[recenze] Shure SE530

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 10. 8. 2008 21:59

Čekal jsem trochu silnější, ale je docela tuhý. V místě, kde mizí ve sluchátku je volný. Upevnění bude dále, ale není vidět. Odolnost ukáže čas, každopádně s nimi bude zacházet obezřetně, abych je hned nezničil, jsou příliš drahé.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod tifar 10. 8. 2008 23:23

ono zase kabel pri vstupe až taký problém nebude. . . Pokiaľ sa nosia omotané okolo ucha plus rozumne utiahnuté tak ich namáhanie v tom mieste je prakticky nulové. Viac sa bojím o kvalitu kábla, ako bude reagovať na pot. Zatiaľ žiaden problém okrem toho že som sa dočítal o tom že shure dáva na ne záruku 2 roky, ale len aj sa kúpia v autorizovaného dealera. Takže aj niekto chce záruku na ebay rovno zabudnúť. Kľudne mi môžte napísať ako sa mýlim. . :)
ibasso dx200+audiosense t800
galaxy s7+dragonfly red+corda swing+akg 701
tifar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomeq 11. 8. 2008 00:29

Na mojich shuroch je tento kabel docela tuhy, po case si zacal zachovavat tvar ako som ho nosil okolo ucha. Ako je to u 530? Makksie kable mi vzdy prisli viac odolnejsie voci "lamaniu".
Potu by som sa nebal, po 8 mesiacoch absolutne ziadne znamky na kabli niesu vyditelne.
Arcam A38 + Arcam CD17 + Bowers&Wilkins CM7
tomeq
Junior

Odeslat příspěvekod tifar 11. 8. 2008 07:47

možno máme rovnaké káble, pretože ten môj si tiež pamätá tvar ucha. V podstate sa preto pri sluchátku vôbec nehýbe, preto si myslím, že riziko zlomu je v tom mieste minimálne. . .
tifar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomeq 11. 8. 2008 08:24

To som si vravel aj ja, fakt nechapem ako sa mohol zlomit. Namahany v tom mieste je v podstate len ked si clovek dava sluchatka do ucha a trochu s nimi kruti. BTW - raz to sem uz niekto daval - na headfi bola anketa uzivatelov SE530, hlasovalo tam vyse 200 ludi, skoro polovici sa na nich do pol roka zlomil kabel. To ma vtedy odradilo od kupy... Skusim to pohladat a lepsie to prestudovat, pripadne postnut sem...
tomeq
Junior

Odeslat příspěvekod tomeq 11. 8. 2008 08:28

Tak som to nasiel...

appletree píše:
Carabei píše:osobne bych bral asi triplefi, jelikoz je zvuk srovnatelny, tak bych bral radeji sluchatka s vymennym kabelem, nahoda je blbec a prijit o takovou investici kvuli kabelu za 500 by nebylo prijemne :wink:

Btw, o tom, ze boli nejake problemy s kablom se530 som vedel, ale tiez som myslel, ze to je tak viacmenej "nahodou". Dnes som ale objavil toto hlasovanie (je k tomu aj cely thread), podla toho to s nahodou asi nema nic spolocne:

http://www.head-fi.org/forums/f4/poll-2911-how-long-after-purchase-did-cable-break.html

LOL :D Vzorka 222 respondentov je uz imo dost statisticky smerodajna.
tomeq
Junior

Odeslat příspěvekod Alphi 11. 8. 2008 08:47

tomeq: když ten thread na head-fi projedeš pořádně, zjistíš, že problémové byly hlavně E500 a pak ty starší revize E530. U nových pětsettřicítek bych se toho nebál.
Přineste mi šekovou knížku a paní krtkovou.
Alphi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hansel 11. 8. 2008 09:52

tifar píše: Takže aj niekto chce záruku na ebay rovno zabudnúť. Kľudne mi môžte napísať ako sa mýlim. . :)

Už jsem nad touto cestou také vážně přemýšlel. Prolezl jsem dost diskuzních fór a zdá se, že je to tak, jak říkáš. Stále řeším dilema (byť s jinými sluchátky), zda koupit za polovinu a nemít záruku, nebo zaplatit celou "českou" částku. Při mé smůle si ale zatím netroufám objednat.
U normálních modelů si člověk vždy najde bastlíře, který by mu je opravil (navíc při domácím použití je malá pravděpodobnost závady), ale hrabat se ve špuntech o velikosti ušní vatičky (a ceně slušných beden) může jen servis.
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Alphi 11. 8. 2008 10:16

