Audigo - Headphones day 2024

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 2. 12. 2024 00:05

Jen pro zajímavost jsem se chtěl podívat na recenze Headonia 300B na YouTube. Moc jich není - podařilo se mi najít pouhé dvě. Vlastně jen jednu. Ta druhá totiž není recenze v pravém slova smyslu, nýbrž jde o pouhé vybalování špičkových komponent, které autoři z Moon Audio chtěli předřadit Headonia 300B. V tomto případě dCS Rossini, včetně Master Clock. Ke konci videa, když už je vše propojeno (kabely dodanými k Rossini samozřejmě opovrhli, a použili lepší), nescházejí kecy o top game sestavě, kdy na zesilovači stačily tři kliky regulátoru hlasitosti (gain vypnut), a už Susvary OG hrály až příliš nahlas, k Headonia 300B lze bez problémů připojit dvoje Susvary OG sučasně, ty detaily, ta dynamika. Není to zadarmo, pravda, ale nic lepšího se prostě nedá sehnat. Počkejte, až to všechno otestujeme, a nashle v příštím videu.

Toto natočili před půl rokem, týden po mnichovské výstavě. Od té doby není po nějaké recenzi Auris Headonia 300B od Moon Audio ani vidu, ani slechu. Tak si říkám, zda jde o čirou náhodu. Není to třeba tak, že jim prostě nakonec došlo, že tento zesilovač by raději vůbec recenzovat neměli ? :hm Odkaz zde: https://youtu.be/2WvRvaFJsCo .
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 2. 12. 2024 15:37

A co tam bylo k poslechu od Feliks Audio ?
Chord Hugo TT2/MScaler, Wave Storm Reference, Feliks Euforia AE, Roon, Innuos Zen MK3, Innuos Phoenix USB, Niagara 1200, Focal Utopia-Nordost Heimdall 2, Meze Empyrean-Forza Hybrid HPC, Erzetich Charybdis,
Shanling M6 ultra,Campfire Solaris SE
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 2. 12. 2024 15:41

Euforia, Elise. Envy tam neměli. Škoda. Bohužel jsem nestihl vše.
Elite,TT2,TrafoPrimavera,SP3000+EEOdin,KEF207,ClasséCA2300+CP800,GradoGH4
Ex:GradoRS1x,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+X+Sine,AK SR25+SE100,ShuoerTape,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,M7,FiiOM11+11plus,BenchmrkDAC1,Stx307+507+407,HUGO1,2
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 2. 12. 2024 17:13

Elise Mark II, Euforia Evo, Echo Mark II.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 2. 12. 2024 20:16

pavel1756 píše:Vrcholné kousky jako Auris Headonia 300b, Feliks Envy nebo Octavie V16 bych nezařadil ani do jedné z těch tří kategorií. Přestože hrají velmi vyváženě, i u nich je patrný elektronkový nádech.

Ale to o čem píšu není o konstrukci zesilovače, ta je víceméně zejména u OTL prakticky stejná (typicky Feliks), ale o tom, jaké tam jsou lampy. Ono je v těch zesilovačích pět součástek mimo lamp a není to až taková věda. Dražší modely mají lepší napájení, lepší kondenzátory, luxusnější skříně. Ale věda jsou výstupní trafa, tedy třeba Auris a nebo u Felikse pouze Envy, protože vyrobit výstupní trafo, které nezkresluje a současně umožňuje připojení zátěže s širokou škálou impedance věda je.
Ale na vlastní zvuk mají zásadní vliv použité elektronky, každá má úplně jiný zvuk. Takže Auris Headonia 300b bude hrát úplně jinak s NOS lampami Amperex, úplně jinak s Brimar a úplně jinak s populárními PSVane. Pokud by ti to někdo pouštěl a tys měl zavázané oči, tak by sis při každé sadě lamp myslel, že se jedná o úplně jiný zesilovač.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 3. 12. 2024 15:42

Dnes jsem byl v showroomu Audiga, kde ještě vybalovali po víkendové výstavě.
Chtěl jsem vyzkoušet vše zajímavého, co tam mají.
Zkoušel jsem Final D8000 DC, Final D8000DC Pro, novou Utopii, Empyrean 2, Elite, Warwick Bravura, Abyss Diana DZ.
Poslech probíhal na Toppingu DX9, vše bylo symetricky bud 4,4 mm nebo XLR (kromě Bravury, která je elektrostat).

Kdybych to měl nějak shrnout, tak velmi dobré byly Finaly, velmi zábavný zvuk do basu (ale něco mně na nich nesedělo, zvuk měl takový lehce nepřirozený nádech, ale kromě toho velmi dobré, pro mě lepší než Elite).

Nová Utopia také dobrá, ale představoval bych si větší bas.

Empyrean 2 technicky nejslabší z testovaných sluchátek, ve výškách občas trošku nepříjemné.
Elite technicky lepší než Empyrean 2, ale pro mě za požadovanou cenu stále slabé rozlišení a detail.
Warwick Bravura mi vůbec nesedl, mají přirozený zvuk, ale chybí jim štáva (zvuk mě z nich nebavil) + překvapivě slabý dodávaný zesilovač, na spoustě skladeb jsem měl zesíleno skoro na maximum.

A největší překvapení na závěr Abyss Diana DZ, na hlavě sedí divně (ale velmi pohodlně), jako kdyby naušníky netěsnily kolem ucha, ale na zvuk to evidentně nemá vliv, protože jako celek jsou pro mě nejlepší ze všech výše testovaných sluchátek.
Velmi přirozený zvuk se vzdušnou scénou, zvuk je zábavný, dynamický s velmi vysokým rozlišením. Řekl bych, že technicky ještě o kousek před Utopií a Finaly, ale oproti Finalu jsou více přirozená a oproti Utopii mají větší bas, respektive mě baví víc.

Výsledek = po letech mám náhradu za HD 800 :-)
Susvaru Unveiled jsem ani nezkoušel, protože nejsem ochotný dávat takové peníze za sluchátka s relativně riskantní konstrukcí.
Zesilovač: HeadAmp GS-X Mini
DAC: Gustard A26
Sluchátka: Abyss Diana DZ
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 3. 12. 2024 18:42

Slyšel jsi někdy Abyss Diana TC ? Pokud ano, dokážeš je porovnat s DZ ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 3. 12. 2024 18:46

Neslyšel, DZ jsou první Abyss co jsem měl možnost vyzkoušet a bylo to pro mě naprosté překvapení.
Ale co jsem dnes četl, tak TC je vynikající po technické stránce, ale má špatnou tonalitu.
DZ by mělo mít technikality +- jako TC, ale měly by znít mnohem víc přirozeně.
Jinými slovy, DZ by mělo být "napravené" TC.
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 3. 12. 2024 19:14

Možná je to jak píšeš. Diana TC jsem slyšel několikrát, a nikdy se mi jejich tonalita nelíbila. Takže mě vlastně ani nenapadlo na Headphone Days model DZ zkoušet, domníval jsem se, že to nemá smysl. Což byla možná chyba. Tak snad někdy příště. V Audigo půjčovně je nemají, protože Audigo půjčovnu potichu zrušilo.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 3. 12. 2024 19:17

Asi takhle, po stránce tonality DZ porazilo prakticky všechno co jsem dnes slyšel :), tak dobře to hrálo (a ještě k tomu z Toppingu :D).
I když chápu, že někomu by se asi víc líbily teplejší Elite, ale oproti DZ působily Elity trochu zadekovaně i s Alcantara naušníky.
Já jsem se po vyzkoušení všeho rozhodoval mezi D8000 DC Pro (ale i základní D8000 DC byly super) a DZ, nakonec jsem zvolil DZ právě kvůli tonalitě a vzdušnějšímu podání.
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 4. 12. 2024 15:06

@BabetakCZE:

Gratuluju ke koupi nových sluchátek. :-) Teď lituju, že jsem si je na té výstavě neposlechl. Ale po až otřesných zkušenostech s modelem 1266 TC jsem se o Diana DZ nijak nezajímal. :roll:
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 4. 12. 2024 15:43

pavel1756 píše:@BabetakCZE:

Ale po až otřesných zkušenostech s modelem 1266 TC jsem se o Diana DZ nijak nezajímal. :roll:

Tady je vidět nesmyslnost podobných akcí v holé podobě - každý hodnotí zejména tonalitu, přestože ta je to jediné, co se na sluchátkách s poměrně dobrou vyhlídkou na úspěch dá opravit. Já se zase o model DZ nezajímal po otřesných zkušenostech s tonalitou modelu TC. :shock:
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 4. 12. 2024 16:12

Dík, musí mi je objednat, nemají skladem verzi s XLR kabelem.
Já jsem hledal co nejvíc kompletní sluchátka, aby dokázaly zahrát co nejvíce žánrů uspokojivě a aby byly co nejsilnější po technické stránce v oblasti rozlišení a detailu, což si myslím, že DZ nabízí.
Final bych bral jako druhá sluchátka na zábavu (jsou až moc - řekl bych bombastická), DZ je víc referenční (trochu jako Utopie), ale nijak sterilní nebo nudná.

A taky jsou DZ pěkně náročné, na DX9 jsem musel hodně točit potenciometrem, ale předpokládám, že méně než Susvary.
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 4. 12. 2024 16:58

Plánuješ i nějaké změny u převodníku a zesilovače?
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 4. 12. 2024 17:03

Aktuálně mám GSX Mini, Violectric V222 a Gustarda A26.
Prvně vyzkouším na tom co mám.
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Předchozí stránka