od EKKAR 1. 8. 2008 15:51
Pokud je něco určeno k zásuvnému rychlospojování a v návodu je vysloveně tato eventualita zmíněna, nechápu, proč prodejce odmítá uznat chybu výrobku - ten konektor tam primárně je proto, aby se kabel dal bez nástrojů odpojit minimálním použitelným násilím. Pokud tedy dojde k porušení spojení kabel - příslušná část konektoru (a není viditelně způsobeno taháním za kabel - jde to poznat, izolace na kabílku pak je "natažená" a zdeformovaná), je to jasná výrobní/montážní závada, která musela existovat už v okamžiku koupě - pokud by ale zákazník nevyužíval tuto možnost (a proč by ji tam jinak výrobce dělal a upozorňoval na ni, že?), závada by se projevila mnohem později nebo také vůbec ne - to ale nezbavuje prodejce povinnosti takto selhavší výrobek přijmout do reklamačního řízení a IMHO reklamaci uznat - to je to samé, jako by mi po 10 000km ujetých v novém autě při zařazení jedničky zůstala v ruce šaltrpáka a servis/prodejce mi tvrdil, že to není reklamovatelná závada, protože tato část vnitřní výbavy není stavěná na takové zacházení. A ať se neodvolávají na nějaké reklamační podmínky - jakýkoliv reklamační řád musí svými podmínkami odpovídat zákonům na ochranu spotřebitele, platným CELOEVROPSKY - takže pokud výrobce na výrobek nainstaloval nějaké zařízení nebo výrobek vybavil nějakou funkcí, pokud dojde během záruční doby k narušení této funkce/poruše přídavného zařízení BEZ VIDITELNÉHO NEODBORNÉHO ZÁSAHU NEBO PŘI OBVYKLÉM ZPŮSOBU POUŽÍVÁNÍ, je závada plně reklamovatelná. Ten obvyklý způsob používání si výrobci dali do zákona proto, že se jim začaly houfně množit reklamace výrobků, určených primárně pro laické použití a tím pádem i malou četnost používání, zničených běžným provozním opotřebením - ale způsobených profesionálním trvalým provozem - příkladem budiž domácí mikrovlnná troba, také není stavěná na provoz, jakému je vystavena např. v restauraci. Pro tyto účely se vyrábějí jiná provedení s robustnějším a "blbuvzdornějším" designem... Ale to už je OT, důležité je, že pokud výrobce udělal šňůru od sluchátek demontovatelnou bez nástrojů, musel daný spoj patřičně konstruovat a dimenzovat - takže pokud spoj "odešel" po nějakém jednom-dvou měsících (sry za nepřesnost, možná jsi stáří sluchátek uvedl...), JE TO VÝROBNÍ VADA a jako taková musí být reklamovatelná.
Pohroz jim soudním znalcem - věřím, že by do posudku napsal významově přesně to, co já tady. Pokud bys pak daný posudek použil jako podklad pro soudní žalobu, prohrajou to velice rychle A ZAPLATÍ VŠECKO - NÁKLADY NA ZNALCE + POSUDEK, SOUDNÍ VÝLOHY, TOBĚ NÁKLADY NA ÚČAST V SOUDNÍM ŘÍZENÍ - a to všecko pro "blbých " osm stovek, které navíc nezaplatí oni, ale vyúčtují je výrobci/dovozci.
EDIT - teď jsem se podíval na začátek vlákna a zjistil, že není urvaný konektor z kabelu, ale je vyrvaný protikus z pouzdra samotného sluchátka - omlouvám se za nepřesnost, ale na faktu, že takto navržený výrobek MUSÍ TAKOVOU MANIPULACI VYDRŽET, to nic nemění.
je mi tady z toho na blití.