rady X,SR, Cinema. To je malo a nebudes spokojeny. Na Atmos minimalne 9 kanal. Bude to hodne drahe. Zajimaji te rady Denon AVC-A, Marantz AV apod. Doplnis Kef R radou a podepises splatkovy kalendar. Pak prijde na radu laborovani jake kabely...

UMIK a REW ano, ale pro něj už i to nejspíš bude problém, ale ten zbytek..... On se v tom už takhle topí a ty mu sem ještě prdneš takovýhle věci, tím mu fakt nepomůžeš.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 31. 10. 2024 22:07

krystof90 píše:... jsem dal 28, kdyby ta 40 hrála parádně, alo to nevím, tak bych z toho, alespoň měl radost.

Stále mi není jasné, že jste ochoten pálit peníze zkoušením toho, co nepotřebujete, místo nejlevnějšího řešení úpravy místnosti a vyzkoušení vlivu akustiky (viz peřina/deka). Pokud Vám špatně jede auto, nezačnete hned výměnou motoru či výbrusem válců.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 31. 10. 2024 23:05

Pokud Atmos, tak v konfiguraci x.x.4 Predni i zadni, at to stoji za to, kdyz se mam vrtat ve stropu. Zminene AVR, muzou byt i jine znacky (Arcam,Anthem) jsou brany jako "uz" pouzitelne i pro stereo poslech. Rozhodne ne spickove. Varianta se seperatnim zarizenim jen na stereo poslech bude jiste levnejsi. 2 kanaly jsou levnejsi nez 9, pokud maji mit stejnou kvalitu.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wallcott 1. 11. 2024 10:08

Ano suhlasim ze 4 atmos je lepsie ako 2 uz sa da zachytit aj pohyb, ved sam mam 6 atmos tak viem o com hovorim. No ak sa pouziju top middle v konfiguracii x.x.2 je to velky rozdiel oproti klasickej 5/7.1 zostave a za relativne maly priplatok lebo 7 kanalove avr oproti 5 nie su ovela drahsie avsak 9 a viac tam uz cena ide rychlo hore. Taktiez ked je moznost staci zavesit male regalove repro na strop netreba vrtat diery len dizajnovo to nie je az take pekne.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krystof90 1. 11. 2024 16:32

Teďka jste mě s tím Atmosem trochu namlsali, já tam můžu připojit jenom 2 horní kanály a to ještě bez Bi-Ampu (někde píšou že to s ním hraje líp), to bych si musel koupit tu cinema 50. Zatím, ale o něm neuvažuju, když tak v budoucnu.

S4nt4 píše: Varianta se seperatnim zarizenim jen na stereo poslech bude jiste levnejsi. 2 kanaly jsou levnejsi nez 9, pokud maji mit stejnou kvalitu.

Takze ten koncák, by byl taky řešením podle tabe? I když s tím tady hodně lidí nesouhlasí.
krystof90
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 1. 11. 2024 17:42

krystof90 píše:Takze ten koncák, by byl taky řešením podle tabe?

To je jak mluvit do dubu. >:-(
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 1. 11. 2024 17:55

Kryštof místo toho, aby nejprve řešil akustiku, tak vymýšlí jak utratit celkem zbytečně co nejvíc financí
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Wallcott 1. 11. 2024 18:05

Uz mas marantz 60 co je kvalitny moderny AVR co podporuje vsetky moderne formaty a vies mat na nom v buducnosti atmos zostavu 5.2.2. Takze sa zameraj teraz len na akustiku miestnosti, umiestnenie repro a spravnu kalibraciu a nastavenie toho AVR. Nic ine ako koncaky, biampy a podobne absolutne neries.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 1. 11. 2024 22:47

Kolegove zde Ti radi dobre. Umik1 a REW, nad cenou za mikrofon se pak akorat pousmejes az budes objednavat Arcam AVR30 + Kef R set. Rovnou si nachystej kabelaz na 4 Atmos, ikdyz budes zatim zkouset jen s 2. DIRAC je taky varianta ale rozhodne ne gratis, kompletni balicek neni levna sranda. Zadne koncaky, monobloky, Bi-Amp zapojeni a kdovi co nebude potreba. Urcite ne na vykony domaciho kina. PA nasazeni to je samozrejme jina pisnicka.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krystof90 3. 11. 2024 18:57

S tím novým AVR mi to už tolik neduní, zlepšilo se i podání basů ze subwoferu. Já bohužel v té místnosti žádné velké úpravy dělat nemůžu, mám tam ten počítačový stůl a ještě postel, je tam prostě málo místa na nějaké přesouvání. Hodně lidí mi ve fóru napsalo, že ta akustika té místnosti je špatná. Já si myslím, že z hlediska odrazů zas tak špatná není - na zemi je koberec, na oknech jsou záclony, jsou tam křesla potažené látkou i postel. Mě jde spíše o ty vyšší kmitočty a dynamiku, které se mi zdají trochu potlačené - jak je zlepšit? Myslíte si, že by pomohlo kdybych dal něco na stěny?
krystof90
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 3. 11. 2024 19:27

Myslet si a vědět jsou ale dvě zcela rozdílný věci. A z toho tvýho nákresu je jasný, že akusticky dobrý to opravdu není. Ani to rozmístění repro není dobrý.
Dávat "něco" na stěny aniž bys přesně věděl co děláš (a bez měření) je nesmysl, to uděláš spíš horší než lepší.
Kamasu
Mírně pokročilý

Předchozí stránka