Etymotic Research ER-4 MicroPro
- už po prvních pár minutách jsem byl, oproti Klipsch Image, které mají useknuté výšky, ohromen právě podáním výšek a dokonale přesnou lokalizací
- téměř neexistují basy
- vynikající čistota a rychlost
- mimořádně pohodlné na nošení, zhruba jako Klipsch Image
- sluchátka jsou ryze "audiofilská", rozhodně nejsou univerzální, poslech Red Hotů na nich nebyl požitek
- Zune má tyto sluchátka velký problém utáhnout, jsou určena impedancí spíše pro stolní aparatury
Shure SE530
- nasazuji třípásmová Shure SE530, přestože jsou velká, tak nijak netlačí, jen se dotýkají ušního lalůčku
- mám k nim kladný vztah, protože jsem předtím měl Shure E5c; nicméně ta jsem musel prodat, bolelo z nich po chvíli ucho
- hlavní dojem je: zábava. Hudba na SE530 mě baví, přednes je sice velice neutrální, nic ve zvuku nechybí ani nepřebývá, nic nevadí, zvukové pásmo je dokonale "spojité", výborná je lokalizace (i když ER-4 s chybějícími basy ji mají snad ještě výraznější), ale hlavně se ve mě dostavuje nebývalý pocit radost z poslechu hudby, který dokáží navodit málokterá sluchátka
- říkám si, že mám asi vybráno, přesto testuji dál

Ultimate Ears triple.fi 10 Pro
- zkouším konkurenci od UE pro Shure E530, tedy triple.fi 10 Pro, na první poslech jsou znatelné ještě výraznější basy, ale zase mírně horší výšky
- kdybych neslyšel Shure E530, tak budu nadšen, takto musím hodnotit UE (pro moje ucho) jako pouze 95% Shure, a rozhodně nejsou tak "zábavné", tady to srovnání bylo až překvapivě rychlé
- pro Shure jsem nicméně "subjektivně zaujatý", mám tuto značku rád, a na její zvyukový projev jsem zvyklý z dřívějška, pokud bych měl dříve starší model UE, možná by to dopadlo jinak
- pro nošení jsou relativně pohodlná, ale hodně koukají z ucha, na běhání či sport to rozhodně není, ba ani na rychlou chůzi po ulici
Očekával jsem, že budu vybírat hodiny, ale po 60 minutách a otestování sluchátek na Red Hot Chili Peppers, Radiohead, Björk, Annie Lenox a Vivaldim končím - Shure SE530 mi neuvěřitelně zvukově vyhovují a začala mě zase bavit hudba.
Zajímavé je, že i s obyčejným Zune 80GB, tedy "aparaturkou" za 10.000 Kč, si velice dobře sednou, a dokáží z něj vyždímat maximum, nevěřil jsem, že MP3 přehrávač může takto hrát (byť je zdroj WMA Losseless rip z originálního CD, tedy bitově identický). I srovnání Zune na kombo Vincent + Edgar dopadá hodně dobře, přestože samozřejmě toto kombo z nich dostane ještě více.
Shure SE530 jsou nový člen domácnosti
![:-] :-]](./images/smilies/07.gif)