ktory subwoofer Wharfedale WH-D10 alebo Klipsch R-101SW

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Me_jle 18. 12. 2024 20:37

Omlouvám se Wallcott, že se do toho trochu míchnu.
berto60, jsem si jistý, že jsi podle mě nepochopil co ti Wallcott napsal.
Zapni receiver a nastav hlasitost toho receiveru. a)Pokud se ti na displeji když mačkáš volume +/- zobrazují hodnoty 0-100 tj. absolutní stupnice, nastav na 80.
b) Pokud na displeji se ti zobrazují hodnoty v dB, nastav na 0dB. tj. v relativni stupnici.
Tohle je správně nastavená hlasitost receiveru pro "Test tone". Měření, se provádí z pozice, kde běžně ty sedíš a posloucháš.

K tomu co jsi napsal:
"takže je to zmerane test tone -12dB" - když jsi provedl kalibraci tak a receiver si změřil reproduktory, nastavil si pro sebe, jak ktery reproduktor má zesílit/zeslabit aby všechny reproduktory hráli stejně hlasitě tj. když přes "test tone" budeš postupně přepínat mezi jednotlivymi reproduktory, které tam máš a budou hrát testovaci tón, měl by si na displeji mobilu vidět hodnoty okolo cca. 75dB.
Me_jle
Junior

Odeslat příspěvekod berto60 19. 12. 2024 09:21

kalibracia nebola robena musim si zadovazit mikrofon. v test tone som pred testovanim nastavil hodnotu pre sub -12db.hlasitost nastavena na 80 a v test tone som teraz siel z -12db na 0 vysledky su 72-76db takze to sedi ako pisal wallcott . zatial to ale vyzera ze ten sub zrusim.vyskusal som uz x nastaveni a nesplna to moje predstavy o pridanej hodnote k posluchu...
berto60
Junior

Odeslat příspěvekod Wallcott 19. 12. 2024 09:53

A este je mozne ze ak ti avr nastavilo sub na -12db co je minimum co dokaze asi si mal gain na sube pred kalibraciou nastaveny vysoko a avr ho uz interne nedokaze viac znizit, cize by bolo pri test tone namerat na sube tych 75db a znizit gain na sube a v avr pridat aspon na -7/-8db.

Tiez ak pouzivas funkciu automatickeho zapinania subu po tom ako dostane signal, tak cim nizsiu hodnotu mas v avr napr tych -12db tym vyssiu hlasitost musis dosiahnut aby sa subwoofer zapol a dostal dostatocne vysoke napetie.

Btw: denon 1400h vie nastavit crossover 40 Hz / 60 Hz / 80 Hz / 90 Hz / 100 Hz / 110 Hz / 120 Hz / 150 Hz / 200 Hz / 250 Hz (Default: 80 Hz) takze neviem ako to myslis ze menej ako 80 sa neda aj ked si myslim ze tych 80hz je ideal mozes skusit 60hz.

Edit: aha vidim ze kalibraciu si nerobil.

Pred tym ako sub zavrhnes a predas mozno by bolo fajn ak mas moznost niekoho z okolia kto sa trochu vyzna pripadne ma aspon audyssey mikrofon alebo este lepsie nejaky umik-1 aby ti to prisiel nastavit.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod berto60 20. 12. 2024 13:31

ano to so subom som si vsimol ze som zapol denon a sice zelene svetielko sa zaplo teda clovek by cakal ze sub zacne fungovat ale ten proste neprodukoval ziadny zvuk az ked som ho vypol a zapol. vzadu som nastavil 80hz. vsimol som si pokial vzadu zvysujem frekvenciu tak hlasitost subu ide hore(viac frekvencii je presmerovanych do subu) ale nastavil som 80 hz vzadu. v denone 1400h mozes nastavit ako najnizsiu hodnotu pre lpf to lpe 80hz viac ti nedovoli na dialkovom ides sipkou a z 80 skoci na 250 ....cize 80 90 100 110 120 150 180 250 a zase 80... este spravim mikrakom posledny pokus na vyladenie audyssey a ked to nenaplni moje ocakavania tak to vzdam.
berto60
Junior

Odeslat příspěvekod Wallcott 20. 12. 2024 14:08

Aha tak ty robis chybu ty nastavujes LPF low pass filter ten nechaj na 120hz nechce sa mi vysvetlovat tu sa docitas a mas aj video.

https://avgadgets.com/lpf-for-lfe-cross ... s-correct/

https://youtu.be/OPA6tvrqx6A?si=JjdenSV2ySV9kLZc

A klasicky crossover nastav na 80hz.

A ktovie ci tam nemas aj viac veci zle nastavenych vravim mal by sa ti na to pozriet kto sa aspon trochu vyzna.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod berto60 23. 12. 2024 17:10

je to na 120 v denone a 80hz na sube. tych 80 hz mi poradil v denone typek ktory ma kanal na na suby na youtube ... lol... dnes som to ladil cez audyssey... napriklad sa mu nepaci pravy reprak vykrikuje (check cables- phase) ale cervena ide na cervenu a cierna na ciernu tak ako na lavom) pri ladeni siel silnejsi testovaci zvuk prave z toho praveho repraku aj ked repraky nikdy neboli problem a hrali super no a po doladeni cez audyssey je to hrozne- horsie ako bez toho na hlasitosti 50 trasie skla vo vitrine na skrini a dunenie je neunosne treba ubrat zase decibely na -12... ked som si pozeral vzdialenosti ktore audyssey vyratal na repra a sub tak sa seklo o pol metra. a to som mal profesionalny mikrak od blaupunktu.. nic zaver je podla mna taky ze na 20m2 je to silny sub a jeho kvalita je diskutabilna. nie je to pridana hodnota ktora by stala za tie peniaze...celkovo to hodnotim tak ze tie repra bez subu uplne stacia .

zistil som ze audyssey pridalo k inicializacnemu nastaveniu reprakov aj subu 12 db ( maximalnu moznu hodnotu)...vie niekto povedat aky bol na to dovod?
berto60
Junior

Odeslat příspěvekod Wallcott 23. 12. 2024 19:51

V avr mas dve hodnoty crossoveru LPF ten nechat na 120 a potom pri speakers mas pri kazdej dvojci ako front, surround, back surround, height, center atd. ak su nastavene na small osobitne nastavenie crossovru tam daj 80hz a na sube nechaj max kedze to bude riadit avr. K audyssey je najlepsie pouzivat original denon mikrofon.
Neviem ako myslis +12db ale moze sa stat ze ak mas gain na sube pred kalibraciou nizko tak avr sa to snazi dokompenzovat pridanim db pre lfe kanal. Naopak ak mas gain vysoko v avr su hodnoty -12db ale pred kalibraciou by ti mal avr ukazat aku hodnotu gainu na sube nastavit.
Tiez je fajn mat appku v mobile audyssey ktora ma pri kalibracii pokrocilejsie funkcie ako vypnutie midrange kompenazie, nastavenie filtrovania do 500hz a pod..
Je vela veci co treba nastavit ako dynamic eq, dynamic volume, levely repro po kalibracii atd...cize ak sa ti to nechce alebo to nevies, pripadne ti to nema kto spravit, tak mas pravdu zle nastaveny sub narobi viac skody ako uzitku.
Ale zas naopak dobre nastaveny idealne nie jeden ale aspon 2 suby su prinosom a doplnenin a rozsirenim spodnych frekvencii aspon z mojho pohladu vsade od hudby cez filmy az k hram.
Wallcott
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PCDaemon 23. 12. 2024 20:08

Toto je zo stránky podpory Denon-u.

Can I use any microphone to perform my Audyssey calibrations?

It is important to use only the microphone that comes with the Denon A/V receiver as the calibration curve built-in to the receiver is specific to that microphone. It is also critical to point the microphone upwards and to place it at ear height. Any other microphone will have different characteristics and will not produce accurate results. Microphones have different sensitivity ratings and are not interchangeable when calibrating the Audyssey software.

Takže problém je mikrofón.
PCDaemon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod berto60 26. 12. 2024 11:20

moze byt. odpojil som sub nakonfiguroval audyssey... (predtym nastaveny test tone na 0 Db) aj tak aj na repra pridalo 12db takze sa budem musiet dostat k tomu mikru od nich. mikrak bol na stojanoch a vsetkych 8 pozicii bolo do 60 cm od prvej pozicie. ked nastavim po kalibracii test tone na 0db tak repra hraju paradne a tento krat aj spocitalo presne vzdialenosti(odchylka 1cm..). za mna sub (urcite tento) nepredstavuje pridanu hodnotu ktoru som povodne cakal..vdaka za rady.
berto60
Junior

Odeslat příspěvekod Wallcott 27. 12. 2024 22:55

Nemas nastavovat pred kalibraciou hodnotu test tonu v avr ale gain na sube aby pri kalibracii dosahoval dostatocnu hlasitost.

Hlavne pri sube vobec nesleduj vzdialost co nastavy avr. Tam sa jedna o ultra dlhe vlny cize kludne moze by t vzdialenost o 1-1.5m nastavena dalej ako je realne sub to musis doladit podla ucha alebo merania lebo vzdialenostou v avr vlastne nastavujes delay resp. fazu subu.
Wallcott
Mírně pokročilý

Předchozí stránka