kvalitní reproduktory 2.0

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod nukos 9. 7. 2007 22:25

Ahoj,

shanim kvalitni 2.0 reproduktory. Krome kvality zvuku chci, aby mely pekny design. Ma te nekdo Creative vivid (http://www.alza.cz/repro-creative-sbs-vivid-80-stribrne-silver-d54919.htm)?

Napiste mi prosim se kterymi jste spokojeni.
Moc dobre nerozumim tomu, ze zminovane Creative maji 3W RMS na kanál a treba tyto Geniusky (http://www.alza.cz/repro-genius-sp-f350-cerno-stribrne-silver-black-2x10w-rms-350w-pmpo-line-in-d69138.htm) maji 10W na kanal.
Mam tomu rozumet tak, ze jsou kvalitnejsi? A jeste ke vsemu o polovinu levnejsi.

Predem dik za rady
nukos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eraser_svk 9. 7. 2007 22:35

ak chces kvalitne repro, tak na spominane 2 modely rovno zabudni...

ked chces kvalitu zvuku tak tieto

http://www.alza.cz/repro-genius-sp-hf2- ... d59141.htm

sice su obrovske, ale inak kvalitny zvuk u 2.0 nedosiahnes...

// jo a ked z nich strhnes mriezku, myslim ze aj dobre vyzeraju :wink:
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tomasso68 10. 7. 2007 08:30

Mě by taky zajímal nějaký zajímavý tip na bedny k PC 2.0... Zatím uvažuju o REDSTAR RS-213BS Black -s DO http://atcomp.cz/zbozi/drevene-aktivni-repro-redstar-rs-213bs-black-s-do/detail.aspx?p=z:91464
nebo již výše zmiňovaných Genius SP-HF 1250X
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051K10850U60008IP

Máte s těmito bednami někdo nějakou zkušenost? Četl jsem nějaké recenze a diskuse k REDSTAR RS-213 a byly celkem rozporuplné...
tomasso68
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fuck8r 10. 7. 2007 08:50

Obrázek

já mám tyhle a na hry, filmy v pohodě ... muzika už tak dobrá není - radši si ji dávám na Porta Pro ... na techno, pop a takový to disko je to výborný ! ... jenže to já neposlouchám - já poslouchám metal a tam už je to ubohé - hlavně basy ... místo aby to hrálo rychlou basovku a šlapák tak to jen mohutně hučí (jako Genius HT 5.1 systémy) ... prostě se z metalu stává hnusný silný basový hučení a za chvíli z toho bolí hlava ... chtěl bych si poslechnout ty RedStary .
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomasso68 10. 7. 2007 11:26

No já jsem četl tuhle recenzi a pak hlavně DISKUSI a teda, kluci dali READSTARu co proto... http://mag.repro.cz/view.php?cisloclanku=2005092601
Tak teď nevím, jakože 5.1 by se možná daly v pokoji rozestavět, ale stejně bych to nevyužil a na nějaké 2.0 velmi slušné bedny jsem nenarazil...
tomasso68
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nukos 10. 7. 2007 11:58

No ja chci naky maly bednicky. Nic velkeho jako vami zminovane. Nepotrebuji to ani moc na hlasitou hudbu. Spise na kvalitni zvuk mluveneho slova(takze by mi mely podle me stacit i ty levnejsi veci). Hlavne to nesmi zabirat moc mista (tedy chci ty 2.0) a musi to mit peknej design.
nukos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fuck8r 10. 7. 2007 12:04

Kdybych chtěl k počítači nějaký 2.0 zvuk a měl na to cca 1,500 Kč tak bych šel určitě do Koss Porta Pro než do repra. Repro za takovej peníz prostě kvalitní nebude ! ... Zato ty sluchátka hrajou špičkově. Ale když chce někdo repro tak ty Geniusy jsou asi za tu cenu to nejlepší. Nepískaj, nešuměj, výkon je hodně velkej. Na hry a filmy absolutně v pohodě. A jak jsem psal muzika jen spíš ta taneční ... Rock nebo Metal se na nich stává utrpením.
Fuck8r
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 10. 7. 2007 14:22

2 Fuck8r: To jsou ty Geniusy SP-HF 1250X? Sundal's z nich ty "síta"? Hm, já právě četl, že basů mají dostatek a hudbu přehrajou pěkně (snad všetně metalu).
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Fuck8r 11. 7. 2007 04:21

no maj velikej výkon a basů mají možná až moc ale místo aby byly suché a přesné tak jsou slité a místo aby to hrálo basové tóny tak to prostě mohutně basově hučí ... nejvíc to tímto neduhem trpí právě u toho metalu (kde by měly hrát odděleně basy z kytary, baskytary a bubnů ... tak tam to právě začíná splývat) ... ale na taneční a pop je to hodně dobrý ! (duc, duc ... ) a hry a filmy - super ! ...
Fuck8r
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 11. 7. 2007 19:57

Hm, tak vzhledem k tomu, že repráky k PC mám na hudbu asi tak z 95 % (ne-li víc) na hudbu, asi do nich nepůjdu. Rád bych si to poslechl... No nic, končím s tímhle menším OT.
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod eraser_svk 11. 7. 2007 21:20

IMO tazko zozenies lepsie hrajuce 2.0, ako Geniusy SP-HF 1250X za tu cenu...
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Fuck8r 12. 7. 2007 07:59

no to je pravda ...
Fuck8r
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomasso68 12. 7. 2007 08:12

A s těmi REDSTAR-y jste někdo nepřišel do konaktu? Mě bude sloužit PC i jako TV, takže bych chtěl něco rozumného, nebudu tomu moc "vytínat", všichni sousedi mají malé děcka, ale chci, aby to hrálo solidně, když budu potřebovat... Myslíte že na tokové normální užívání bude REDSTAR RS-213BS nebo Genius SP-HF 1250X stačit nebo bych měl zainvestovat do něčeho více peněz?
tomasso68
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eraser_svk 12. 7. 2007 11:03

nukos píše:No ja chci naky maly bednicky. Nic velkeho jako vami zminovane. Nepotrebuji to ani moc na hlasitou hudbu. Spise na kvalitni zvuk mluveneho slova(takze by mi mely podle me stacit i ty levnejsi veci). Hlavne to nesmi zabirat moc mista (tedy chci ty 2.0) a musi to mit peknej design.

pokial to chces na hovorene slovo, tak by ti mali stacit aj tie najlacnejsie geniusy za 200Sk...
kedze nemas miesto na stole, vtedy pridu vhod 2.1 systemy - satelity su male, takze nezaberu viac miesta ako 2.0 ktore si navrhol v 1. prispevku a budu mat dost slusny zvuk, kedze o spodne pasmo sa postara vacsi subwoofer - predpokladam ze na zemi budes mat trochu miesta

inak navrhovane Porty PRO su tiez dobre riesenie...
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KillerZero 14. 7. 2007 17:42

Fuck8r píše:no maj velikej výkon a basů mají možná až moc ale místo aby byly suché a přesné tak jsou slité a místo aby to hrálo basové tóny tak to prostě mohutně basově hučí ... nejvíc to tímto neduhem trpí právě u toho metalu (kde by měly hrát odděleně basy z kytary, baskytary a bubnů ... tak tam to právě začíná splývat) ... ale na taneční a pop je to hodně dobrý ! (duc, duc ... ) a hry a filmy - super ! ...c/quote]

Tak to je zajímavý, protože jinde sem na ně slyšel chválu že hrajou přesný basy. Takže buď placená reklama, nebo zase už skoro pověstná různorodost kvality geniusů.
KillerZero
Mírně pokročilý

Další stránka