Je tohle běžný jev u člověka?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Mobil-man 17. 4. 2008 18:57

Ahoj, sorry za ten nadpis, ale to, na co se chci zeptat, se nedá napsat asi do předmětu :)

Včera jsem si cestou ze školy opět vzal sluchátka... a tak nějak jsem zjistil, že asi po 10-15 minutách (někdy dřív) se mi zdá, že hrají líp :shock: :D .

Přemýšlel jsem a napadly mě asi 3 možnosti :
1) z dopravy a hluku okolo mám "zalehlý" uši a když si vemu in-ear sluchátka, tak se hluk sníží a časem začnou být uši citlivější > mě se zdá, že slyším víc detailů
2) sluchátka se "zahřejou" a opravdu začnou hrát o něco líp
3) jen se mi to zdá a už to nemám brát... :mrgreen: :mrgreen: :-l
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod vizitix 17. 4. 2008 19:31

Říká se, že se jak sluchátka, tak reproduktory potřebují rozehrát, ale jde spíš o třeba první týdne po pořízení.

Asi je teoreticky možná možnost 1 i 2, třeba ti líp odpoví někdo ze zdejších AV mágů :) .
Unknown Pleasures
vizitix
Portař

Odeslat příspěvekod Carabei 17. 4. 2008 19:33

ja kdyz si rano cestou do skoly poustim hudbu do spuntiku, tak prvnich par minut bassy neslysim, ale po chvili uz je vse v poradku, ucho si musi zvyknout, ale celkove diky tomu ze posloucham na nizkou hlasitost, tak jsou usi cim dal citlivejsi, kazdy mirne hlasitejsi zvuk mi vadi, coz zase nevim jestli je nejlip
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod eraser_svk 17. 4. 2008 20:57

Myslim, ze je to ludsky faktor. Inak, v com sa ti zdali po case lepsie?
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod heroe 17. 4. 2008 21:43

ja to mám podobný jako Carabei.. když venku nandám špunty, tak je třeba první minutku moc neslyšim... snažim se je mít na co nejmenší hlasitost (ale abych si ještě hudbu užíval).. a po chvíli je vnímám uplně bezproblému i v metru
heroe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomeq 17. 4. 2008 22:16

Ja mam zasa inu haluz - vecer, po celodennom hluku a unave, som strasne citlivy na vysky, ale basy musim o dost pridat oproti tomu ako som ich mal cez den. Proste ich tam vecer nepocujem. :hm
Arcam A38 + Arcam CD17 + Bowers&Wilkins CM7
tomeq
Junior

Odeslat příspěvekod DC20 17. 4. 2008 22:18

Vnimam to podobne ako Carabei a heroe.
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mareq0 17. 4. 2008 22:25

Když si budeš myslet/představovat, že hrají po 10-15 min. lépe, tak hrát lépe budou. Podle mě to není záležitost ucha nebo sluchátek, ale mozku ;-)
Obešel já polí pět!
mareq0
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carabei 18. 4. 2008 07:54

ono to bude neco ve stylu kdyz clovek je na slunicku a prejde do temnejsi mistnosti, musi si chvili zvykat nez vsechno vypada tak jak ma.

jedina vec me trochu stve, ze pokud posloucham na hodne nizkou hlasitost(6-8/50), tak se sluchatka tak nevybudi, takze v tom zvuku neco chybi(pri takto nizke hlasitosti jsou sluchatka priiiiiilis analyticka, nedokazu moc popsat co presne tam chybi), musim to vytahnout tak na 12-13/50 abych si to poradne uzil, na te nizsi hlasitosti bohuzel uz to zvykani prilis nepomaha
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod eraser_svk 18. 4. 2008 10:41

tomeq píše:Ja mam zasa inu haluz - vecer, po celodennom hluku a unave, som strasne citlivy na vysky, ale basy musim o dost pridat oproti tomu ako som ich mal cez den. Proste ich tam vecer nepocujem. :hm

ja som zase vtedy extremne citlivy na hlasitost. to, co je normalne bezne, to je pre mna vtedy neprijemne az neznesitelne
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mobil-man 18. 4. 2008 15:22

eraser_svk píše:Myslim, ze je to ludsky faktor. Inak, v com sa ti zdali po case lepsie?

No proste po nasazení je to asi jakobych to slyšel "z dálky" - jako repráky v bedně :D
Takový ne moc výrazný, jakoby zahuhlaný...

No podle me to nebude vsugerovany, jako ze si reknu, ze chvili to slysim divne, a pak dobre, protoze vecir nebo na noc, kdyz jdu poslouchat, tak mi to prijde hnedka slusny...
Muze to tedy byt tim, ze kdyz jdu na zastavku, tak prochazim kolem dost rusny krizovatky, kde je pomerne vysoky hluk...a vubec celou dobu (asi 8minut) chuze na zastavku je kolem rusiva doprava a usi proste "zalehnou"?
Az kdyz vemu sluchatka, tak se okoli zeslabi a oni se jakoby prispusobi tomu zvuku...

(BTW to rozehrani sluchatek jsem nemyslel, jak pises ten tyden - toho sem si vsiml, kdyz mi prisly, ze hraly nejdriv nevyrovnane a po par hodinach se rozehraly...
tohle jsem myslel jako ze se zahreji na teplotu tela. )
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod palinoch 18. 4. 2008 15:45

myslim ze skor ako zahriatie sluchatiek, sa skor jedna o zhriatie mozgu :mrgreen:
inac pocuvam viac nahlas a niekedy si sluchatka vypeckujem poriadne aby som zazil poriadnu dynamiku v celucickom spektre 8-)
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fatman 18. 4. 2008 16:04

Taky se mi stává, že prvních pár minut vnímám zvuk jako moc hlasitý (a nemám to naplno, když je v buse místo až vzadu na motoru, musím přidat) a teprve po 2 - 3 minutách se to ustálí a začnu vnímat celé spektrum zvuků.
"Věřím v reinkarnaci, jakožto nutnou likvidaci materialisace lidské idealisace, bez vyloučení sensace!"
(J. Váchal, Krvavý román)
fatman
Junior

Odeslat příspěvekod azag 18. 4. 2008 16:46

přidávám se k tomu, že prvních pár minut slyším hůř basovou složku. taktéž in-ear sluchátka.
azag
Junior

Odeslat příspěvekod palinoch 18. 4. 2008 19:34

odporucam vsetkym tym ktori pocuvaju tichsie aby si raz za cas pustili hudbu o 3 dieliky vyssie na kratsiu dobu. kvalitnejsi zvuk sa ma vychutnavat hlasnejsie, v nedziach moznosti a chrakteru. samozrejme u kvalitnych spuntov. napr nech vyskusa Carabei
Naposledy upravil palinoch dne 18. 4. 2008 19:46, celkově upraveno 1
palinoch
Mírně pokročilý

Další stránka