Řešení ozvučení k TV do 10k

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod RoboBrouk 5. 11. 2024 12:48

Zdravím,

chystám si pořídit TCL C845 a chtěl bych pořešit ozvučení s max. cenou 10 tis. Budu TV používat pro poslech hudby ze Spotify/Youtube (rock a metal) + sledování filmů a sportu. Využití tak půl napůl, takže bych rád něco, co přehraje slušně i tu hudbu. Nejsem žádný audiofil, ale co jsem zatím porůznu slyšel přímo z televize nebo soundbarů, tak u těch levnějších to většinou neznělo moc dobře.

Obrázek

Muziku budu občas poslouchat i od jídelního stolu, ale to se časem chystám pořídit nějaký slušný bluetooth reprák, abych ho mohl využívat i v jiných místnostech, takže na to není potřeba moc brát ohled.

Jsem otevřený jakémukoliv řešení (2.1, 3.1, 5.1, zesilovače atd. v rámci finančního limitu, já tomu prd rozumím). Jenom u 5.1 si nejsem jistý, jestli má smysl, protože zadní repráky by byly vedle sedačky na zemi, není je tam na co dát. Jenom teda co jsem zatím měl možnost slyšet 2.0 a 2.1 repra různě u známých, tak mi u filmů dost vadilo, že byly často špatně slyšet dialogy.
RoboBrouk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 5. 11. 2024 18:35

Kombinace požadavků "hudba", "filmy" a "max 10K" vylučuje předem soundbar a vícekanálová (více než 2 kanály) řešení. Maximálně tak něco jako Logitech Z-906, což není na hudbu ideál.
Cokoliv z druhé ruky pak je otázkou štěstí a aktuální nabídky. Dobrý stereo zesilovač lze najít kolem 5 tis., AVR i levněji. Na přední dva kanály to pak nechává cca polovinu rozpočtu, což není mnoho.

Nicméně, zmínil jste multiroom audio, proto bych Vám doporučil se podívat na značku Audio Pro konkrétně, s ohledem na rozpočet, na model A28 (recenze).
Jedná se o aktivní soustavu, tedy bez potřeby externího zesilovače, rovnou s podporou multiroom. Časem si můžete dokoupit další krabičky dle potřeby.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Wallcott 5. 11. 2024 21:44

Myslim ze nieco taketo je do 10000 lepsia volba ako nejake pc repro.

https://elektro.bazos.cz/inzerat/192812 ... magnat.php
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 6. 11. 2024 02:03

Podobný set jsem slyšel (Supreme 202, 102 a SW) a ruku do ohně bych za to nedal. Je to doslova to nejnižší, co Magnat nabízí. Těch 10K bych v takovém případě raději dal za řešení 2.0. Nicméně jak ten Logitech, tak i ty bazarové varianty nebyly předmětem doporučení.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod RoboBrouk 6. 11. 2024 18:46

Emil Pastelka píše:Kombinace požadavků "hudba", "filmy" a "max 10K" vylučuje předem soundbar a vícekanálová (více než 2 kanály) řešení. Maximálně tak něco jako Logitech Z-906, což není na hudbu ideál.
Cokoliv z druhé ruky pak je otázkou štěstí a aktuální nabídky. Dobrý stereo zesilovač lze najít kolem 5 tis., AVR i levněji. Na přední dva kanály to pak nechává cca polovinu rozpočtu, což není mnoho.

Nicméně, zmínil jste multiroom audio, proto bych Vám doporučil se podívat na značku Audio Pro konkrétně, s ohledem na rozpočet, na model A28 (recenze).
Jedná se o aktivní soustavu, tedy bez potřeby externího zesilovače, rovnou s podporou multiroom. Časem si můžete dokoupit další krabičky dle potřeby.

Díky za info...tak zkusím to teda ještě trochu jinak...multiroom neřešte, chci stejně ten bluetooth reprák pořídit, když máme nějakou akci venku atd.

Nicméně kdybych teda zvedl rozpočet na 20 tisíc, dá se už něco slušného pořídit? Ať už soundbar, 2.0 nebo 2.1 řešení...
RoboBrouk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 6. 11. 2024 20:40

To už je výrazně širší dýchací prostor :) Osobně bych šel cestou zesilovače z druhé ruky a nových beden - například Polk Audio Signature S55E (pár do 14 tis., recenze) a Yamaha R-N500.
Polk doporučuji rád, protože to jsou univerzální, zábavné a snadno rozehratelné bedny. Protože mají trochu efektní zvuk (což není na škodu), tak se dobře hodí k zesilovačům Yamaha, které mají typicky světlý projev - krásně se doplní. Dobrá kombinace jsou i zes. Denon, zde například zajímavý DRA-100.

Odkazy na hifibazar.cz uvádím proto, že s nimi mám dobrou zkušenost a máte 1 rok záruku.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 6. 11. 2024 20:51

Tak mám pár tipů. Tak 1. H&K soundstick 4. jen jack, bluetooth o ničem. Zvuk cena poměr velmi příjemný 2,5m v pohodě dál nevím.
2. Edifier r2850db, krapet plechový řezavý, monitorový, mírně detailnější ale plné třípásmo-optika.
3.naslepo míchačka a to fosi da-2120D+cambridge minx sub, cambridge minx xl v akci na internetu se to pohleda- zvuk řezavý, asi víc muzikální reprák, bacha efekt akustiky, někde bude hrát dobře jinde špatně jo a víc uvolněný jak edifier, ale zabarvení skoro totožné, optika. Kurnik najít levný nový zesík na optiku nevím no...
4. Klasika soundbar JBL 800 opět v akci. Zvuk kompletní a klasika JBL, udrží si cenu, poptávaný. Zvuk aka Harman čili teplo, větší teplá bublina dole příjemně do prostoru umělá hmota a umělý reprák procesorovaný na efekt JBLku pasuje, víc se to roztáhne, detailnost asi nejnižší, ale zvuk plně kompletní.
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod RoboBrouk 15. 11. 2024 08:03

Emil Pastelka píše:To už je výrazně širší dýchací prostor :) Osobně bych šel cestou zesilovače z druhé ruky a nových beden - například Polk Audio Signature S55E (pár do 14 tis., recenze) a Yamaha R-N500.
Polk doporučuji rád, protože to jsou univerzální, zábavné a snadno rozehratelné bedny. Protože mají trochu efektní zvuk (což není na škodu), tak se dobře hodí k zesilovačům Yamaha, které mají typicky světlý projev - krásně se doplní. Dobrá kombinace jsou i zes. Denon, zde například zajímavý DRA-100.

Odkazy na hifibazar.cz uvádím proto, že s nimi mám dobrou zkušenost a máte 1 rok záruku.

Díky za tipy, akorát mohl by si mi doporučit spíš nějaké řešení s regálovými repráky (případně soundbar)? Na jedné straně nebudu mít na ten sloupový reproduktor dost místa, takže to bych tam nevměstnal.
RoboBrouk
Kolemjdoucí