Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pavel1756 14. 12. 2024 16:13

@BabetakCZE: Ještě bych doporučil pořídit síťový filtr. V našich končinách je to stále dost podceňovaná komponenta. Přitom jeho přínos je značný (nebál bych se říct, že se vyrovná zesilovači nebo převodníku). V poměru cena/výkon je skvělý AudioQuest Niagara 1200. Nedávno jsem ho teda vyměnil za model 3000 a kvalitativní skok mě až šokoval, ale aby taky ne, když stojí trojnásobek.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 14. 12. 2024 16:42

Víra hory přenáší.
Přílohy
audioquest-niagara-3000-sitovy-filtr_6_.jpg
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 14. 12. 2024 16:48

Kdepak víra panáčku. On samotný AudioQuest na všech výstavách každému ukáže, co je v jeho filtrech. Výstavní kousky mají totiž skleněný vršek. Takže každý hned vidí, co je uvnitř... Já to ostatně před koupí taky věděl. Nemáš vlastní poslechové zkušenosti, tak raději, prosím, mlč. ;-)

-- 14. 12. 2024 17:00 --

Nemluvě o tom, že tebou sdílený obrázek je k dispozici jak na stránkách samotného výrobce, tak u všech autorizovaných prodejců. Protože nemají co skrývat a za svým produktem si stojí. Ona skutečnost, že to vypadá vevnitř na první pohled prázdně, neznačí vlastně vůbec nic. ;-)

(Mimochodem hmotnost činí 13,1kg. No jo, ta hliníková konstrukce, ta je ale těžká... :hm :lol: :lol: )
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 14. 12. 2024 17:02

martas38 píše:Víra hory přenáší.

Tak myslím že to není tak dlouho co jsi koupil výhodně Niagaru 1200 a tvrdil jsi že je to zlepšení. :-)
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hustakF 14. 12. 2024 17:14

pavel1756 píše:@BabetakCZE: Ještě bych doporučil pořídit síťový filtr. V našich končinách je to stále dost podceňovaná komponenta. Přitom jeho přínos je značný (nebál bych se říct, že se vyrovná zesilovači nebo převodníku). V poměru cena/výkon je skvělý AudioQuest Niagara 1200. Nedávno jsem ho teda vyměnil za model 3000 a kvalitativní skok mě až šokoval, ale aby taky ne, když stojí trojnásobek.

Tvůj příspěvek ze dne 21. 6. 2021:

@Rins: Noble Audio Galaxys jsem nezkoušel. Ale srovnával jsem Niagara 1200 s Niagara 5000 a na sluchátkovém řetězci byl ten posun tak malý, že koupi toho vyššího modelu mohu doporučit jen tomu, kdo má "neomezený" rozpočet...

Tvůj příspěvek ze dne 10. 2. 2022:

@MHOE: Vzhledem k Tvým finančním možnostem bych rovnou zkusil něco "high-endovějšího". Třeba ten filtr, který používám já, AudioQuest Niagara 1200, který má dostatek zásuvek pro pokrytí všech komponent. hustakF má potom ještě větší kalibr v podobě Niagara 5000, který jsem taky zkoušel. Ale tady mi přišlo, že tato úroveň je spíš dimenzovaná na repro řetězec, neboť na mé sluchátkové sestavě jsem asi žádný rozdíl oproti verzi 1200 nezaznamenal.

Pokud Tvé příspěvky chápu dobře, tak AudioQuest Niagara 3000 je lepší síťový filtr než AudioQuest Niagara 5000.
Je tomu skutečně tak?
hustakF
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 14. 12. 2024 18:24

Teda přiznám se, že jsem nečekal, že by mé relevantní příspěvky z minulosti někdo zmínil, což velmi kvituju, neboť jsem v to doufal. Ale kdybych si měl ještě maličko rýpnout, zapomněl jsi citovat můj příspěvek, kde porovnávám kabely Monsoon vs Blizzard a Thunder vs Tornado. Ale chápu, jedná se o jiné klíčové slovo, a navíc Tornado aktuálně zmiňuji v jiném vlákně. Nicméně pro doplnění:

"Mimochodem, slyšel jsem i zmiňované modely Blizzard a Tornado. V kostce, nezaznamenal jsem zvukový rozdíl mezi Monsoon vs Blizzard a stejně tak mezi Thunder vs Tornado. Moje doporučení je tedy trochu odlišné od toho anonyma, který si pouze přečetl popisky a hned měl potřebu udílet rádoby moudra. Buď kupte Monsoon, nebo Thunder. Blizzard a Tornado jsou jen dražší alternativy bez slyšitelného přínosu. Toto píši hlavně proto, abyste měli představu, co ten dotyčný má naposloucháno. Ono mezi teorií a praxí bývají i propastné rozdíly. A když už se tu někdo ohání teorií, nebylo by špatné, aby to, co píše, alepsoň dávalo smysl... ;-)"

A teď tedy k tvé otázce. Bohužel nemám srovnání na mé aktuální sestavě, jak hraje Niagara 3000 vs 5000. Nicméně na sestavě, na které jsem před lety slyšel model 1200 a 5000, tak skutečně ty rozdíly byly velmi velmi malé a s ohledem na propastný rozdíl v ceně neakceptovatelné. Jediné, co jsem tam tehdy zaznamenal, byla o něco přesnější hudební scéna ve prospěch modelu 5000, a to bůhví jestli...

Pointou je, kvalitativně vyvážit jednotlivé komponenty. Aktuálně je má sestava mnohem a mnohem dál, než byla tehdy. Rozdíly mezi 1200 a 3000 tak jsou skutečně signifikantní. A nepochybuji, že by tomu tak nyní bylo i mezi 1200 vs 5000.

Co se napájecího kabelu týče, i Tornado přináší decentní posun ku Thunderu. A mimochodem k mému sluchátkovému zesilovači Burson Soloist Voyager v nejvyšší konfiguraci (za cca 135k) jsem původně používal napájecí kabel AudioQuest NRG-Z3 (2m), který byl před několika dny nahrazen modelem Blizzard (2m) a i ten přinesl kvalitativní posun v podobě autoritativnějšího/mohutnějšího zvuku. A to jsem před lety tento model zatracoval (jo, a mám v tomto srovnání i ku Monsoonu...).

-- 14. 12. 2024 18:43 --

Ještě bych doplnil, že v době, kdy jsem srovnával Niagara 1200 a 5000, tvořily jádro mé sluchátkové sestavy Chord Hugo M Scaler + Hugo TT2 se sluchátky Meze Empyrean.
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 14. 12. 2024 18:49

Lepší sestava chce lepší kabely a lepší filtraci sítě protože je to na ní slyšet. :-D
Naposledy upravil lada5 dne 14. 12. 2024 18:50, celkově upraveno 1
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 14. 12. 2024 18:50

Tak už je to oficiální pavle, spěl jsi k tomu už jakou dobu, ale teď už je to hotová věc, definitivně jsi dospěl do bodu hájent "hifisty" a je tak na čase přesunout se hájentfórum. Tam se ti bude líbit, tam se schází přesně takový jedinci co věří v kde co, co není drahý to podle nich nehraje, poslechové zkušenosti (a především víra) jsou to jediný co má nějakou "váhu" a všichni, kdo byť i jen trochu dají na realitu, znalosti elektrotechniky atp., a ne jedině na "poslechový zkušenosti," jsou jen panáčkové co maj raději mlčet, když to "neslyší" tak správně jako ty. :lol:
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 14. 12. 2024 18:55

Znalosti elektrotechniky ti nemusejí říkat jak to hraje.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 14. 12. 2024 19:14

martas38 píše:Víra hory přenáší.

Jakou odhaduješ cenu součástek nyní ? :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 14. 12. 2024 19:41

Kamasu píše:Tak už je to oficiální pavle, spěl jsi k tomu už jakou dobu, ale teď už je to hotová věc, definitivně jsi dospěl do bodu hájent "hifisty" a je tak na čase přesunout se hájentfórum. Tam se ti bude líbit, tam se schází přesně takový jedinci co věří v kde co, co není drahý to podle nich nehraje, poslechové zkušenosti (a především víra) jsou to jediný co má nějakou "váhu" a všichni, kdo byť i jen trochu dají na realitu, znalosti elektrotechniky atp., a ne jedině na "poslechový zkušenosti," jsou jen panáčkové co maj raději mlčet, když to "neslyší" tak správně jako ty. :lol:

Jak by řekl mistr Yoda: “Ještě hodně naučit se musíš.” Očividně žiješ v klamné představě, že s tvými, zcela zjevně, velmi omezenými znalostmi elektrotechniky, tu můžeš udílet ultimativní moudra, a přitom jsou tyto v dané problematice stejně nulové (jako ty mé) ve srovnání s těmi, kterými disponuje právě Garth Powell z AudioQuest, panáčku… ;-)

IMG_0299.jpeg
IMG_0299.jpeg (26.78 ) Zobrazeno 846 krát

Mimochodem, jak je na tom DR? Představ si, že jsme celkem v pěti lidech srovnávali nahrávku Čajkovského Koncertu pro housle a orchestr v D-dur, Op. 35 (PentatoneMusic: Julia Fischer, Russian National Orchestra & Yakov Kreitzberg) v PCM 24bit/94kHz (DR 21) ku DSD 64 (DR20), a všichni do jednoho uzavřeli, že ta v v DSD je citelně dynamičtější! :shock: :shock: :shock:

(Jo a je ta to nahrávka v PCM, která dle dr.loudness-war ukazuje DR15. Docela zásadní rozkol ku analýze Roonu. Ale počítám, že Roon to samozřejmě analyzuje úplně špatně ku tvé modle… ;-) )

IMG_0300.png
Naposledy upravil pavel1756 dne 14. 12. 2024 19:58, celkově upraveno 1
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 14. 12. 2024 19:55

pavel1756 píše:Kdepak víra panáčku.

Nemáš vlastní poslechové zkušenosti, tak raději, prosím, mlč.

Nemáš slepé poslechové zkušenosti, takže ano, viera vo svoje dojmy, zmiešané s dojmami z ceny a mnohých iných aspektov, nič viac.

To je fajn dôvod urobiť si radosť, ale majme v tom jasno.
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 14. 12. 2024 20:20

@111a111:

Ani nevíš, jak rád bych s tebou souhlasil. Přiznám se, že mám v určité rovině sklony ke "skrblýkovství" (po tátovi a prababičce), a když jsem například poprvé srovnával TT 2 s M Scalerem a bez něj, ten strýček Skrblík ve mně by strašně rád uzavřel, že M Scaler je nadbytečný podvod, bohužel opak je pravdou. Naproti tomu mám však zkušenost například se sluchátkovým zesilovačem Auris Headonia 300b za víc než 300k CZK s převodníkem Topping D90SE III a Susvara Unveiled, kdy to byla totální katastrofa ku (v přímém srovnání s) Topping DX9 (za desetinu ceny) se stejnými sluchátky. A to píšu z pozice člověka, který by jinak bez váhání ten Auris na místě koupil...

Tak mi pověz, kde je ten zakopaný pes... v čem se pletu...
Přílohy
Obrázek.jpg
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 14. 12. 2024 20:44

pavel1756 píše:Tak mi pověz, kde je ten zakopaný pes... v čem se pletu...

Odpověď je jednoduchá - stačí si vypíchnout oči, a pak “prozřeš” ! 8-D (budeš mít dostatek slepých poslechových zkušeností). :D

Tyhlety kecy mě opravdu baví. Třeba ty o slepých testech a poslechových zkušenostech. No jo. A různé jiné poudačky. Třeba o zahořování sluchátek. A netýká se to jenom obyčejných užíků ve fórech. I celebrity si rády přisadí. Tak třeba je známou věcí, že jakýsi Resolve (včetně souvěrců, kterými je obklopen) má dodnes za to, že kabely mezi zesilovačem a sluchátky nemají na zvuk žádný vliv. O kabelech mezi jinými komponentami řetězce ani nemluvě. Pokud tedy člověk chce měnit kabel, aby dosáhnul lepšího zvuku, je dle Resolva bloud, protože měnit kabel má smysl pouze z ergonomických či estetických důvodů. Nebo pokud se kabel pokazí, a přestane fungovat. WTF !?! :shock: Nebo další přeborník, jistý DMS, nedávno zveřejnil na svém YouTube kanálu video https://youtu.be/zo4P48Y9BJw , kde dle něj prokázal, že zahořování sluchátek je naprostý nesmysl. WTF !?! Samozřejmě, že zahořování sluchátek není žádný nesmysl, to pouze DMS nepochopil, jaký je výsledek jeho pokusu (že u jistého druhu měničů se po sto hodinách zahořování růžovým šumem nemění frekvenční charakteristika). Atd. Kecy v kleci. Pokud dnes na něco dám, jsou to pouze a jenom moje uši. Ostatní ať si melou, co chtějí. 8-)
Naposledy upravil introvert dne 14. 12. 2024 20:52, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 14. 12. 2024 20:52

Pekne napsano, souhlasim :)
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka