Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
pavel1756 píše:Hraje to fakt skvěle. V zahraničí někteří kritizují nové Susvary kvůli jejich údajné slabší dynamice. No nevím, na čem je teda poslouchali, ale kombo M Scaler + TT 2 + Voyager (s Fusion Core) + Susvara Unveiled má dynamiky na rozdávání. Snad poprvé od roku 2018, kdy jsem si koupil první highendová sluchátka, Audeze LCD-4, se teď se svojí sestavou cítím být na konci cesty...
Ještě teda zvažuju vyzkoušet lepší napájecí jednotku pro Roon Nucleus, ale nevím. Hodně se teď diskutují streamery bez převodníku, že je tam znatelný posun v kvalitě zvuku. Ale z toho, co jsem zkoušel, se žádné zlepšení nekonalo. Srovnávali jsme například Mac Mini M1 s Roonem proti oceňovanému Auralic Aries G2.1 za cca 150 tisíc, a hrálo to prakticky stejně. Rozhodně ne technicky lépe. Mnohem větší a hlavně slyšitelný rozdíl je například mezi Roonem a Audirvanou. A to jsou jen aplikace, žádný dedikovaný odrušený streamer...
Nicméně bych si dovolil vznést dotaz na zdejší elektrikáře. Mám teď nazbyt ten Supercharger 24V/5A. K Nucleusu je dodáván nelineární zdroj 19V/3,5A. A prý dle lidí z Roon Labs může Nucleus napájet zdroj 12V až 24V. Ale přesto mám obavy, abych jej tím nepoškodil. Co si o tom myslíte?
pavel1756 píše:Ještě teda zvažuju vyzkoušet lepší napájecí jednotku pro Roon Nucleus, ale nevím. Hodně se teď diskutují streamery bez převodníku, že je tam znatelný posun v kvalitě zvuku. Ale z toho, co jsem zkoušel, se žádné zlepšení nekonalo. Srovnávali jsme například Mac Mini M1 s Roonem proti oceňovanému Auralic Aries G2.1 za cca 150 tisíc, a hrálo to prakticky stejně. Rozhodně ne technicky lépe. Mnohem větší a hlavně slyšitelný rozdíl je například mezi Roonem a Audirvanou. A to jsou jen aplikace, žádný dedikovaný odrušený streamer...
Nicméně bych si dovolil vznést dotaz na zdejší elektrikáře. Mám teď nazbyt ten Supercharger 24V/5A. K Nucleusu je dodáván nelineární zdroj 19V/3,5A. A prý dle lidí z Roon Labs může Nucleus napájet zdroj 12V až 24V. Ale přesto mám obavy, abych jej tím nepoškodil. Co si o tom myslíte?
cb490763 píše:pavel1756 píše:Hraje to fakt skvěle. V zahraničí někteří kritizují nové Susvary kvůli jejich údajné slabší dynamice. No nevím, na čem je teda poslouchali, ale kombo M Scaler + TT 2 + Voyager (s Fusion Core) + Susvara Unveiled má dynamiky na rozdávání. Snad poprvé od roku 2018, kdy jsem si koupil první highendová sluchátka, Audeze LCD-4, se teď se svojí sestavou cítím být na konci cesty...
Ještě teda zvažuju vyzkoušet lepší napájecí jednotku pro Roon Nucleus, ale nevím. Hodně se teď diskutují streamery bez převodníku, že je tam znatelný posun v kvalitě zvuku. Ale z toho, co jsem zkoušel, se žádné zlepšení nekonalo. Srovnávali jsme například Mac Mini M1 s Roonem proti oceňovanému Auralic Aries G2.1 za cca 150 tisíc, a hrálo to prakticky stejně. Rozhodně ne technicky lépe. Mnohem větší a hlavně slyšitelný rozdíl je například mezi Roonem a Audirvanou. A to jsou jen aplikace, žádný dedikovaný odrušený streamer...
Taky teď streamer řeším. Přemýšlím mezi mac mini s roon core/audirvanou nebo čistým streamerem. Tzn. bez převodníku a čehokoliv jiného. A moc toho není. Koukal jsem na matrix audio element s. Pak taky lumin U2/mini. Co jsem ale objevil a myslím, že by to mohlo pomoci i tobě je Matrix Audio X-SPDIF3. V podstatě to dáš mezi mac mini a převodník a doplníš tak hodiny, které postrádáš ty zmíněné streamery je mají. Jediná nevýhoda je, že to budeš muset poslat do DACu něčím jiným než po USB. Dost se mi tam líbí převod DSD na DSD native co to umí.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků