Krabice se sluchátky.

Sluchátka samotná. Je vidět logo Altecu (normálně je tam UE).

Označkovaná sluchátka.
Údaje psané výrobcem:
Izolace od hluku: 26 dB
citlivost: 115dB/mW
impedance: 13 Ohmů

Detail krabice
Měl bych se vyjádřit k tomu, že tyto sluchátka jsou konstrukčně schodná s Ultimate Ears super.fi3. Několim zdrojů tvrdí, že UE dal do těchto sluchátek technologie, jen to Altec přebrandoval. Skutečnost přesnou nevím. I kdyby by šlo o kopii, tak je jim podařila. Balení odpovídá balení super.fi, jen je jiné pouzdro. Na krabici je uvedené logo, dokonce to tvrdí i oficiální materiály Altecu. Jen u UE jsem se nic podobného nedozvěděl.
Jo a originál super.fi jsem naživo nikdy neviděl, takže nemůžu porovnat.

Balení nastavců se sluchátky.
Sluchátka jsou zabalená v pruhledné zatavené krabici. V balení je velké množství nástavců:
pěnové, 3 velikosti klasických gumových, jedny zdvojené nástavce. Přijde mi to jako dostatečné množství pro 95% lidských uší... Dále je v balení čistítko na nástavce – nemá žádné logo (u UE má). Pouzdro je vyrobeno z neoprenu, pokud jsem dobře identifikoval materiál a uzavírá se na zip. Sluchátka se do něj dobře vejdou, radši bych ale to pevněji vypadající od UE. Jo a abych nezapomněl, také balení obsahuje manuál, který docela pomůže při nasazování sluchátek. Je v anglině a dalších jazycích. Dokonce tam je napísáno, jak dlouho se může daná hlasitost poslouchat, což je docela zajímavé.

Penový, dvojitý a nejmenší nástavec v porovnání s AA baterií.

Obal s baterií a dvojitým nástavcem.

Obal zavřený.
Jde o sluchátka typu „špunty“. Proti mému očekávání jsou docela velké, takové q-jays se do nich dvakrát vejdou. Zpracování je výborné, všecko drží na svém místě. Dokonce jsem ješte nezjistil, jak se vypojuje kabel... Samotný kabel je docela silný, tak dvakrát žíla od Porta Pro. Pravděpodobně má v sobě nějaký drátek, protože drží tvar, bohužel někdy až moc. Takže z krabice ho vybalíte a je celý klikatý... Zatím se mi to nepodařilo úplně narovnat.
Mnoho lidí bude mít určite problém s nasazením. Jsou dva způsoby, oba popsané na stránkách UE. Vyhovuje mi ten klasický, tedy logem ven. Velice dlouho jsem řešil, jakou velikost nástavců vybrat. Malé mi seděli, ale nedrželi v uších. Střední jsou akorát a zvuk zní nejlépe. Velké také nezní špatně, ale bolí po nich hrozně uši (a taky se pěkně debilně nasazují, protože jsem nejméně zpevněné. Ty dvojité jsem zkoušel dvakrát. Ty se snad davají až do mozku. Buď zněli špatně, nebo to bolelo v uších. Pěnové jsem ješte nezkoušel a vzhledem k jejich velikosti to nemám ani náladu moc zkoušet.
Pokud budete mít první špunty jako já, doporučuji každému vyzkoušet, někomu by to mohlo hodně vadit v uchu. Já byl taky odpůrcem špuntů, ale za tyhle jsem teďka rád.
Komfort je docela dobrý, ze začátku jsem je ještě půl hodiny cítil v uších po vyndání. Teďka je to o mnoho lepší. Ale v uších je při poslechu pořád hodně cítím, asi si zvyknu. Vadí mi jen to, že slyším své kroky, že jsem sám v ozvěně mi neva, zatím nepozoruji ani šustění o hadry ( ale moc jsem s nima nechodil).

Oholená sluchadla.
Zvuk: První poslech byl spíše „oťukávací“, celý den je tak nějak testuji, poslouchám různé písně. Zatím rozehrané nejsou, ale cítím zlepšení. Nejdříve jsem byl trosku zklamaný, ale už mi to všecko napravili... Zatím můžu porovnat jen s Portama.
Zvuk je více elektrický – némě „teplý“. Ale záleží na písni a na ekvalizéru (ten doporučuji ledai jen méně, jinak to spíš uškodí). Líbí se mi dobré odlišení nástrojů, o dost jednoduššeji se lze soustředit na určitý nástroj. Zdá se mi i, že Altecy dokážou více detailů. Porty jakoby více podávali základ (ale určite ho nezahazují). Zpočátku u mě panoval strach o ztrátu basů. Těch se nikdo nemusí bát, oproti Portám je to zpočátku jiné, ale postupně se to změní. Subjektivně se basy zlepší po takové minutě nasazení. Pak už hrají moc dobře a basy mi teda vůbec neschází. Je jich tak akorát. Jen si těď ríkám, zda nemá kopák víc basovat... Ale basová kytara zní fakt dobře.
Jo a dodam, co jsem mel za hudbu k poslechu: Van Morrison / album Magic Time: na tohle jsou tyhle sluchatka jako delany, zni trosku plechove, ale je to fajn. Bruce Springsteen / album Magic: tady jsem si musel zvyknout [nutno dodat, ze tohle album jeste nemam moc naposlouchane], protoze projev byl presnejsi. UDG / album Bud a Nebe: neni to vubec spatne, vyborne rozliseni nastroju - treba Kurtizana zni hodne rozlicne nez na Portach. Mika / Life in Cartoon: neni to tak zive jako u Port, trosku schazi drive, Supergrass / Diamond Hoo Ha: vyborne kytarove riffy, znovu krasne rozlisene nastroje a jejich lepsi lokace.
K sumu. [dikz hanzel za upoz

Izolace: Je to změna. Dnes jsem je zkoušel v autě (ne za volantem, Fiesta 1.8D+vítr, špatné ovalování pneu – moje není

Zatím nemohu řící nějaký jistý soud, nejsem si jitsý, zda mohu říci: ano to jsou nejlepší sluchtátka co jsem mel na hlavě apod.. Jisté však zatím je, že jsem koupí neudělal chybu. Ješte k tomu, za takové pěkné peníze... Hledal jsem dobrou izolaci, komfort (alespoň v mezích) a slušnější zvuk.
Připomínky a názory vítány.

BTW: sorry za tak velky obrazky zmensovat to nebudu...