Chi-Fi In-ear - nějaký zázrak pro tento rok?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 1. 9. 2024 13:31

Podle mého jde o klasický snake oil, a nic takového jako KZ electronics frequency modulation neexistuje.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lacikamo 1. 9. 2024 23:31

První moje, pořádně hrající KZ (ZSN Pro 2), mohu-li upřesnit - Prvni po KZ ZS5,
KZ ZSA,
KZ ZSN
KZ ZSN Pro
KZ ZS 10 Hi-Fi
KZ ZEX Pro (CRN)
KZ PR1 Hi-Fi
KZ Vader HR
"Skandál kolem " nezapojených drivers", resp. jejich kombinace (CRN) tak, že nemohli hrát v rovnaké citlivosti by mohl být i obyčejným konkurenčním "bojem". Přepínače "něco" jistě se signálem provedou - takové fr grafy zveřejňují i recenzenti. Já však až doteď u všech vyjmenovaných KZ postrádal vokály. (Kromě Vader HR - tomu chybí bas a zčasti i výšky, kombinace 3x8mm DD podle mne nebyla nejlepším nápadem, možná měli zkusit 1x10mm DD + 2x8mm DD nebo i jeden z novějších verzí BA. Slušně hráli i PR1 akorát bass bych ubral - dovolím si tvrdit, že ladění jim (KZ) moc nejde. Proč jsou si všechny jejich grafy tak podobné?
(A je jedno, čím to osadí - to nechápu)
Zdá se, ale že jste přehlédli, že po vyhození části - "bílá prachovka" z krčku ? jsem s podáním hlasu spokojen. Neobjevili se ani agresivní výšky ani sykavky.
A dopisuju : První modely z mého seznamu měli před vstupem do krčku "jako ochranu" regulérní "gril" mřížku s otvory cca 0,5mm.. Až později se objevili kombinace "látky" a něčeho bílého..
lacikamo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod amarok 2. 9. 2024 15:27

to lacikamo, introvert a další KZ pochybující:

ZVX does have what seems like an RC (resistor + capacitor) or LC (inductor + capacitor) filtering circuit built directly into the driver, you can see the components soldered onto it on my photo.
ZVXcheapo.jpg
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 2. 9. 2024 15:32

amarok: Jenže to jsou výhybky. To používá kde kdo, top výrobci IEM se tomu vyhýbají a ladí tvarem akustických komor a pomocí dumperů. Pod termínem "electronics frequency modulation" si člověk představí něco daleko sofistikovanějšího, než klasickou RCL filtraci, tedy výhybku.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 4. 9. 2024 11:48

Horní,nebo dolní propust...
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 11. 9. 2024 16:36

amarok píše:Opravdu je vám moc doporučuju (ZS12 Pro X). Hrají skvěle na všem, co mám.

Dnes jsem měl možnost poprvé si poslechnout ZS12 Pro X, a musím říct, že na to, co stojí, hrají výborně. Akorát jsem nahradil nepoužitelné původní nástavce pěnami Comply. Switche 1110. A také jsem změnil kabel za symetrický. Tato IEM sluchátka se opravdu povedla! :-) :tleskani
Naposledy upravil introvert dne 11. 9. 2024 21:45, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 11. 9. 2024 17:22

Tak jsem pořídil dc elite. Je to mírně vylepšené moje fiio. Nijak zásadně. Zvuk je někdy větší a to i na prostor. Technická stránka je lepší když odhlidnu od zesilovaču tak čistě dac na detail porazí jak fiio tak i qutest. A pokud je to ta dynamika tak ano víc to kope do basu. Přesto vylepšení celkově není nijak zásadní, ale lepší to už je. No gustard a 26 to bohužel není. Ten efekt, že by se to mohlo posunout až zázračně tam bohužel není.Abych doplnil dc elite dává vysokou míru detailu, která úplně neodpovídá měřítku zvuku. To dává detail téměř na úrovni gustardu jenže na malé ploše to měřítko je pořád malé jakoby fiio tlačilo super vysokou úroveň detailu. Ten zvuk je větší někdy a ikdyž je tak jen o málo než to fiio.
Cagix
Junior

Předchozí stránka