Repro k AV-receiveru do menší místnosti

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod krystof90 17. 10. 2024 12:43

Já předpokládám, že si časem dokoupím centr Wharfadale Evo 4.cs.
A ta impedance vadit nebude, když má každý jinou?
krystof90
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 17. 10. 2024 14:00

Ne, různé impedance nebudou na závadu.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 17. 10. 2024 15:57

krystof90 píše:Když píšete, že se nevyplatí investovat do dražšího recieveru, tak mě napadá výběr z těchto
Yamaha RX-V6A
Yamaha RX-A2A (nevím jaký je mezi nima rozdíl)

Fakt totožné funkce a výkon, A2A má lepší hodnocení od uživatelů, ale pročítat se mi to nechce :-)
https://www.zkelectronics.com/compare/y ... x-a2a/usa/
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod longie 17. 10. 2024 21:25

krystof90 píše:Já předpokládám, že si časem dokoupím centr Wharfadale Evo 4.cs.
A ta impedance vadit nebude, když má každý jinou?

Nevim jakou sestavu mas v planu, ale pocitam ze zatim zustanes u 5.1 a budes si to teprve sladovat.
Urcite souhlasim mit centr ze stejne rady znacky....a taky to lepe vypada :))
A impedance je v pohode, jak tady bylo receno.

Jestli uvazujes nad tim koncakem, tak to mas vyresene s tim, ze to ma "jen" Pre-Out na predek.
Ty Evo to rozehraje....budes vejrat, to mne ver .)) ..a je to ta BasX A2

A co se tyce AVR, tak jestli jdes do teto kombinace, tak ti ta V6 bude stacit na klid.
Pokud bys ten koncak nedaval, tak urcite volit radu Aventage - A2A (A4A)
Ale jestli to myslis s poslechem vazne, tak ho tam casem stejne hodis.
Psal jsem ti zpravu jeste, tak mrkni.
longie
Junior

Odeslat příspěvekod krystof90 18. 10. 2024 16:43

Asi by bylo lepší, kdyby byl přes ten koncáķ i ten centr, tak bych si asi musel koupit ten Marantz cinema 50.
Když nastavuješ ten receiver to už máš připojené přes ten koncák? Myslím to počáteční nastavení Receiveru pomocí mikrofonu.
Pořád mi ta hudba zní lepši v autě než ztoho receiveru.
krystof90
Junior

Odeslat příspěvekod Wallcott 18. 10. 2024 18:19

Ak teda chceš naozaj riešiť koncaky (čo podľa mna nepotrebuješ) a nemusíš mať na všetkych HDMI 2.1 8K alebo podporu 4 subwoofrov a auro 3D kľudne ti stačí aj starší model ako Denon X3600H pripadne ekvivalent marantz SR6014 tie najdeš na bazari za podstatne nižšie peniaze radovo okolo 500e a maš komplet preout.
Sony Bravia KD-85XG8596
Nvidia Shield Pro
Denon X3800H+AIYIMA A03+Yamaha RX-N600
5.4.6: Magnat Monitor Supreme 2x2002, 1x252, 2x202, 4x102, 2xInterior ICP 52, SB4000, 2xSVS SB3000, SB2000
Shakers: 4xSinustec ST-BS 250
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 18. 10. 2024 18:46

Je mrzuté, že nechcete řešit nejprve akustiku místnosti. Takto jen na problém házíte peníze a doufáte, že se vyřeší.
Quantum 555 má silný basový projev, který můžete z části regulovat na zdroji a z části ucpáním bassreflexu molitanem (stačí cokoliv domácí výroby, nekupujte ucpávky za 400+ Kč).
Zásadní je ale poloha v místnosti a její samotný charakter. Koberec, závěsy, obrazy, skříně a rohy, výška stropu - to vše má vliv na akustiku. Lze pořídit panely, které zvuk pohlcují nebo rozptylují, případně basové pasti do rohů místnosti.
Tím bych začal dřív, než jakoukoliv úvahou nad jiným zesilovačem či reproduktory. Pokud Vám totiž rezonují/duní reprodukovaná nižší pásma, není to vina reproduktoru.

Zkuste alespoň ty ucpávky, repro dejte co nejdále (jak jste ochoten) od stěny a za repro umístěte nějaký měkký materiál. Na zkoušku stačí i zimní kabát nebo deka přes bednu. A rovněž přehoďte něco i přes ten radiátor - ten bude také dělat neplechu.
Pokud zabere toto základní "ladění", má smysl řešit akustiku trvale, nějakými pěknými panely. A nejlépe, kdyby ve Vašem městě byl nějaký odborník, který by Vám místnost změřil a navrhl umístění panelů.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod krystof90 19. 10. 2024 10:02

Díky za odpověď, já mám teď ty Wharfedaly Evo 4.2, ty hrajou lépe než ty Magnáty. Já si myslím, že ten AVR je už vyhranej, protože musím přidávat na výškách +10dB, aby se to dalo poslouchat a to jsem musel jak na těch Magnátech i Wharfedalech. Já nějaký velký úpravy v tý místnosti dělat nemůžu, protože tam mám ještě stůl s počítačem a postel a celkem málo místa nevím jestli ty basový pasti nebyly ošklivý.
krystof90
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 19. 10. 2024 11:24

Já si myslím, že ten AVR je už vyhranej, protože musím přidávat na výškách +10 dB...

Ne, AVR nebude "vyhraný", na vině budou nejspíš tvé (stárnoucí?) uši.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 19. 10. 2024 15:47

6 stran naprosto zbytečné diskuze, komu není rady... O té akustice jsem psal hned jako první reakci.
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 20. 10. 2024 07:09

Tak vidím značný posun repra. Wharfedalky Evo 4.2 jsou v pohodě schopné hrát stereo. Vůči Magnátu, který ostatní nevěří, ale já věřím, že ty bedničky z věže Sony hrajou lépe jak ty Magnáty. Bo ty Magnáty jsou ... Já slyšel ale z eva pouze ty regál Evo 4 a pak ještě Aura. No nenadchly mne moc. Ty regály neduněly, naopak, řídký směrový zvuk. To když jsem chtěl upgradovat, tak regál wharfedalky teda moc ne až elisiany. Snad jsou na tom ty sloupy lépe. No a myslím, že k tomu bude třeba ještě subík. Mezi těmi repry jste mohl koukat po použitých, to by bylo hodně co vybírat. Je jich ještě dost, infinity, Canton, apod. Ale receiver bohužel nový a jestli Atmos tak nevím. JBL nebrat. Fakt dobrý atmos dokázal Arcam, ale vestavné stropní repra, to už byla síla a za méně jak Lyngdorf, který měl jen ten systém za 700tisíc bez repra a ten přirozený přechod mluveneho mono a prostor efektu fakt paráda, to bylo fakt na úrovni, na druhou stranu Arcam nejlevnější koukám model 5 za bratru 60 tisíc a já slyšel model 41 který opravdu zněl mnohem lépe nez Lyngdorf pomalu za milion, ale s AQ sloupy. Dále výhoda Yamahy, kdysi byla spolehlivá, víc do výšek, nebude tolik hrozit dunění. Ale Marantz má lepší vše, citlivější a přesnější na hudbu, na film, buclatější, prostorovější, což ty wharfedalky asi budou potřebovat, dale spoustu programů na prostor. Navíc s těmi repry to půjde rozeznat. Chce si to půjčit ten AV receiver. Mno jsem zvědav jak to dopadne...a vzhledem k tý ceně konkurence Marantz 50 za av receiver, tam už se dá vybírat. Jako jestli chcete ten atmos to není sranda. Na repru se dalo ušetřit, ale systém co vám to dobře rozhodí. To už bude horší. Ale klidně zkuste použitý model. To je stejně spotřebák. Počítačový systém co se přehřívá společně s výkonovým, opravovat to nikdo nechce.
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod krystof90 20. 10. 2024 12:01

Díky za obsáhlou odpověď. Ještě se tady nabízí varianta s tím koncákem. Koupit lacinější AVR - třeba Marantz 60 a ktomu nějaký koncák za 20k.
krystof90
Junior

Odeslat příspěvekod svlastik 21. 10. 2024 06:31

Tak to sorry, nevím jak zapojit repra, aby hrály zároveň stereo a prostorový zvuk jinak, než natvrdo do receiveru. Nebo každý kanál zvlášť, ale přes předzesilovač, klidně externí zvukovka a notebook. Volba preout se mi jeví jako kdyby měly být hlavní bedny úplně samostatné sólo stereo a receiver na ozdobu.
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kamasu 21. 10. 2024 07:07

svlastik: Když něčemu nerozumíš a nic o tom nevíš, tak je lepší mlčet.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 21. 10. 2024 07:15

Kamasu píše:svlastik: Když něčemu nerozumíš a nic o tom nevíš, tak je lepší mlčet.

Tvoje odpověď je ještě zbytečnější a než ta moje. Já aspoň navrhl alternativy, ale ty úplně kulový!
svlastik
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka