Repro k AV-receiveru do menší místnosti

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Denkez 14. 10. 2024 12:37

krystof90 píše:...Včera jsem je poslouchal něco zahrojou dobře i basujou, někdy jak už jsem psal trochu duní.

Jestli ti "duní" zvuk, řekl bych, že to je nezatlumeným poslechovým prostorem nebo jeho nevhodnou konfigurací. Tady ti žádné bedny ani zesilovač nepomůže.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Wallcott 14. 10. 2024 13:38

Ved pripoj tie magnaty obycajnou dvojlinkou dlhou 10m za par eur a popremistnuj ich po miestnosti a pocuvaj, ak budu duniet iba niekde je to zlou akustiou a nie samotnymi repro.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krystof90 14. 10. 2024 13:56

Když jsem tam měl, ty reproduktory Sony s předním výdechem tak to nedunělo a to jsem měl basy naplno.
krystof90
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 14. 10. 2024 14:25

Tohle opravdu bednama není, ale prostorem. Zkoušel jsi ty repro dát od zdi a hodit před ně deku, nebo něco podobného?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 14. 10. 2024 14:56

krystof90 píše:Když jsem tam měl, ty reproduktory Sony s předním výdechem tak to nedunělo a to jsem měl basy naplno.

Jenže ty Sony jsou od nějaký rádoby HiFi věže, takže zvuk naprd. Zkus aspoň ty přední dát dál od sebe. Dle toho nákresu jsou blízko sebe. Zadní máš přes celou šířku, a možná každá v jiné výšce. Kdoví jak se to tam tluče. Vyhodíš nemalý peníz za receiver a budeš tam, kde jsi byl. Pokud nepomohlo ucpání zadního bassreflexu, tak to přední nejspíš nespasí.

A když porovnáváš repro, nech receiver bez korekcí, vše na flat. Pak to nejde srovnávat, když máš u jedněch basy naplno a u druhých jinak. Ale podle mě tu mlátíme prázdnou slámu, souhlasím s ostatními, že je to místností.
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krystof90 15. 10. 2024 05:32

Ta jsem se rozhodnu, že si nechám ty Wharfedaly, myslím, včera jsem je poslouchal, že to docela jde. Takhle bych jen jezdil a pořád něco měnil.
krystof90
Junior

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 15. 10. 2024 13:10

Tvoje volba, ale já bych se tedy nespokojil s výsledkem: "docela to jde" :-)
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krystof90 15. 10. 2024 17:16

Přemýšlím, jestli se vyplatí investovat do dražšího AVR - např. Marantz Cinema 50, nebo Yamaha RX-A4A. Nebo jít do nějakého levnějšího jako Marantz Cinema 60, nebo Yamaha RX-A2A. Jestli ty dražší, budou osazeny kvalitnějším zesilovačem.
krystof90
Junior

Odeslat příspěvekod Wallcott 15. 10. 2024 21:23

Urcite neoplati ak od toho cakas zlepsenie zvuku. Tam si platis hlavne za podporu viac kanalov, viac zvukovych formatov, upmixerov, komplet preout, atd...vykonovo su tam male rozdiely radovo 10-20w na kanal, aj tak ked to beries serioznejsie ides cestov externych zosilnovacov.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod longie 16. 10. 2024 09:25

krystof90 píše:Přemýšlím, jestli se vyplatí investovat do dražšího AVR - např. Marantz Cinema 50, nebo Yamaha RX-A4A. Nebo jít do nějakého levnějšího jako Marantz Cinema 60, nebo Yamaha RX-A2A. Jestli ty dražší, budou osazeny kvalitnějším zesilovačem.

..na tvem miste bych tohle moc neresil.
Jestli vybiras AVR, tak vyber klidne nejaky levnejsi co budete mit tve pozadavky na pocet kanalu, podporovat streaming (Spotify, Tidal...) a pak hlavne koukat aby to melo PRE-OUT.
A za ty usetrene penize, ktere bys daval do drazsiho AVR k tomu koupit nejaky koncovy zesilovac.
Ja mam Yamahu RX-A880 a bedny Wharfedale Diamond 240
Pri poslechu hudby mne tam ale porad neco chybelo.
Jasne, bedny potrebovaly dostatecne nakrmit jestli to tak mohu rict a ty AVRka v techto cenovkach na to nejsou moc staveny.
Koupil jsem k tomu koncak Emotiva BasX A3 (vzal jsem 3 kanal i kvuli centru) a muzu ti rict, ze uplne jina pisnicka.
Bas se krasne zpevnil, vysky lepe cinkaji, jak kdyz se z nich sundala deka, ve stredech se ukazalo vice detailu, chytlo to uplne jinou dynamiku.
Pak jsem si rikal, proc jsem to uz neudelal takto driv a ochuzoval se poslechem hudby pres samotne AVR.
Takovouhle kombinaci neslapnes vedle a budes rozhodne spokojeny.
Ber to jako radu, ale konecny rozhodnuti budes muset udelat stejne ty sam.
longie
Junior

Odeslat příspěvekod krystof90 16. 10. 2024 10:43

Koukal jsem, že dělají i pro pět kanálů. A hlasitost nastavuješ normálně přes AVR? To je propojený Cinch kabelem?
krystof90
Junior

Odeslat příspěvekod longie 16. 10. 2024 11:04

Ano, delaji i 5ti kanal, ale to bych neresil.
Bude ti uplne stacit 2 kanal / max. 3 kanal, abys mel v pripade sledovani filmu dobre vybuzeny centr.
A pri poslechu hudby budes asi stejne hrat nejvic klasicke stereo.
Takze surroundove repro bude uz napojene do toho AVR a ten bude mit dostatek stavy na ne a na to občasné "bouchnuti, pisknuti apod". to bude zvladat na klid.
Takze na tvem miste bych koukal bud po BasX A2 nebo A3
Ja tu A3 sehnal i za dobrou cenu.
Nekde lehce pod 16t.
No a propojis to pres ten Pre-Out RCA kabelem.
Pak jeste prilozenym kabelem (jack) propojis AVR a koncak pres trigger vystup a ovladas klasicky jen AVR.
Pri kazdym zapnuti/vypnuti dostane signal a pracuji spolu.
longie
Junior

Odeslat příspěvekod Wallcott 16. 10. 2024 12:33

Externy zosik by som riesil az potom. Najprv si premysli kolko chces v buducnu mat kanalov ci neskoncis pri klasickom 5.1 alebo pojdes do atmosu pripadne aj viac subov podla toho vyberaj avr.

Potom zistis ako hra to AVR s internym zosilnovacom na tvojich repro a az potom ak nestaci budez riesit externy zosik.

Ale do beznej obyvacky myslim ze uplne bude postacovat samotne avr, das crosover na 80-100hz takze o vsetku "tazku" robotu sa postaraju suby a zvysok avr potiahne sam mam 5.4.6 zostavu a viac ako na -20db ani nemozem pocuvat tak je to hlasne. Externy zosik na domace kino by som riesil len do dedikovanej miestnosti pripadne pre repro s velmi nizkou citlivostou.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krystof90 16. 10. 2024 16:37

Když píšete, že se nevyplatí investovat do dražšího recieveru, tak mě napadá výběr z těchto
Yamaha RX-V6A
Yamaha RX-A2A (nevím jaký je mezi nima rozdíl)
Marantz Cinema 60
Koukal jsem, že ty Yamahy mají pre-out jenom na přední repro
Já teda budu mít repro od 2 výrobců
Přední Wharfadale impdance 6ohm
Centr, zadní Magnat impedance 4-8ohm
nevím zda se to nebude tlouct
krystof90
Junior

Odeslat příspěvekod viking81 17. 10. 2024 11:57

Je vhodne, ak su predky a center z tej istej rady. Ked nie rady, tak aspon od toho isteho vyrobcu. Ak maju magnaty iny zvukovy charakter ako ti Wharfedale, tak by to mohlo byt pocut...
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka