Zdravím. Doma poslouchám sestavou ARCAM-ir-DAC-II + Sennheiser HD 660S a v práci FiiO K1 + ATH M20x.
Chtěl bych o něco zmenšit ten rozdíl v kvalitě poslechu. Do práce asi potřebuji sluchátka uzavřená, abych odstínil hlučné telefonující kolegy a mohl se soustředit. Na AliExpressu jsem si vybral - zatím nekoupil převodník "AIYIMA H3 Hi-Res Audio USB DAC Dongle Headphone Amplifier DSD Decoder 32bit/768kHz Portable Earphone Amp 3.5MM/4.4MM Balanced" především kvůli Sabre ESS ES 9039Q2M, který mám doma v HiFi sestavě v podobě Fosi ZD3 a jsem dost spokojený.
Ten převodník má specifikace co se týče vlivu na sluchátka:
Max output power SE:120mW(32Ω) BAL:240mW(32Ω)
Load impedance 16-300Ω
Poslouchat budu především TIDAL ve formě "High" nebo flacy v 44/16.
V poslední spoustě let jsem měl sluchátka vždycky Sennheisery, tak bych zkusil i něco jiného v kvalitě okolo 3000 -4000Kč, ideálně jen něco přes 3000Kč, přeci jen je to do práce. Tak pokud se soustředím na práci, je kvalita druhořadá, pak jde jen o odstínění hluku uklidňující hudbou, ale v případě prostojů nebo pauzy se zaposlouchám a tam je ten rozdíl oproti domovu dost znát. I když otázka je, zda hlavní část rozdílu není ta uzavřenost Audio-Technica oproti otevřeným Sennheiserům. Ty ATH M20x jsou prostě plastový kelímek. Ale otevřená sluchátka asi do práce mít nemůžů. Díky za názory.