Vliv napájení na sluchátkový řetězec

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 15. 11. 2024 04:23

Třeba Chord Hugo Mscaler a TT2 funguje na napájení 9-15V. Originální spínaný Chord zdroj má 15V.
Dá se čekat, že to Nucleus nepoškodí. Předpokládám, že se někde najde komunita, co to provozuje na lepších zdrojích, protože firmy bohužel všude šetří a právě takovými věcmi to zabíjejí. Já cpu do Qutestu 5V a do Mscaleru 15V z HDPLEX a rozdíl je proti přibaleným zdrojům sakra znát. Spíš bych to nazval, že to pak hraje jako zařízení vyšší třídy, protože zrovna lepší napájení je základ a má to na zvuk obrovský přínos.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 15. 11. 2024 07:16

Všem moc děkuju za jejich rady a poznatky. :-)

Kromě napájení pro ten Nucleus už poměrně dlouho přemýšlím nad zdroji pro Chord krabičky, jak zmiňuje @martas38. Ale zatím jediné, jak jsem je před pár lety „vylepšil“, byla výměna napájecích kabelů za AudioQuest NRG-Z2. Dodávané nelineární zdroje jsem ponechal. Jestli mají ty kabely nějaký přínos, nemám tušení. Koupil jsem je spíš pro dobrý pocit, zapojil je a dál to neřešil… Jedinou další zkušenost mám potom s lineárním zdrojem Sbooster, který ale paradoxně dopadl ve spojení s Chordy hůř než ty základní nelineární zdroje. Což ale samozřejmě neznamená, že nějaký jiný nebude naopak lepší. Aktuálně přemýšlím o iFi iPower Elite 15V. Přinejmenším pro M Scaler.

Co se streamerů/software týče, tady jsem hodně rozpolcený. Za mě je Roon v oblasti uživatelského prostřední a stability na míle daleko před jakoukoli mně známou konkurencí. Poslední dva týdny jsem jej opět srovnával s Audirvanou, která mi sice zvukem přijde o něco lepší, ale to ovládání a uživatelské prostředí mě neskutečně vytáčí, a to natolik, že raději zůstanu u Roonu.

Mezi Nucleusem a třeba Mac mini s Roonem neslyším žádný kvalitativní rozdíl. Jak psal @Yiakubou, je to prostě „NUC v hezké krabičce“. Nakonec právě proto jsem si jej, z čiré malichernosti, pořídil. :roll: (Jedinou praktickou výhodu spatřuji v tom, že běží 24/7, a nemusím tak zapínat nebo probouzet Mac Mini.) Do budoucna bych chtěl zůstat u připojení přes USB, které je asynchronní. Neboť mnohem víc věřím hodinám v těch Chord krabičkách než nějakému streameru.
Naposledy upravil pavel1756 dne 15. 11. 2024 07:28, celkově upraveno 1
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 11. 2024 07:26

Pak ovšem nevěříš tomu, co všude tvrdí Rob Watts, který už kdysi o Mojo psal, že nejlepší je optický vstup a totéž píše o Mscaleru atd.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 15. 11. 2024 07:30

Ale on teda taky mění názory. Před časem psal, že mu nejlepší přijde USB. Teď zase tvrdí něco jiného. Čemu pak má člověk věřit. :D

-- 15. 11. 2024 07:31 --

Sám prý nejvíc používá jako streamer mobil nebo tablet přímo napojený přes USB na kombo M Scaler a TT2.
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 15. 11. 2024 10:21

S Roon a audirvanou to mám stejně. Roon má top uživatelský prostředí, plynulost běhu atd, ale zvukově je horší než audirvana. Bohužel audirvana mi neustále laguje, padá opětovně se vykresluje a aplikace pro android se pořád odpojuje. Říkal jsem si právě, jestli by tomu nepomohlo, kdyby běžela audirvana na macu než na windows a na ipadu jejich remote, ale vzhledem k tvému příspěvku to teda vidím černě.

Co se týče napájení Pavel to má aspoň dobře pořešené tou niagarou, což je aspoň fajn. Samozřejmě by pak asi pomohlo vyměnit zdroje, taky jsem trochu hledal, ale teda cenově je to slušná raketa.
Elite,TT2,TrafoPrimavera,SP3000+EEOdin,KEF207,ClasséCA2300+CP800,GradoGH4
Ex:GradoRS1x,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+X+Sine,AK SR25+SE100,ShuoerTape,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,M7,FiiOM11+11plus,BenchmrkDAC1,Stx307+507+407,HUGO1,2
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Yiakubou 15. 11. 2024 12:11

Ja bych si s tema hodinama v Chordu nebyl tak jisty. Videl jsem treba nejake mereni jitteru od GoldenSound prave na ten Holo Audio Red, ktere vychazi nejlip ze vsech podobnych zarizeni, ktere kdy meril. Lepsi nez treba Singxer SU-6, ktery pouzivam a ktery ma teplotne kontrolovane femtoclock a ve sve dobe mel nejlepsi mereni. Pochybuju, ze by na tom Chord byl tak dobre. U Chordu se plati za to, ze to je DAC s FPGA cipem (narocny vyvoj a programovani) s jejich filtry, to ostatni dle meho neni zadny zazrak.
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bessinka 15. 11. 2024 18:12

Yiakubou píše:Ja bych si s tema hodinama v Chordu nebyl tak jisty. Videl jsem treba nejake mereni jitteru od GoldenSound prave na ten Holo Audio Red, ktere vychazi nejlip ze vsech podobnych zarizeni, ktere kdy meril. Lepsi nez treba Singxer SU-6, ktery pouzivam a ktery ma teplotne kontrolovane femtoclock a ve sve dobe mel nejlepsi mereni. Pochybuju, ze by na tom Chord byl tak dobre. U Chordu se plati za to, ze to je DAC s FPGA cipem (narocny vyvoj a programovani) s jejich filtry, to ostatni dle meho neni zadny zazrak.

Jeden čas jsem o Holo red jako sreamer uvažoval. Kolega z jiného fora mě to rozmluvil: Přikládám text. Třeba někomu pomůže při rozhodování. Měření není vše.
zasade zalezi na tom, ako chces Holo Red pouzivat.

Ako DDC fungoval RED bezchybne, zvukovo asi tak na svojej cenovej urovni, aj ked mozno mierne cenovo nadhodnoteny. Cize mierne lepsi zvuk ako Matrix Audio X-Spdif 2 a X-Spdif 3, ale zase nie na urovni Denafrips Gaia, co je uz spickovy DDC.
Keby som mal RED pouzivat cisto ako DDC, tak pri cene okolo 500 EUR je Matrix X-Spdif 3 zvukovo skoro to iste, ale za polovicnu cenu.

Ta druha polovica ceny by som si typol isla do streameru v REDe.
No a ten ma uplne sklamal. Streamer v REDe je uplne zakladny funkcne aj zvukovo. Porovnaval som s drahsimi streamermi (Aurender N100H a Auralic Aries G1), na tie sa zvukovo nechytal, ale to ma neprekvapilo vzhladom na cenu Aurendera a Auralicu.
Co ma ale prekvapilo, ze lacny streamer Allo USB Bridge ho po lahky zvukovo prekonal.
Absolutne nechapem ako niekto moze RED ako streamer zvukovo vychvalovat. Bud ty ludia nemaju usi, alebo nemaju s cim porovnavat. Pre istotu som ho zapozical dvom dalsim hifi kamosom s inymi zostavami a vysledok bol rovnaky - velke sklamanie zo streamera.

Ak niekto nema ZIADNY streamer a chce RED vyuzivat cez ROON, vtedy by som ho mozno doporucil (ja Roon nemam, ale kamarat to skusal a hovoril, ze ani stabilita ako Roon endpoint nic moc). Ale aj na takyto ucel su lepsie zariadenia na trhu. Napriklad MATRIX MINI-I 4 DAC.

Mam DAC Holo Spring 3KTE a nejako som dufal, ze nastane nejaky synergicky efekt a s Holo RED ako DDC bude lepsie hrat. Chyba. Ziadny synergicky efekt sa nekonal a tak isiel moj RED rychlo prec
bessinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod detto 16. 11. 2024 08:45

Je to asi ako vzdy, tazko vyberat podla internetovych for. Ja som RED kupoval k Cyan2 a nemam s nim najmensi problem (mozno len nemam usi). Vsetko stabilne, zvuk uchadzajuci, vykon/cena index slusny, ako je to vacsinou u Holo. Nemam v plane menit. Ak je problem so stabilitou s hranim na Roon, je to stale len RPI, takze sa tam da flashnut vhodnejsia distribucia linuxu.
potichu: Ipad -> RME ADI-2 + (Audiophonics linear ps) -> Hifiman Arya v2
nahlas: Holo Red -> Holo Cyan2 -> Khozmo preamp -> Cambridge 851W - ACR RP400
detto
Junior

Odeslat příspěvekod svlastik 16. 11. 2024 10:16

Já třeba nemám vůbec rád streamery, které mají vlastně totožný vstup napájení do krabice jako do počítače. 3 zdířky. Tam považuji posun minimální. Ano dejme tomu trafo v počítači má 5% ztrát, teplo a ten zbytek z 5% jde do PEN a víte co dělá napětí na PEN, které unikne do sekundáru? Ruší, přenáší se do kostry, tedy do všech kovových koncovek na výstupu tedy i USB. Pak přejdete na to samé opět tři zdířky, lepší potažmo toroidní trafo. Jenže je to furt to samý. Už to není 5%, ale 2%, ale furt to tam je, to rušení. Je to prostě třída ochrany jedna. Já mám radši třídu 2. Dvojitá izolace jen plus a mínus a žádná kostra. To je úplně top z mínuska se udělá kostra.Tam se řeší něco jiného, ano taky to má své malé mouchy. Další těžký top je baterka plus a mínus a nazdar. No a pak tu máme nový systém- napájení USB zařízení si veme kolik chce. Od 5A 5V do 21V, je to specifická USB zdířka pouze na ten přívod a žádná data. Tak tohle se mi pánové líbí zatím asi nejvíc. No a pak trafa co se předělávají a pen z 230V zásuvky končí v trafu a z trafa je změna opět jen dva hlavní dráty. Případně víc drátů, ale ty slouží pro regulaci, např notebook. Pak malá trafíčka ale aspoň 5A. No a ten zbytek jo 3A a méně už to jde poznat, buď je to ploché nebo jinak ukřičené, nedostatečné. A ta otázka na tu náhradu, to je složitý, to chce odborníka na ten přístroj, jestli je regulovaný, tak asi jo, jestli je pevně daný jako laboratorní, tak změníš celé vlastnosti přístroje, může to být lepší, naopak nějaká část dřív odejde víc se zahřívá a tedy vyšší vliv oxidace a zkracuje to životnost i když ty mašiny, když jsou poctivý, při běžném zacházení vydrží úplný nesmysl, klidně 30let.
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod bessinka 16. 11. 2024 13:39

detto píše:Je to asi ako vzdy, tazko vyberat podla internetovych for. Ja som RED kupoval k Cyan2 a nemam s nim najmensi problem (mozno len nemam usi). Vsetko stabilne, zvuk uchadzajuci, vykon/cena index slusny, ako je to vacsinou u Holo. Nemam v plane menit. Ak je problem so stabilitou s hranim na Roon, je to stale len RPI, takze sa tam da flashnut vhodnejsia distribucia linuxu.

Ok. Tisíc lidi, tisíc názorů. Do ucha nikdo nikomu nevleze a neví co slyší. Také jdu svojí cestou.
Aurender N100H>Qobuz>HoloAudio Cyan2>Neotech NEMOI-1220 UP-OCC Silver XLR cable>Cayin HA-6A>Hifiman HE1000v2>Forza Noir Hybrid HPC>>USB Audioqest Carbon>
Ifi silencer LAN
bessinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 16. 11. 2024 15:35

cb490763 píše:S Roon a audirvanou to mám stejně. Roon má top uživatelský prostředí, plynulost běhu atd, ale zvukově je horší než audirvana. Bohužel audirvana mi neustále laguje, padá opětovně se vykresluje a aplikace pro android se pořád odpojuje. Říkal jsem si právě, jestli by tomu nepomohlo, kdyby běžela audirvana na macu než na windows a na ipadu jejich remote, ale vzhledem k tvému příspěvku to teda vidím černě.

Co se týče napájení Pavel to má aspoň dobře pořešené tou niagarou, což je aspoň fajn. Samozřejmě by pak asi pomohlo vyměnit zdroje, taky jsem trochu hledal, ale teda cenově je to slušná raketa.

Na Macu Audirvana taky laguje. Nejhorší je to při přehrávání DSD. Snad ani jednou se mi nestalo, že by nahrávku v tomto formátu přehrála od začátku do konce bez nějakého problému. Dochází zde k nahodilému praskání, až zásekům, nebo k tomu, že skladba přeskočí na další v pořadí.

Remote control aplikace na iPadu je osekaná, reaguje s mírným zpožděním a uživatelské prostředí vypadá jako by se jednalo o nějakou alfa verzi.

Roon na Macu žádné z výše uvedených problémů nemá. Funguje spolehlivě 24/7.
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 16. 11. 2024 16:26

Díky Pavle, to jsem potřeboval slyšet.
Elite,TT2,TrafoPrimavera,SP3000+EEOdin,KEF207,ClasséCA2300+CP800,GradoGH4
Ex:GradoRS1x,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+X+Sine,AK SR25+SE100,ShuoerTape,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,M7,FiiOM11+11plus,BenchmrkDAC1,Stx307+507+407,HUGO1,2
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 16. 11. 2024 17:11

Audirvana je šíleně náročná i na výkon Macu. Nemám takřka nic v DSD, takže tohle neposoudím, ale svého času jsem to provozoval na iMacu Intel Core i5 2,3GHz s 8GB RAM a stačil v Audirvaně nastavit jednoduchý upsampling a už to dělalo problémy. Na dnešním M3 by to asi jelo líp, ale naštěstí jsem přešel na streamer.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bessinka 16. 11. 2024 17:28

Stará Audirvana + a současná verze Origin ( neumí streaming ) zatěžuje procesor -+ 5%. Widle. Nechápu. Asi budou muset frantíci zvednout předplatné.
bessinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 16. 11. 2024 17:43

Mám na mysli Audirvanu Studio. Stará klasická Audirvana je ok, ale má horší zvuk.
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka