(ne)pohodlnosť slúchadiel Grado SR 60

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hal_sk 18. 7. 2008 21:25

Zdravím. Chystám zmeniť svoje KOSS Porta Pro, za Grado SR 60. Obávam sa ale, že mi budú po dlhšej dobe nosenia (20 min) nepohodlné na uši, podobne ako tie KOSS. Rád by som si prečítal Vaše názory na túto problematiku. Prípadne by som bol rád keby ste mi odporučili nejaké miesto kde sa dajú Grady vyskúšať (okolo Hodonína 40 km).
Môžete mi doporučiť aj iné slucha v podobnej cenovej skupine. Plánujem ich používať doma, hlavne s notebookom.
Vďaka.
hal_sk
Junior

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 19. 7. 2008 10:34

U mě to GRADO SR60 kvůli komfortu prohráli, snesl jsem je půl hodiny a musel jsem na pár minut sundat. Doporučuji AKG K530 LTD.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod eraser_svk 19. 7. 2008 12:35

Zo Sennheiserov by som poradil 2 alternativy

a) si zvyknuty na zvuk Port, nikdy ti neprekazala nadmerna basa, naopak mal si ju rad = HD 485

b) obcas sa ti zdali Porty prebassovane, ale si na ne zvyknuty a kludne si zvyknes aj na ovela menej basujuce sluchadla, ocenis ciste vysky, priestorovost a perfektne stredy = HD 555

Z hladiska celkoveho zvuku by boli samozrejme lepsie HD 555. Tych basov je tam ale skutocne malo uz pre PX 100vkara, takze pre zaryteho Portara by to mohlo byt peklo. Je tu este moznost pridat basy a nizsie stredy na EQ, ktoru aj vyuzivam (a podla ohlasov na head-fi zdaleka nie som sam) a teraz im vpodstate nemam co vytknut. Z hladiska mnozstva ale stale davkuju PX 100 viac.

Co sa tyka komfortu, neviem ako 485, ale 555ky su v tomto prvotriedne ! Takmer zabudnes, ze ich mas na hlave ;-]
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hal_sk 19. 7. 2008 13:09

eraser_svk píše:Zo Sennheiserov by som poradil ...

Dík za info. Je fakt, že by som si asi veľmi ťažko zvykal na menej basový zvuk. Doma mám staršie Senny HD 565 ovation, a teraz som ich akurát porovnával s portmi. Porty sa mi zdajú viac dôraznejšie vo všetkých pásmach, najmä ale v basovom. Tie HD 565 celkovo hrajú o dosť tichšie, tak som musel pri menení sluchátok meniť aj hlasitosť. Nie som audiofil, takže to neviem až porovnať.
A čo hovoríš na tie AKG K530 LTD čo spomínal kolega pred tebov?
Tie Grady som si vyškrtol z môjho zoznamu, ale môžu hrať dobre.
hal_sk
Junior

Odeslat příspěvekod F1l1p 19. 7. 2008 13:45

HD 565ky jsem měl taky a ze strany komfortu to byly asi nejlepší sluchátka, které jsem kdy měl na uších. Nejsem si ale jistý, jestli má cenu kupovat Grada, HD 555 atd. Zvukově moc nezískáš, popř. jeslti neztratíš. Na slovanetu je thread, kde někdo, kdo zkoušel HD 565 a HD 555 píše, že HD 565 jsou o nějakých 30% lepší. To, že to někdo napsal samozřejmě neznamená, že to tak je, ale myslím, že ty rozdíly tam nebudou takové, aby se ti vyplatilo kupovat další sluchátka. Lepší by bylo asi došetřit a koupit už nějaký hi-end -> vyplatí se to. Rozdíly tam jsou opravdu velké (až jsem se divil).
edit: Grada jsem měl taky a pro mě byly zvukově lepší ty Sennheisery. Grada měli lepší basy, ale to je asi tak všechno (prostor, středy i výšky mi zněly lépe u Sennheiserů).
F1l1p
Junior

Odeslat příspěvekod eraser_svk 19. 7. 2008 15:35

Predpokladam, ze 565 su nejaky starsi high-end model. Zvukovo by teda mohli byt +- na urovni 555, mozno aj vyssie...

Suhlasim s F1l1pom, nove nema zmysel (aspon za tuto cenu) kupovat. Predpokladam, ze 565 budu mat pekne nizku citlivost, resp. velku pazravost ako dnesne HD 650, co potvrdzuju aj tvoje slova o nizkej hlasitosti. Preto by som zvazoval skor kupu zosilnovaca, ten 565ky urcite prebudi k zivotu. Bola by skoda ich nevyuzit. Ak nahodou nebudu zniet dobre ani so zosilnovacom, skus zohnat nove nausniky. Sennheiser zvykne tieto nahradne diely drzat este roky po skonceni produkcie modelu, takze to snad nebude problem.

Co sa tyka K530, neviem, v zivote som ich nepocul. Ak mam pravdu povedat, mna osobne sluchadla AKG velmi nelakaju. Vobec nevravim, ze su zle, prave naopak, ide len o subjektivne pocity a preferencie ;-)

Takze za tu cenu poradim BV Audio Amp.
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hmpf 19. 7. 2008 20:46

SR60 byly pohodlný, molitan taky není nepříjemný, ale aby si nebyl zklamanej zkus je ozkoušet, grado hrají taky dobře, ale odlišně než sennheiser...také ti spíše radím nech současná a šetři časem to oceníš že je to dobrá investice ;-)
(např. HD600 se dají už sehnat pod 5k a to je už hodně pěkná cena)
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pHp 21. 7. 2008 08:55

Přidal bych i svoje "portfolio": Grado je věcí setkání, buďto si je zamiluješ a už nikdy nic jíného :) nebo tě odradí. Je to prostě úplně samostatná sluchátková kapitola (zpravidla ne až tak první volby). Někomu jsou nepohodlné, jinému sedí skvěle (třeba mě, a já su hodně háklivej).

Výběr (faktický=ušima) SR60 vs HD555 vychází s mírnou převahou pro SR60.

AKG 530 jsou hojně popisovaný (chválený) model, ale kdo má možnost i prakticky vyzkoušet na hlavě, šáhne zpravidla po něčem jiném.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 22. 7. 2008 10:56

Bohužel musím souhlasit. Grado Tě buď dostanou a nebo je odvrhneš. Stačí si pročíst moje recenze na tyto sluchátka a budeš hned vědět více.
Já osobně SR60 poslouchal třeba 5hodin denně a problém nebyl. Je to prostě o člověku a tak nejlepší volbou bude zkusit si je.
Poslouchej, co to dá, protože pak už neuslyšíš nic :)
Audio: Iaudio X5L, Samsung YP T10, Ipod Shuffle, Ipod Nano.
Sluchátka: GRADO SR 60, Koss KSC 15/17/22/ Porta Pro.
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod Wild_cz 4. 8. 2008 14:03

Ahoj, mám grada SR60 a SR225 a jejich zvuk prostě miluju - ale je to dost subjektivní. Pohodlí je taky fajn - nikde mě nic netlačí (nemám moc velkou hlavu, ale hlavový most je poměrně měký - nepadají a přesto jsou pohodlná.) Kdyby neseděly tak se dají vyměnit molitany (jsou ale drahé a trochu změní charakter poslechu) . Jinak grada mohu jen doporučit :) Zkusit se dají v brně v prodejně gothic (http://www.headphones.cz) - není to od hodonína tak daleko.
Marťas, Nikon D80, Nikkor 18-70, nikkor 85mm 1,8, metz 58 AF-1
Marťas, ipod classic, jays d-jays, koss porta pro, Grado SR 125
Wild_cz
Junior

Odeslat příspěvekod charonme 17. 8. 2008 17:44

niektori hovoria ze ak tlacia, staci trosku ohnut/prisposobit hlavovy most rsp. nechat ho par dni na niecom napnuty
charonme
Kolemjdoucí