Fiio E3

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Alphi 11. 8. 2008 19:13

Tak konečně jsou k mání i [url=http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14823:*****]v černé[/url:*****].
Přineste mi šekovou knížku a paní krtkovou.
Alphi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 11. 8. 2008 19:18

Co jsem četl, tak to zrovna nereguluje výstup.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod Alphi 18. 8. 2008 10:07

Je tu, jde se testovat. :kuk:

//První dojmy: Grado SR80 zní teď ze Sansy e260 na první poslech kultivovaněji, dost basově (chvílemi snad až moc na můj vkus), basy jsou tvrdší, konečně se na SR dá poslouchat i něco jiného než rock. Zlepšila se lokalizace. Dost se zvedla i hlasitost.

Je to hroznej prcek. Fotky dodám až dorazím z práce.

///S UM2 je nepoužitelný, jak zesiluje basy, tak ty jdou přes vyšší pásma a je to hnusně přebasované a zapatlané.

////tak jedna fotečka s e260 a SR80:
Obrázek
Ten propojovací kablík jsem vyhrábnul z příslušenství od Geniusích chrastítek, FiiO k tomu balí takovou bílou jednožilovou žížalku o průměru ani ne 2mm.
Alphi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Alphi 18. 8. 2008 18:35

Tak teď už po delší chvilce poslouchání "komba" :D e260 + FiiO E3 + Grado SR80:
Rozhodně se zlepšila separace instrumentů a jejich lokalizace, prostor se rozšířil. Grada nepřišla o své výšky, ty se jen trochu zjemnily, basů jak už jsem psal přibylo a zpevnily se.
Všechny změny charakteru zvuku jsou patrné i mému uchu nijak necvičenému.

Resumé: za ty prachy pěkná hračka pro bassheady nebo posluchače se sluchátky slabými na basech.
S menšími sluchátky typu PX100 nebo Porta Pro to IMO nebude to pravé (s AKG K414P si kvůli jejich basovému založení moc nesedne (trochu je oživí, ale basy jsou všude a to je hnus), s Portami nám snad poreferuje Dvořka..), to samé s většinou špuntů (zvuk UM2 to zmršilo až běda),
ale SR80 z E3 zní mému uchu dost líbivě.

Pokud se bude moje zkušenost měnit jsem tu s dalšími posty. ;-)
Alphi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 18. 8. 2008 18:38

Nebyl by někdo ochoten odeslat tohoto prcka na test? Nevěřím, že toto může něco vylepšit. :wink:
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Alphi 18. 8. 2008 18:40

To už vyjde skoro levnějc si ho nechat za těch $8.50 ($8.45 v černý) poslat z toho Hong-Kongu. :-P

//ve většině případů to ten zvuk nejspíš zmrší, ale s SR80 si to zrovna sedlo.

///tak jsem provedl další "testování" - vyhrabal jsem EP630 a Sansa pecky, zvuk EP630 dost zmršený, u Sansa pecek subjektivně o něco lepší než bez něj.
Naposledy upravil Alphi dne 18. 8. 2008 18:51, celkově upraveno 1
Alphi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 18. 8. 2008 18:46

S pravými sluchátkovými zesilovači nemá asi nic společného. Je to zesilovač hlasitosti.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod Jersey II. 18. 8. 2008 18:52

oneill_sx1 píše:Je to zesilovač hlasitosti.

Já bych to nazval ještě trochu jinak. Je to k*rvič zvuku. Ale bez poslechu jsou to jen prázdné řeči. Možná to tedy objednám. ;-)

Platí se i dopravné?
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Alphi 18. 8. 2008 18:58

Já jenom nechápu to nadšení kolem něj na Head-Fi.
Vždyť kolik je sluchátek se kterými si sedne? :hm A tam s ním přikrmují co se dá a pochvalují si to. Mně by to s většinou těch sluchadel urvalo hlavu. :roll:

//pošta je zdarma.
Alphi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 18. 8. 2008 19:01

Už ze zasády moc nevěřím tomu, co kdo kde napíše. :) Stejně tak na mě úsměvně působí neustálé rozebírání a porovnávání zvukových výstupů jednotlivých MP3 přehrávačů. 90% pak stejně poslouchá na přiložených sračkách, 5% má lepší sluchátka, ale při chůzi v terénu stejně nemají šanci rozeznat minimální (ano, mezi novými přehrávači jsou opravdu minimální rozdíly, ty řeči o tom, jak jsou markantní z úst některých působí směšně) a zbylých 5% rozdíly možná slyší, ale těm je to někde, protože mají doma mnohem lepší aparáty.

Jak se, prosím Tě, platí? Jde to jen PayPalem?
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Alphi 18. 8. 2008 19:05

Já platil PayPalem, o jiném způsobu nevím.
Alphi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 18. 8. 2008 19:35

Heh, chtěl jsem pár kusů koupit pro bratry k empétrosce, ale jestli je to opravdu hlavně hardwarovej zesilovač basů tak si to asi ještě rozmyslim. Ale v každym případě díky za minirecenzi.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Alphi 18. 8. 2008 19:41

Přesně tak, hlavně zesilovač basů, použil bych to jenom v případě kombinace playeru se slabým (spíš bych měl asi napsat konkrétním sluchátkům nedostačujícím) výstupem a sluchátek slabých na basech. ;-)

//jako zrovna mezi Sansu e260 V2 a SR80. Do prčic, tahle kombinace se mi líbí čím dál víc - Pendulum na Grado, kdo to kdy slyšel..? A ejhle, ono to jde a poslouchá se mi to moc příjemně. :hm
Alphi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hansel 18. 8. 2008 22:00

A safra, ještěm, že jsem neobjednal. Stále mě to za ten pakatel lákalo. Ale jestli to hlavně zesiluje basy, s BOSE by mi to utrhlo palici. Spíš bych potřeboval nějaký neutralizér:-)
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 18. 8. 2008 22:03

Videl som graf na anythingbutipod.com a ten Alphiho slova potvrdzuje - na basoch kopcek, od stredov vysse mierny pokles. :-)
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka