Kamasu píše:Neuvěřitelný. Jen tak dál hochu.
Když nemáš nic k tématu tak mlč, akurát to tu zasíráš.
-- 21. 10. 2024 10:16 --Ještě k tomu receiveru? Opravdu potřebujete sloučit obrazy v jeden? Např. Playko, PC, Televizi s placeným kanálem. Nebo se dá receiver obejít a ušetřit? Můj názor k Receiverům není jak ostatní. Já to totiž řeším úplně jinak. Mě zajímá THD a dobrý receiver je pod 0,08% THD. Mezi ně spadá Marantz jak jste vybral, s těmi zlacenými konektory úplně v klidu zahraje do sterea. Ano neni to emotiva, kterou řadím k highendu, ale proto se tu chceme ptát, chcete sloučit obraz nebo jen zvuk? Pak proč ne emotiva bude hustá, chce to taky vyzkoušet test dunění. Co vám nebude, nemělo by dunět bude Yamaha. Ta je chudá v subbasech brutálně a naturálně. Třeba mě se to líbí, dá se celkem dobře v těch subbasech lokalizovat nástroj a jeho echo taky mívá nejčistčí receivery v klidu 0,06%THD. Ale kamarádi vám řeknou, že to prostě nebasuje. Zesilovač koncový v této cenovce nedělá divy, spíše to bude podpis značky. Ta Yamaha je prostě světlá a Onkyo, Pioneer, Marantz, Denon, atd. to jsou tmavé zabarvení. Takže vůbec netuším. Třeba se může stát, že tu Emotivu s Marantzem nerozeznáte. Pro mně je hlavní co udává hudbu přehravač. Takže buď to pošlete z TV, nebo z Playatationu, nebo z PC s integrovanou zvukovkou ne? Emotivu tam budete mít zbytečnou. Kdyby jste ale měl já nevím kvalitní DAC k PC či notebooku, nebo CD, SACD přehravač tak to jo. To už bude třeba řešit. Takže momentálně super je obrovský posun od Magnátu(které hrají hůře jak plastový bedny z věže sony) k Wharfedale Evo 4.2 což považuji za brutál posun. A pak co tedy? Obraz 4k, 8k? Pak nový receiver, to hdmi umíra jako první. Chceme atmos? Ja neznám Marantz, ale Yamaha je nic moc. Tu v klidu obejdete, ta ma zvuky surround o ničem. Marantz je na tom mnohem líp, to by byla škoda nevyužit. Pozor jsem dost náročný na prostorový zvuk a pro mne je mustr blba pc zvukovka, která zvládá prostorové hry 360° včětně vrchu. Takže i ten Lyngdorf je pro mne *****. Arcam mne překvapil, že dobrý přitom hudebně pro mne zas takové dělo není, abych ho vyzsvihl do nebes. Onkyo nevim prý je dobré, ale filmové ne moc na hudbu všimnete si u Onkya toho thd. Jako už když je to pod 0,1% THD tak to celkem ujde a ten receiver lze jakžtakž použít na hudbu. Jak ma pod 0,08% tak to hraje suprovně, bohužel jak jsem psal tu yamahu každy nemusí je to strašně světlý a chudý v basech. Ale yamaha sice sama neumí surround, ale když já nevím jedete netflix tak to stejně jde ze zdroje...