Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 28. 10. 2024 19:11

Ptal se na úroveň a ne na čas.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 28. 10. 2024 19:16

martas38 píše:Ptal se na úroveň a ne na čas.

Já to pochopil :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 28. 10. 2024 19:41

martas38 píše:Ptal se na úroveň a ne na čas.

Co to jako je? Hudební škola dokončena před konzervatoří. Pak amatérské hraní. No a čas udělal svoje, že už o tom jen žvaním... a pak tu jsou borci co vemou do ruky nástroj a zahrajou jen tak z hlavy, to je úroveň. Jde snad o to, jestli ještě stále rozeznám nástroj... a to je jako chuť. Vařit člověk může zapomenout, hlavně, když to dělá podle receptu, ale chuťové buňky neoblbne.
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod martas38 28. 10. 2024 20:21

To nebylo Vlastíku nic proti tobě, ale otázka, jestli to bylo amatérské hraní a nebo koncerty v Rudolfinu.
Třeba by mě zajímalo, jak takový zvuk vnímáš ty, který hraješ, jak ten, kdo sedí od tebe pět metrů a jak ten, kdo je někde vzadu. A jestli to jde promítnout do toho jak zní a má znít sestava, na které to hraje.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 30. 10. 2024 04:59

No tak já jsem ve stejné pozici jako ostatní. Nesložil jsem skladbu, nejsem autor, čili také si přehrávám, vybírál jsem si nástroj, jak mi skladba bude znít hezky a dle financí úprava prostředí dle možností. Mám rád také specifikum. Já třeba mám rád, když se k posluchači dostane i ten zvuk klavíru samotného od klapání klapek přes mechaniku při sešlápnutí po rezonanci mohutnosti nástroje. Není to sice akordeon, ale on ten nástroj jakože ožije a synchronizuje se to s charisma hráče, přenáší se do hudby nálada, přibližné tempo v akustice a obzvlášť, když to hraje ve více hráčích. Takže naživo je naživo, obzvlášť u kláves je křídlo. A mám rád takovou akustiku, která ten zvuk nevybrzdí, nezatlumí. Taky je skvělé mít aparaturu a zdroj písní, kde se dá rozpoznat značka nebo typ dokonce dynamika, digitální dynamika, digitální klávesy bez dynamiky a nebo jen počítačová softwarová knihovna. Ano s Focalem to jde jsou natolik prostorně dynamická, že ten odskok od ostatních je brutální a navíc je v popředí. No a abych jen nehanil elektronky. Zase bych si nedovedl představit poslouchat rock 70.-90.let kde to kytaristi tzv. tahali jak kočku za ocas. Byla to móda a spousta kytaristů to používá dodnes, akurát od cca přelomu ty kytary hrají jinak, mohutněji. A ten autor chce, aby to znělo jak přes elektronku. Několikrát člověk vidí na live koncertě, jak se chystá na to kňourání, veme kytaru ke krku táhne dlouze tón většinou dost vysoký a pak lomcuje s kytarou jakože se ten zvuk, ten tón má na konci kroutit stejně jak s tou kytarou. To aby viděli i v zadních řadách, co chce autor po té kytaře. To lampa to takhle pěkně zahraje vykroutí to. Kdežto u digitálu si člověk musí holt pomoct představivostí a ten zvuk do rovna co se ztrácí někde nahoře a ještě ta kovová struna no já jsem prostě ty skupiny přestal poslouchat,protože to neposlouchám přes lampu, bohužel je to na uši záběr. Proto si umím představit, že lampa je taky neocenitelná.
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kamasu 30. 10. 2024 06:38

:oboze svlastiku to jsou zas bláboly to je neskutečný.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 30. 10. 2024 07:25

svlastik píše:Několikrát člověk vidí na live koncertě, jak se chystá na to kňourání, veme kytaru ke krku táhne dlouze tón většinou dost vysoký a pak lomcuje s kytarou jakože se ten zvuk, ten tón má na konci kroutit stejně jak s tou kytarou. To aby viděli i v zadních řadách, co chce autor po té kytaře. To lampa to takhle pěkně zahraje vykroutí to.

Bych se bál, že díky tomu lomcování se lampa vyviklá z objímky. 8-D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 30. 10. 2024 07:57

introvert píše:Bych se bál, že díky tomu lomcování se lampa vyviklá z objímky. 8-D

A co by se teprve stalo, když tu kytaru rozfláká na pódiu, to se ta lampa rozbije na maděru? Úplně takový efekt reality... Dobrou mašinu máte, asi potřebujete často měnit při poslechu co...
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod cb490763 30. 10. 2024 14:47

Chlapec si zapomněl vzít prášek.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 31. 10. 2024 21:38

introvert píše:
lada5 píše:dnes preferuji zvuk který mi leze do sestavy tak aby mi z ní zase vylezl pokud možno stejný nebo co nejméně jiný

A jak zjišťuješ, jaký zvuk Ti leze do sestavy ? To si dost dobře nedokážu představit .. :hm

Můžeš jít třeba na koncert vážné hudby. :-)Piano je možné taky poslechnout a bubny hlavně činely též.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 31. 10. 2024 22:00

lada5 píše:
introvert píše:
lada5 píše:dnes preferuji zvuk který mi leze do sestavy tak aby mi z ní zase vylezl pokud možno stejný nebo co nejméně jiný

A jak zjišťuješ, jaký zvuk Ti leze do sestavy ? To si dost dobře nedokážu představit .. :hm

Můžeš jít třeba na koncert vážné hudby. :-)Piano je možné taky poslechnout a bubny hlavně činely též.

No ale rozhodně si nemůžeš jít poslechnout to, co právě posloucháš - pouze jakýsi koncert vážné hudby, jakési bubny a činely. Krom toho, návštěva živého koncertu nemá nic společného s tím, jaký zvuk Ti leze do sestavy. Už jen jak to kdo natočil, a co s tím dělal ve studiu .. Třeba do sestavy leze zvuk silně odlišný od reálného, a ona sestava to překroutí natolik, že se to pak zase podobá zvuku reálnému ? Jednoduše řečeno - nikdy se nedozvíš, co za zvuk Ti leze do sestavy. Neexistuje žádný způsob, jak bys to mohl zjistit. To co leze ze sestavy Ti neumožňuje nikterak zjistit, co leze do ní. Je tady funkční závislost, ale Ty ji nikdy nezjistíš. Tvoje sestava pro Tebe zůstane navždy tajemstvím. :D 8-D
Naposledy upravil introvert dne 31. 10. 2024 22:11, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 31. 10. 2024 22:10

Ono hlavně ty bubny a činely budou v každém sále znít jinak a krom toho bude i záležet na tom, kde budeš sedět. A zas takovej génius nejsem, abych si poslechl nějaký takový koncert a za půl roku to porovnával s tím, co mi leze ze sluchátek/beden a myslím takový génius nebyl ani Beethoven, dokud slyšel a měl by ty možnosti.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 1. 11. 2024 21:38

Hii.
tak rád by som pridal moju novú zostavu xD
Posledný kúsok puzzle prišiel len včera a je to tá najlepšia transformácia, akú som už dlho nezažil.

Streamer spolu so supercapacitormi nenormálne ožil, produkuje svoju hudobnú scénu, kde si nástroje hrajú krásne voľne, nezávisle od seba, s neskutočným drajvom a energiou. Doteraz hral nový dac Topp E70 V dosť plocho a kričal. To je preč. Osadil som V6 Vivid do Audiophonics zesiku a mnohé pesničky sa zdajú byť úplne živé ako na koncerte.

pi2aes.jpg
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 2. 11. 2024 00:35

Takže to vpravo je zdroj?
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod encroft 2. 11. 2024 06:10

martas38 píše:Takže to vpravo je zdroj?

To vpravo je filtr s kapacitory, který se zapojuje mezi spínaný / lineární zdroj a třeba dac nebo stramer. Napájím tím Wiim a můžu potvrdit, že to má pozitivní vliv na zvuk, podobně jako mělo napájení z powerbanky.
encroft
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka