Ahoj prosím o radu.
Mám TV TCL c745 a hledám pro ni vhodné ozvučení 60 % FILM 40 % Hudba (YT, Spotify).
Doposud jsem měl soundbar 2.1 Samsung HW r550 a byl jsem s ním spokojen, ale jen do doby, co jsem měl Samsung TV. Byla tam asi lepší kompatibilita s ekvalizérem v tv, než je u TCL a hrál prostě lépe. Ten jsem tedy daroval a teď hledám nějakou alternativu.
Místnost poslechu je 3,5m na 5m. Od TV sedím cca 2,5 metru.
Řeším teď dilema, zdali koupit opět jen soundbar, kvůli kompatibilitě asi TCL TS8132, víc se mi za kus plastový roury nechce dávat. Nebo aktivní regálové repro. Sympatická mi je vzhledem značka Klipsch konkrétně třeba Klipsch R-41PM, s tím, že pokud bych postrádal basy pro film, tak bych si pořídil woofer. Věřím, že na hudbu, bych byl určitě spokojenější než se soundbarem, ale bojím se, že pro film, bych postrádal center.
Nechce se mi do ozvučení cpát víc peněz než za TV a tak receiver a 5.1 se mi moc nechce řešit, i z důvodu kabeláže. Tak prosím o radu, zdali je můj strach u Klipsch 2.0 / 2.1 je na místě, nebo zbytečný a udělám s tím lepší volbu, než se soundbarem.
Nebo je možná varianta, že bych měl aktivní repro 3.1 , kde by se mi vyřešil problém s mluveným slovem u filmu? Teoreticky by to asi šlo jen udělat tak, že bych měl aktivní repro 2.1 a k tomu bych přikoupil pasivní center a minizseilovač? Šlo by, nebo si to představuji jak Hurvínek válku.
Díííky