Reprosestava pro domácí kino

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod omam 16. 11. 2007 13:43

Dobrý den, potřebuji poradit jakou reprosestavu 5.1 pro domácí kino pořídit. Mám zesilovač Denon AVR1906, ozvučená míst. cca7x4,5m. cena kolem 15tis.(max 20tis.Kč). Nejsem žádný hudební profík, jsem jen amatér, který si chce vychutnat filmy. Poměr poslechu hudba/film je tak 15/85.
Díky moc za radu :wink:
omam
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kuba4 17. 11. 2007 18:51

Docela dobrá velikost místnosti. Zvaž sestavu Jamo S 606 HCS 6, případně kup lepší SW, větší firemní SUB 300.
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod UniFly 18. 11. 2007 13:29

dovolím si nesouhlasit
před jamem bych dal přednost AQ
buď vymyslet nějaký set z řady TOBA nebo nakoupit postupně nejdřív sloupy a pozdeji zbytek z řad Kentaur, popř. Labrador.
Mno vlastně i z řady kentaur se dá sestavit do 20 tis celkem slušné kino

A proč ne Jamo? měl jsem možnost osobně testovat. Jediné, co na nich bylo hezčí, než AQ byl design (coz je věc vkusu). Pokud se jedná ale o poměr cena/kvalita zvuku, tak jednoznačně vyhraje AQ - vždy za stejnou cenu AQ nabídne lepší bednu nebo při stejné kvalitě je AQ levnější.
Toť můj názor ;-)
Nevadí, když se míchají jablka s hruškami. Je ale potřeba umět rozpoznat Jablka od jablek a Hrušky od hrušek.
UniFly
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod omam 25. 11. 2007 15:57

Chci se ještě zeptat jak je to třeba s reprosestavama z hliníku. Je z toho stejný zvuk, třeba jako od AQ toba. Mám teď na mysli sestavy od Panasonicu SB-TP100 nebo od Pioneeru S-V410. Cenově jsou totiž stejné ne-li dražší, ale mají moderní design.
omam
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pluto 26. 11. 2007 00:01

Souhlas s tvým názorem. Taky jsem přemýšlel o Jamo 606, navic mě je všude doporučovali ale při poslechu se mi nezdály. Fakt je, že vypadají dobře.
pluto
Junior

Odeslat příspěvekod UniFly 26. 11. 2007 14:53

hliníkové reprosoustavy mívají povedený zvuk, ale ty, co za něco stojí bývyjí podstatně dražší. Pokud chceš mít pořádny zvuk za co nejmíň peněz, volil bych klasický desidn.

nějak se mi ale nezdá žeby je dělal i Panasonic (přesněji - neznám takový model).

problém je, že tento design kopíruje spousta "levnějších" výrobců, ale průser je , že to dělají v plastu, který se z dálky tváří jako hliník.

Btw. slušné hliníkové sloupy stojí asi 30t
http://cabasse.cz/produkty/xi-system.html
Nevadí, když se míchají jablka s hruškami. Je ale potřeba umět rozpoznat Jablka od jablek a Hrušky od hrušek.
UniFly
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pimpoo 1. 12. 2007 15:21

nj- Jamo S 606 HCS 6 mam doma a mozem povedat ze na filmi su uplne super a staci aj sbuik SUB200, bo predne stlpi maju tiez velmy silny bas- na hudbu je to trozku zlozitejsie bolo ich treba dat dalej od steny aby neduneli ale inak su fajn (pocuvam na nich hlavne elektronicku hudbu)- neviem porovnat s inimy ale som s nimi spokojny
pimpoo
Junior

Odeslat příspěvekod vanDave 9. 12. 2007 23:02

Také bych doporučil zajít někam poslechnout AQ - v jednom diskuzním fóru jsem četl, že firma AQ svoje reproduktory odlaďuje právě na zesilovačích Denon, takže by si spolu měly zvukově rozumět. V hifistudiu jsem měl krátce možnost slyšet AQ Kentaur 612 se stereozesilovačem Denon a opravdu to neznělo špatně.

Za zkušební poslech v hifistudiu by třeba stála sestava z řady AQ Kentaur: Dopředu AQ Kentaur 613 (je to novinka-starý model 612 bych už nekupoval) + Kentaur 122 + Kentaur 276. Případně místo AQ K613 dát dopředu AQ Kentaur 653 a subwoofer nebude možná ani potřeba. :)

:arrow: http://www.aq.cz/index.php?status=obchod
Pak kliknout na http://www.aq.cz/index.php?status=subka ... rosoustavy a budeš to mít zobrazené i s cenami.

S Denonem si také prý zvukově rozumí Mordaunt-Short.

:arrow: Seznam některých poslechových studií
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod chivas1 12. 12. 2007 16:19

Mám podobný problém s voľbou repro,DVD rekord Panasonic DMR 87EX,AV reciev.Yamaha RX V661 ,TV Panason. 42PZ700 E a repro som dostal odporúčania:Jamo 606 HCS 6,Heco Vitas 800,Metas 500,a AQ kentaur 1,poprípade 2.Mám v tom totálny chaos,prosím poraďte.Miestnosť 22 m2,Pomer filmy a hudba 85/15 %.Ďakujem :(
chivas1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod UniFly 12. 12. 2007 18:06

volil bych AQ Kentaur set 2
UniFly
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chivas1 13. 12. 2007 10:08

V duchu som sa rozhodoval aj ja tým smerom,aj keď cena je celkom mastná,ale zas repro človek nekupuje na rok. :P
chivas1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tompika 5. 1. 2008 19:37

Ja mám miestnosť na domáce kino, /v ktorej bude len kino s projektorom/ asi 3,5*6m. Tam plánujem túto reprosústavu:

http://www.ukazto.com/?img=1690787,JBLNortridge.jpg

Je to JBL Northridge SET. Avšak u nás v SR túto zostavu
nepredávajú v celku, len po kusoch. napr. v MR táto zostava vyjde na 23.000,- Sk, a po kusoch v SR asi na 28.000,-Sk. Odporúčajú k tomu zosilovač s výkonom max. 160WATT. Ináč velmi dobre vyzerá a sú super. A samozrejme je to kvalitná značka!!!
tompika
Junior