hmpf píše:MAILA: u sony prehravacu rady A810 jsou EX082, stejna konstrukce jako EX85-90, menic zrejme jiny takze ti nepovim jak hraji, v baleni jsou 3velikosti, ze zacatku jsem myslel ze mi padnou nejmensi jako u EX71, ale nakonec mi pasovali ty stredni a porad jsem nebyl spokojenej s komfortem, zkusil jsem ty nejvetsi a s nima je v uchu temer necitim a pokud by meli vypadnout s ucha tak jedine trhnutim za kabel. Myslim ze co se tyce pohodli nemusis mit strach, a urcite se to nepodoba noseni jako u pecek jak pises, spat s nimi nejde. Zvuk pokud nejsi buh vi jak narocnej mas rad hlubsi basovejsi projev a draha sluchatka jsi nikdy neslysel tak jsou plne dostacujici.
Děkuji za vyjádření, u 71-ček používám také nejmenší velikost silikonových náušníků a držejí skvěle i při běhu, dokonce sem také zavadil o kabel a sluchátka si nevytrhl. Co se týče 90-tek respektive 85-tek, tak pozice v uchu bude také jistě pevná. Bojím se nejvíce otlačení ucha vzhledem k velikosti sluchátek (i když výrobci vyrábějí sluchátka, tak aby nevadily nošení), každý má ucho přeci jen jiné. Pokud píšeš, že nošení je jiné než u pecek - částečně souhlasím, ovšem podle obrázků vypadá vše jinak (dle umístění v řezu, to vypadá, že sluchátka jsou v instalaci stejné jako pecky + špunty dohromady).
Dobře jsi odhadl, že mám raději hlubší basový projev zvuku, ale myslím, že 85 / 90 budou mít oproti 71 vylepšené středy a výšky + možná trochu lepší basy.
Nicméně se bratr rozhodl koupit 85, tak instalaci v uchu budu moct vyzkoušet. Pak ale nastává otázka čím a jak se liší verze 90 oproti 85 - IMHO si myslím, že velký rozdíl nebude (kromě ceny), ale to už je asi na nový thread.