Na eBayi prodávají i autorizovaní dealeři a někteří - pokud jim pošleš mail - pro tebe třeba i vystaví spešl aukci se slušnou cenou (tzn. pod tou minimální co mají od výrobce povoleno uvádět).
Alphi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tifar 11. 8. 2008 12:49

ja som do rizika išiel. Viem že keď sa pokazia môžem na ne zabudnúť. . Stáli ma niečo viac ako polovicu ceny a to hlavne preto že si ma všimli colníci. :( . Inak ich nákup bol za 6800 sk. Tieto sluchátka už ma raz stali nervy keď prestalo hrať jedno sluchátko. :( celé som ich vtedy preskúmal a na nejaké kutenie doma treba zabudnúť. Možno kabel by sa daj opraviť, ale rozobrať ich je nemožné. . Je to riziko. .
tifar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tifar 23. 8. 2008 21:34

no...urobil som test.K mojmu sony a818 boli dodane nejake sluchatka,ktore tu niekto oznacoval za jedny z najlepsich ktore sa k mp3 playerom dodavaju.Tusim su to mdr ex85...neviem..ze vraj okolo 1500 czk.Dlho som sa na to odhodlaval,pretoze som sa obaval,ze budu hrat podobne ako shure.Nebudem napinat,cely test trval asi jednu pesnicku a to sa vobec neda porovnat.Ani neviem ako ten rozdiel popisat,je to uplne ina kvalita.Z ulavou ich zalozim do suflika,pretoze sa moje obavy nenaplnili...:)
tifar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 26. 8. 2008 10:54

Zhodnocení Shure SE530 po déle než měsíci používání:
+ detailní, analytickýl, dynamický a vyrovnaný zvuk
+ pohodlné
- dráty za ušima někdy mohou vadit
- ne pro každý žánr
- ostré "ssssss"
- basy jsou plastické, ale necítíte je

Mimo domov jsou Shure SE530 skvělé. Nejsem si jistý, zda bych kvůli tomu znovu mířil až na špuntový vrchol (SE310 nebo 420 nemusí být vůbec špatné). Doma už je tak nechválím, mám rád basy. Reproduktory a klasická sluchátka je podají lépe, byť s méně detaily okolo. Pořídím ještě kvalitní velká sluchátka, protože AKG K530 LTD jsem bohužel prodal.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod hmpf 26. 8. 2008 19:07

Pěkná zkušenost ;-)
Mě by zajímalo co tě vedlo k shure, zkoušel jsi před nákupem třeba fi.10? Mě osobně jejich zvuk vyhovoval mnohem více i když za tak krátký poslech to samozřejmě beru z velkou rezervou, souhlasím s tebou že velká sluchátka nabízejí širší možnosti a méně nedostatků, na Gradech začínám nenávidět jejich ostrost díky bohu je jen v některých skladbách.
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tifar 26. 8. 2008 20:14

ja by som ich kúpil kľudne ešte raz. :) veď keď mi nešlo sluchátko, skoro som ich znova objednal. :) inak hodnotiť high end sluchátka sa dobre pri počúvaní mp3 prehrávača ani nedá. Myslel som si že áno, ale môj starý panasonic mp3 discman mi ukázal že prenosné audio môže hrať aj dobre. . Niektoré chyby zvuku sú preč. . . Minule som rozmýšľal keď stojí headamp okolo 5 tisíc, prečo tam niekto do vnútra nedá flash a ostatné na mp3, . Bol by som prvý čo by to kúpil. . Stačí audio a jednoduchý display. . Ani neviete ako ma hnevá, že stará rachotina hrá lepšie ako flash prehrávač čo patrí v súčasnej dobe k špičke. :(
tifar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Alphi 31. 8. 2008 20:04

kdokoliv kdo je máte: z jakého materiálu (nechci název, popis bude lepší) jsou ty olivy? Docela přemýšlím že bych si setík Shuřích tipů koupil k UM2. Comply Tips jsou sice extrémně pohodlné, ale moc dlouho nevydrží.
Tak jestli mám kupovat set 12ti Comply Tips nebo tenhle Shuří set, finančně to vyjde nastejno..
Alphi
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka