Výběr hi-end in-ear sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pseudomagick 5. 12. 2024 23:47

introvert:
O úspěšném prodeji pochybuji. :-)
Myslím, že U12t jsou zde neprodejné ani za 19k je zde nikdo nekoupí. :-\
Divím se, že jsem je vůbec koupil z Audiga.cz jako nové. :shock:
Ruším tedy prodej, páč pod cenu 19k již nepůjdu. :pozor
Myslím, že bych je zde neprodal ani za 15k. :D
Raději je nechám ležet v šuplíku či je budu používat bezdrátově k PC. 8-)

Vzhledem k tomu, že už je nějak neposlouchám, tak jsem je zde nabídl za atraktivní cenu, tedy nižší, než 20k s tím, že je využije někdo jiný a bude z nich mít radost (tak jako já hned po jejich koupi).
Za 10k je zde fakt nabízet nechci. :pozor
Cvok sice tak trochu jsem, ale ne až tak moc velký. :D

Často jsem si psal s Ulverrem, který střídá ty nej a TOP IEM na trhu a ani on sem raději žádné hi-end IEM do prodeje (v bazaru) raději nedává. :-)
Už se mu ani nedivím... :potichu

Text z recenze, jejíž odkaz uvádím níže:
"Verdikt
Jestliže se váš poslechový čas odehrává hlavně mimo oblíbené domácí křeslo nebo zkrátka jen nemáte rádi velká sluchátka na hlavě, pořiďte si s klidem špunty. A pořiďte si je klidně i jako kompaktnější cestovní varianty vašich milovaných sluchátek Audeze, Focal, MEZE nebo STAX. Protože tyhle špunty hrají úplně stejnou nejvyšší ligu. V mnoha ohledech i vyšší. Jestliže chcete malinko víc zábavy a jiskry, berte U12t. Jestli chcete ale to nejvěrnější a zvukově nejdospělejší, co aktuálně svět in-ear sluchátek nabízí, berte jedině U18s. Neumím si představit situaci ani důvod, kdy byste měli vynaložených peněz litovat..."

Je vidět, že recenzent se dost spletl a netušil, že IEM ani omylem nemají cenu oněch 56k (ani s upgrade kabelem!), ba ani těch 19k, za které jsem je nabízel (v bazaru je shlédlo přes 100 lidí!!!). :D :tleskani

Zde: https://www.audioreporter.cz/na-cem-pos ... t-vs-u18s/
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 12. 2024 01:03

Je vidět, že head-fi se ještě U12t stále prodávají.
Sice za cenu 1,330.00 EUR (33.353,- CZK) s nepoškozeným kabelem, ale bez stříbrného upgrade kabelu.
Oprava kabelu však stojí 300,- až 500,- zde: http://www.kabelguru.cz/

Zde: https://www.head-fi.org/classifieds/64- ... nty.76610/

Chtěl jsem zde v bazaru nabídnout i starší DAP Astell&Kern AK300 za 2k (hraje, ale potřebuje k opravě do cca 100 EUR) + 2 kožené pouzdra za 3k (zdarma, kdy jedno stálo v PC 2.700,-) , ale myslím, že zde tento DAP nemá pro nikoho cenu ani 1k, tudíž může ležet další 2 roky v šuplíku. :-)
Zadarmo se mi ho však původní balení AK300 + 2 kožené pouzdra dávat nechce. :-\
Vyhazovat ho do popelnice se mi ho také nechce. :-\

-- 6. 12. 2024 01:56 --
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 12. 2024 02:03

introvert píše:Zdá se, že prodejci / výrobce úzkostlivě tají, jaký má SP3000 výstupní výkon. Nikde jsem to nenašel. Proč asi ? :hm :shock:

Pokud by jsi se podíval na head-fi do vlákna o SP3000, tak prý utáhne i Sennheiser HD800s, Focal Stellia či Utopia.

"Focal Utopia works reasonably well with the SP3k. As does Stellia (I prefer Utopia). I suspect much of the focal range will be okay"

Zdroj zde: https://www.head-fi.org/threads/astell- ... 0/page-267

S IEM mám volume na cca 50%.
Samozřejmě to není nějaký super-výkonný DAP, ale nějakou sílu má. :-)
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 6. 12. 2024 07:22

pseudomagick píše:Pokud by jsi se podíval na head-fi do vlákna o SP3000, tak prý utáhne i Sennheiser HD800s, Focal Stellia či Utopia.

Ale mě nezajímá, co napsal nějaký jouda na head-fí. Výstupní výkon je základní údaj, charakterizující DAP. Pokud ho výrobce neuvádí, zvláště u tak drahého přístroje, tak je jasné, že k tomu má daný výrobce dobrý důvod. Protože ten výkon není nikterak velký. Pokud by byl výkon velký, jistě by se tím netajili. U IEM malý výkon nevadí, ale DAP není určen pouze pro IEM.

Jinak, držel jsem Ti palec, ale když tomu sám nepomůžeš, tak co se dá dělat. Zrušit sedm hodin po zveřejnění inzerátu prodej s odůvodněním, že níže už nepůjdeš, to jsem ještě neviděl. Vždyť jsi tu nabídku mohl mít aktivní třeba rok, a čas od času to pošoupnout nahoru. Vše chce svůj čas. Ale třeba od Tebe U12t někdo koupí i poté, cos prodej zrušil. Ta informace, že je chceš prodat, tu stále bude.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod angelfury 6. 12. 2024 09:17

pseudomagick píše:
introvert píše:Jestli to nebude tím, žes je zapomněl nabídnout v bazaru .. :shock:

Teď už U12t v bazaru nabízím a dokonce za nižší cenu. :-)

Nebylo by lepší je rovnou nabízet v nějakém větším rybníčku než jen v ČR, U12t jsou dost populární na to abys za ně dostal minimálně 900 EUR.
angelfury
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cb490763 6. 12. 2024 15:32

introvert píše:
pseudomagick píše:Pokud by jsi se podíval na head-fi do vlákna o SP3000, tak prý utáhne i Sennheiser HD800s, Focal Stellia či Utopia.

Ale mě nezajímá, co napsal nějaký jouda na head-fí. Výstupní výkon je základní údaj, charakterizující DAP. Pokud ho výrobce neuvádí, zvláště u tak drahého přístroje, tak je jasné, že k tomu má daný výrobce dobrý důvod. Protože ten výkon není nikterak velký. Pokud by byl výkon velký, jistě by se tím netajili. U IEM malý výkon nevadí, ale DAP není určen pouze pro IEM.

Jinak, držel jsem Ti palec, ale když tomu sám nepomůžeš, tak co se dá dělat. Zrušit sedm hodin po zveřejnění inzerátu prodej s odůvodněním, že níže už nepůjdeš, to jsem ještě neviděl. Vždyť jsi tu nabídku mohl mít aktivní třeba rok, a čas od času to pošoupnout nahoru. Vše chce svůj čas. Ale třeba od Tebe U12t někdo koupí i poté, cos prodej zrušil. Ta informace, že je chceš prodat, tu stále bude.

přesně tak
Elite,TT2,TrafoPrimavera,SP3000+EEOdin,KEF207,ClasséCA2300+CP800,GradoGH4
Ex:GradoRS1x,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+X+Sine,AK SR25+SE100,ShuoerTape,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,M7,FiiOM11+11plus,BenchmrkDAC1,Stx307+507+407,HUGO1,2
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 12. 2024 18:31

introvert píše:

Bohužel zjistit takovou informaci u zn. Astell&Kern je vždy tak trochu potíž.
Nejlepší je vzít prostě náhlavní sluchátka a dojít s nimi na nějakou výstavu a DAP od Astell&Kern tam prostě vyzkoušet.
Prostě opruz. :-\

-- 6. 12. 2024 18:33 --

angelfury píše:
pseudomagick píše:
introvert píše:Jestli to nebude tím, žes je zapomněl nabídnout v bazaru .. :shock:

Teď už U12t v bazaru nabízím a dokonce za nižší cenu. :-)

Nebylo by lepší je rovnou nabízet v nějakém větším rybníčku než jen v ČR, U12t jsou dost populární na to abys za ně dostal minimálně 900 EUR.

Bohužel to je asi nereálné. :pozor
Kéž bych mohl mít i tzv. bazarový účet na head-fi.
Myslím, že za tu cenu by se tam U12t moc "neohřály". :D

-- 6. 12. 2024 18:46 --

introvert:
Pokud ale máš zájem o koupi SP3000 či verzi T (což bude výkonnostně podobné) , tak si přines náhlavní sluchátka a můžeme se dle dohody někde v Praze sejít a můžeš to tak otestovat. :-)
Nevidím v tom problém. :pozor
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 6. 12. 2024 19:15

Takový DAP obvykle náhlavní sluchátka neutáhne. Pokud to nejsou sluchátka určená na cesty, tedy snadno vybuditelná. Hrát to bude, třeba i celkem nahlas, ale bude to horší s dynamikou.
Podle nějakých složitých tabulek jsem se dopátral, že ten jejich udávaný výkom 3,3Vrms je nějakých 0,22 Watt. Při symetrice je to při 6,3Vrms 0,8 Watt. To je celkem bída. Jestli je to správně, nebo ne netuším, na to by snad odpověděl Emil Pastelka. Každopádně HD800, nebo Utopia to rozhodně uspokojivě neutáhne ani náhodou, můj stolní zesilovač dá do 600Ω sluchátek výkon desetinásobný.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 12. 2024 19:24

martas38:
Prostě z toho tedy vyplývá, že všichni, kteří mají náhlavní sluchátka a chtějí používat DAP, tak se musejí stát in-earisty. :-)
Vskutku jednoduchá logika! 8-)

Pokud by tak neučinili, budou muset i nadále sedět na vyhraněném místě bez možností pohybu (nucená fixace v redukovaném prostoru). :shock:
To už je ale poněkud děsivé a dle mé nátury nepřijatelné. :pozor :shock:
Nerad bych seděl někde se sluchátky ve vyhrazeném prostoru 1m x 1m a poslouchal tam hudbu. :-\
Mám rád hudbu i za pochodu, tudíž raději obětuju prostorové podání náhlavních sluchátek. :-)
A to se zde nerozepisuji o celém řetězci dalších "udělátek (zdroj, zesík apod.)" , které bych musel mít, abych z takových sluchátek dostal maximální kvalitu zvuku.... :shock:
S náhlavními sluchátky se nekamarádím. :pozor :D

-- 6. 12. 2024 19:36 --

U akburta jsem nedávno poslouchal Astell&Kern Acro CA1000T se Sehnnheiser HD800s a bylo to docela v pohodě.
Testoval jsem to pouze na baterii. Je možné, že kdyby CA1000T byl připojen ke zdroji, tak by to možná bylo lepší (soudím pouze dle repra Harman Kardon Go+Play).
Samozřejmě HD800s s SP3000 byly slabší. :-\

-- 6. 12. 2024 19:55 --

Nový kablík od Effect Audio. Vyrobeno pouze 300ks.
Dost by se mi hodil k EE Odin. :-)
Ježíšek nemá prachy, takže mi ho za 10k k Vánocům nekoupí. :D

Zde: https://www.effectaudio.com/roots

Bohužel origo kabel k EE Odin za 1.300,- USD je tak trochu opruz. :-\
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 6. 12. 2024 20:08

Tak acro 1000 t je zajímavá mašinka. Já slyšel hd 800, 800s několikrát a víc se mi líbí klasika 800 mi přijde ještě čistci celkově možná i vic precizni a přesnější na basu u 800 s se mi zdá, že je trochu mezikrok ke clearu.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 12. 2024 20:16

Krátká recenze od Twistera6 na systém Brise Audio Fugaku za 16.870,- USD.
Také na nové IEM Vision Ears VE EXT MKII, Nostalgia Durandal a BGVP Phantom SE.

Zde: https://twister6.com/2024/11/29/canjam- ... ck-tables/

-- 6. 12. 2024 20:20 --

Cagix píše:Tak acro 1000 t je zajímavá mašinka. Já slyšel hd 800, 800s několikrát a víc se mi líbí klasika 800 mi přijde ještě čistci celkově možná i vic precizni a přesnější na basu u 800 s se mi zdá, že je trochu mezikrok ke clearu.

Bohužel jsou to sluchátka vhodné pouze pro audiofilní žánry (jazz, blues či klasiku). :-)
Acro CA1000T mi zněl ve zvukové kvalitě Astell&Kern A&futura SE100.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 6. 12. 2024 20:42

Ty sennheisery rostou tzv, skaluji s řetězcem. Pro mě na gsx mini s gustardem vyrovnaná partie s he 1000se.Hifiman je o něco víc univerzální o kousíček. Takhle s těma sluchatkama pokud někdo vyžaduje bas tak nejvic jdou do něj zatim focaly. Největší šok jsem měl z clark e3. Tam bylo někde méně basu než u 800, 800s na gsx mini s gustardem. Ten zvuk byl celkově něčím úplně slabej nevyraznej. Řekněme takto stolní sestava je fakt jinde v parametrech. Pokud porovnám fiio, dc elite proti gsx mini s gustardem tak dc elite je dal než fiio a řekněme, že největší skok na pořádnou sestavu je, že ten zvuk přidá na rozměru. Nějaký přenosný přehrávač nikdy nebude mít ten rozměr toho 3 d efektu a celkové velikosti toho zvuku. Ten zvuk je mnohem mohutnější, větší.
Naposledy upravil Cagix dne 6. 12. 2024 20:49, celkově upraveno 1
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 12. 2024 20:48

Cagix:
Hmm.
Někdy bych si rád poslechl náhlavní sluchátka, která by mě svým zvukem a dynamikou posadila na zadek.
Bohužel ani Sennheiserům SE-1 se to na výstavě nepovedlo. :pozor
Prostě předražená bída za 1,7 miliónu. :-\
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 6. 12. 2024 20:54

Elektrostat asi nebude ta cesta mám potrzeno, že ani bravura úplně nezaujala.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 6. 12. 2024 21:00

Cagix:
Asi ti nezbyde nic jiného, než navštěvovat různé výstavy a testovat.
Nakonec pravděpodobně narazíš na TOP náhlavní sluchátka dle tvého gusta.
pseudomagick
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka