Fiio FT1. Hype or Hope?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ghost_sk 25. 8. 2024 20:11

Ahojte,

aky je Vas nazor? Na papiery to vyzera az moc dobre.
https://www.techbox.sk/sluchadla-fiio-f ... vas-zarazi

Recenzia co som nasiel tiez:
https://www.youtube.com/watch?v=r8nama8l9qY

Kupovat kym su? :hm
Ghost_sk
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 26. 8. 2024 02:33

Odpovídají ceně a nemyslím, že by nějak rychle mizely :)
Osobně mne odrazuje těch 340 g
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 29. 8. 2024 12:04

Heh, toto ma vždy rozosmeje... 340g Ťa odrazuje? :D
Prilbu na moto mám 1500g a v pohode viem jazdiť celý deň ...no asi tak :D
Slúchadlá mi dorazia zajtra, som dosť zvedavý :)
Shanling M6 Pro + Audio Technica ATH-WP900

RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable) / Grado 325X
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 29. 8. 2024 20:22

Zřejmě záleží na věku a stavu krční páteře. Nejtěžší sluchátka, která jsem byl schopen mít na hlavě alespoň tři hodiny, vážila 270 gramů. Aktuálně mám u PC drátová i bezdrátová, oboje do 85 gramů - dlouhodobě nevadí ani jedny.
Nejtěžší, která jsem kdy měl, byla Philips Fidelio X2HR s 380 g. Ty jsem nedal ani 30 minut. Je ale fakt, že celý den sedím u PC a krční páteř z toho radost nemá :)
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 30. 8. 2024 01:00

340 g jsou pořád ještě lehký sluchátka, na tom není nic co by mělo koho odrazovat.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 30. 8. 2024 16:43

Emil, to ma mrzí, jasné, ak sú zdravotné obmedzenia, môže byť tých 340g veľa..

Teraz k slúchadlám......ako wow. toto za 159 eur?
Práve som ich rozbalil, krásne pevné puzdro, a tam to len začína, slúchadlá sú fakt nádherné! Ďalej v balení nájdeš 2 káble a jack na 6,3mm.
Hrajú mi prvé songy, ale hneď od prvého sa to dobre počúva. Čakal som menej detailov. A znejú až moc dobre na to, že sa len rozohrávajú. a sú extrémne pohodlné, majú veľké náušníky. Tak uvidím za pár desiatok hodín, či to pôjde ešte k lepšiemu. peace :)

RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable) / Grado 325X
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 30. 8. 2024 19:37

Takže slúchadlá sa slušne rozohrávajú, basy začínajú udierať lepšie a výšky pekne cinkať. Celková tonalita je veľmi príjemná, rozlíšenie dobré. Na obr hneď vedľa moje dlhoročné Quady, ktoré spolu s káblom stáli 5.5x toľko a povedal by som, že nehrajú ani 2x lepšie. Stále sú to lepšie slúchadlá, rozlíšenie je lepšie, detaily sú viac vykreslené, separácia niečo lepšia, tón o chlp krajší. Ale tu Fiio, dovolím si povedať, urobilo najlepší deal doposiaľ, toto by nemalo stáť tak málo. :)

YMMV, počúvam z Shanling M6 Pro - iFi 4.4 to XLR - Audiophonics HA-B6120 Balanced HeadAmp (+Burson V6 Vivid)

Fiio ft1.jpeg

tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 31. 8. 2024 15:17

Deň 2.
Počiatočné nadšenie pretrváva. Slúchadlá sú celkovo tonálne dobre vyvážené. Majú dobré basy, nerezonujú, nie sú nafúknuté. Stredné pásmo sa nikde nejak extra neprepadáva, hlasy sú blízko a výšky sú lahodné, fakt príjemné, nerežú ani z ďaleka. Ten papierový menič sa strašne dobre počúva.
Krátke porovnanie s HD599 (rovnaká cenová kategória?) Alza 169e, ja mám čierne z Amazonu HD599 SE momentálne za 100e.
Začnem jediným pozitívom, Sennheisery majú širšiu a viac 3d scénu, hlasy sú ďalej, nie tak intímne, ale (a tu začínajú negatíva) sú akoby za závojom, menej detailné. Basy by sa dali porovnať, ale zas menej detailné a výšky mi niekedy prídu skoro stratené.
Fiio FT1 hrá podľa mňa vyšiu ligu, čistejšie a detailnejšie než podobne drahé Senny. A to hovorím len o zvuku, pripočítajte krásne puzdro, symetrický kábel, ktorý nemám chuť hneď upgradovať, kvalita spracovania a máte tu balenie, za ktoré, by mohli pýtať dvojnásobok. Neviem ako došli na tak smiešne nízku sumu, kudos Fiio. Za mňa je toto hit a to nehrajú ešte ani 50 hodín. Peace
T.

IMG_20240831_151243119_HDR.jpg

tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hifionania 31. 8. 2024 16:15

Pre pripadneho zaujemcu je tu zlavovy kod
IFP7HSF
https://www.aliexpress.us/item/10050075 ... 4itemAdapt
Celkova cena je tak 153,21€
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 1. 9. 2024 14:05

Deň 3 (už končím :D)

Zrejú ako dobré víno by sa dalo povedať. Reagujú dobre na zmenu reťazca, včera som počúval na pc-Shanling UA3 a pc-smsl su1 (akm4493)-rca-Audiophonics HA-B6120- xlr out. Dnes zase Shanling M6 pro (akm4497 x2) a v headampe som zmenil Burson V6 vivid za V6 classic. Zmena je zreteľná, vďaka symetrickému zapojeniu a dvojici čipov sa zlepšilo rozlíšenie a separácia, a V6 classic pridal trochu svojho charakteristického zafarbenia do stredného pásma a ešte zlepšil 3D priestor, proti v6 vivid, ktoré sú veľmi čisté a dynamické. Tu by som chcel odporučiť Audiophonics HA-B6120 headamp ako tiež veľmi dobrú kúpu, ktorý znie extrémne čisto a dynamicky a operákmi na vstupe sa dá meniť ako vám to bude hrať.
Ak si teda niekto kúpite Fiio FT1, určite dajte vedieť ako vám to hrá a na čom, určite si zaslúžia nejaký dobrý dac/amp aspoň za 400-500e, s vlastným Fiio Q15, to musí byť skvelé kombo. end. :)

btw Senn HD599 SE sú na predaj.

IMG_20240901_104633664_HDR.jpg

tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 1. 9. 2024 14:22

tibormi píše:Zrejú ako dobré víno by sa dalo povedať.

Takže je dáš tak na 3-4 roky do ležáckého sklepa ? :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 1. 9. 2024 16:32

Niee, tu je výhoda, že čím viac "piješ", tým je to lepšie :D síce to asi aj na víno platí xD

tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 1. 9. 2024 20:06

To, co tu popisujete (1-3 den), je krásná ukázka jevu psychoakustiky. Adaptoval jste se na daný projev a naučil se vnímat podání nových sluchátek. Takto by k nové technice měli přistupovat všichni.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 7. 9. 2024 15:07

Deň 8 ...
Snažím sa znova prehodnotiť svoje zistenia nových FT1 vs stálic (5 rokov+) Era-1. Ale vyzerá, že všetko, čo som napísal v prvom porovnaní, platí.
Rozdiely nie sú veľké, Quady vtiahnu o niečo viac do hudby, drobné detaily lepšie vyniknú, sú lepšie separované, majú príjemnejší tón.
Fiiá sú viac U shaped, ale nijak, že by to vadilo. Uzavreté prevedenie dodáva basom lepší šmrnc, vyššie stredy sa tlačia niečo-málo viac dopredu a výšky sú zreteľnejšie, ale nikdy nerežú. Ten papierový menič hrá mega dobre, len trochu zastrene proti planárom.
FT1 začínajú byť moje obľúbené slúchadlá, neviem čo viac dodať, toto sa podarilo.

tibormi
Mírně pokročilý