Pořídil jsem sestavu Yamaha YHT 1840, ve které je receiver HTR 2071 a přední repro NS-B40 (malé krabičky asi 10x15x10 cm, 6 ohm, 100w).
Ty repro jsem teď nahradil Yamaha NS-555 (třípásmové, 6 ohm, trvalý výkon 100 W, špičkový výkon 250 W, výška asi metr).
A teď řeším, co s kabelama. Zatím to mám napojené na ty tenoučké dvojlinky od těch původních NS-B40 repro a nějak to hraje. Ale pravda, že jsem to nepouštěl ještě moc nahlas. A netuším, jak moc velký vliv na kvalitu kabely mají.
1. Mám ty kabely vyměňovat?
2. Pokud ano:
A) jaký průřez? (stačí třeba 2,5 mm2?)
B ) poznám nějaký rozdíl mezi kabelem z hifi shopu za šílenou cenu vs. když koupím normálně elektrikářskou dvojlinku CYSY 2x2,5 v obchodu pro elektrikáře?
C) má kabel být stíněný? (ani na repro ani na receiveru nevidím, že by tam byl nějaký konektor pro připojení stínění a bez toho si myslím, že je to k ničemu, ale nevím)
D) na repro i na receiveru je šroubovací konektor (do dirky v šrobu se prostrčí kabel a ten se utáhne matkou), ale jde i použít s audio banánem - mý smysl pořizovat kabel s už navařeným banánem z výroby, je to nějak výrazně lepší, než jen ten kabel přitažený tou matkou?
Nijak výrazně nahlas zvuk nepouštím, vysoké zatížení řešit nemusíte, spíš mi jde o vliv na kvalitu zvuku.