Prisly v paradnim baleni, takze za prvni dojem maji jednicku. Baleni obsahovalo sluchatka, nejakou redukci do letadla, cistici "tycku", Paradni hlinikovou krabicku a spoustu dalsich nastavcu. 3 ze silikonu a 1 takove ty penove (v tech jsem teda oblibu nenanasel, ani dobre nesedi, ani se dobre nevyndavaji a poslech je o tridu niz).
Prvni nasazeni bylo spis expedicni vyprava. Chvilku to trvalo nez jsem na ten princi davani do ucha prisel. Avsak regulerni a prednastaveny styl jsem zmenil. Opravdu jsem nemel moc jistotu, ze to v uchu drzi a i vzhledove to nevypadalo dobre. Prohodil jsem tedy leve sluchatko za prave resp. prepojil kabely. Vysledek o mnoho lepsi a plus je to, ze je konecne muzete strcit i pod cepici, pripadne helmu. Sluchatka ted sedi v uchu paradne, jen grif pro nasazeni si musite osvojit. Opravdu to delat zpusobem rock&roll. Chvilku to trva nez se to clovek nauci, ale po tydnu uzivani to mate v ruce jako prd. Kabel, vedeny od sluchatek, je jeste vystuzen necim, co ma tzv tvarovou pamet (proste nejakej drat), takze neni potreba nijak zvlast pri kazdem nasazovani silet z trciciho kabelu za usima. Proste to drzi samo a pokud je nosite v pribalene krabicce, tak vam tvar dratu zustane nemenny a je to vse razem jednodussi.
Nyni k poslechu. Poprve kdyz jsem to zapojil k memu prehravaci (iriver if895), tak jsem byl zklamany. Byl jsem zvyklej na vetsi podani basu z mejch in-ear Sony sluchatek. Tady to bylo takove mdle, co do basu. Ale rozpoznani nastroju a konkretnost byla zase o poznani lepsi. Toto jsem provadel bez eqalizeru. Po jeho naladeni na mnou preferovany styl se projev stal dynamictejsim, ale stale nevyhovujicim. Potom jsem ale dostal do ruky jiny zdroj a to Iaudio 7 a to teprve umocnilo me dojmy z techto sluchatek. Eqalizer je o poznani lepsi nez v Iriveru, takze nabizi sirsi skalu nastaveni. Basy jse si naladil do stredni miry a bylo to uzasny. Byly o mnohem dynamictejsi a ve srovnani se Sony mely "zdravejsi" podani basu. Pisnicky, ktere pred tim byly ohrane uz po 10 prehranich se nyni daly poslouchat do aleluja. Basy uz tolik neunavovaly a byly opravdu jen tam, kde maji byt. Zaprisalhly posluchac D&B a elektroniky muze namitat, ze mu to nestaci. Ano, to je pravda. Dynamika poslechu tohoto stylu je horsi, ale pokud poslouchate vse a nejen D&B, tak jsou tyto sluchatka pozehnanim. Ja tenhle styl obcas taky posloucham a prijde mi tenhle projev lepsi.
Malicko odbocim. Treba kdyz si dam na usi ona opevovana slchatka Koss porta pro, dela se mi zle. Jejich prebasovanost je tak monstrozni, ze to prehlusuje vsechno ostatni. Stredy jsou razem fuc a a intepret muze rovnou z kapely vyhodit kytaristu, ponevadz stejne neni slyset. Kdo je na tyhle sluchatka zvykly, bude mit se vsemi ostatnimi sluchátky dojem, ze jim neco chybi a to razance basu. Podle meho nazoru je to ale spis na skodu
Ale zpet k modelu od UE. Utlum od okoli je naprosto vynikajici, ale z pocatku to nese drobne neprijemnosti a to prave jakym zpusobem je to utesneno. Sluchatka se strkaji do usi hodne hluboko, kdyz to vezmu treba ve srovnani se Sen. CX300 a nebo tema Sony MDR. V usich to vyvolava divny tlak, na ktery si musite zvyknout. Po delsim noseni uz je to fajn, ale zacatky nejsou uplne prijemne (nejhorsi je vytahovani, to uplne lupne v uchu). JA jsem ted onemocnel a ryma jak tram se mi prenasi i do usi a to vam reknu. To ty sluchatka radsi nenoste. Pri takovychto nemocich, kdy mate ucpanou stredousni (eustachovu) trubici, kdy si samo telo nevyrovnava tlaky ve strednim uchu, jsou tyto sluchatka neprijemna opravdu dost. Takze ted mam malicko utrum

Zaverem bych to cele dlouhe povidani shrnul asi takto. Sluchatka jsou bezvadna, jejich zvuk je konkretni a do jiste miry vice stredovy a vyskovy nez basovy, ale zalzi hodne na zdroji, ktery pouzivate. Sluchatka by pri vypnutem eq mela hrat podle meho nazoru normalne, takze i bez vyraznych basu. Pokud si chcete tyto sluchatka poridit, vrele je doporucuji, nezarucim ale, ze i vam sednou do ucha tak jako mne, takze lepsi ozkouset predem napr. v http://www.sluchatka.net . Ja to sice neudelal, ale mam stesti, sedej. A jestli muzu zvyraznit jedinou chybu, ktera mi docela vadi, tak je to delka kabelu. Pokud patrite k vyznavacum mody *****, kdy pas kalhot je nekde u kolen, poridte si prodluzovak!

Doufam, ze jsem apson nekterym z vas pomohl pri vyberu novych sluchatek a nehante me prosim za hrubky