krystof90 píše:Přemýšlím, jestli se vyplatí investovat do dražšího AVR - např. Marantz Cinema 50, nebo Yamaha RX-A4A. Nebo jít do nějakého levnějšího jako Marantz Cinema 60, nebo Yamaha RX-A2A. Jestli ty dražší, budou osazeny kvalitnějším zesilovačem.
..na tvem miste bych tohle moc neresil.
Jestli vybiras AVR, tak vyber klidne nejaky levnejsi co budete mit tve pozadavky na pocet kanalu, podporovat streaming (Spotify, Tidal...) a pak hlavne koukat aby to melo PRE-OUT.
A za ty usetrene penize, ktere bys daval do drazsiho AVR k tomu koupit nejaky koncovy zesilovac.
Ja mam Yamahu RX-A880 a bedny Wharfedale Diamond 240
Pri poslechu hudby mne tam ale porad neco chybelo.
Jasne, bedny potrebovaly dostatecne nakrmit jestli to tak mohu rict a ty AVRka v techto cenovkach na to nejsou moc staveny.
Koupil jsem k tomu koncak Emotiva BasX A3 (vzal jsem 3 kanal i kvuli centru) a muzu ti rict, ze uplne jina pisnicka.
Bas se krasne zpevnil, vysky lepe cinkaji, jak kdyz se z nich sundala deka, ve stredech se ukazalo vice detailu, chytlo to uplne jinou dynamiku.
Pak jsem si rikal, proc jsem to uz neudelal takto driv a ochuzoval se poslechem hudby pres samotne AVR.
Takovouhle kombinaci neslapnes vedle a budes rozhodne spokojeny.
Ber to jako radu, ale konecny rozhodnuti budes muset udelat stejne ty sam.