SLUCHÁTKOVÝ ZESILOVAČ - prosím o pomoc s výběrem

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Wild_cz 2. 8. 2008 10:18

Hezký den, za nedlouho mi dorazí sluchátka grado SR225 a potřeboval bych asi pomoc s výběrem sluchátkového zesilovače. Ten bych připojoval buďto k ipodu classic nebo k počítači. Cenově bych se rád vešel cca do 4000,- . Velmi se mi líbil model ibasso D2 viper, ale je prakticky k nesehnání. Samozřejmě sem koukal i po edgaru SH1 apod. Je to asi špička ale pro mne cenově nedostupné. Proto se ptám, jaký zesilovač za rozumnou cenu abych dostal ze sluchátek co nejlepší výkon :) Zatím mám zkušenosti s grado SR60 a ty hrají s ipodem velmi kvalitně. Jen mám pocit, že ty SR225ky uz ipod neutáhne. Docela bych se i přikláněl k nějakému přenosnému modelu, ale opravdu se v tom nevyznám. Díky za jakoukoli radu. Martin Hubeňák
Marťas, Nikon D80, Nikkor 18-70, nikkor 85mm 1,8, metz 58 AF-1
Marťas, ipod classic, jays d-jays, koss porta pro, Grado SR 125
Wild_cz
Junior

Odeslat příspěvekod eraser_svk 2. 8. 2008 11:38

Pokial viem, s Gradami az do RS1 by nemal byt problem ani na iPodoch. Kazdopadne zosilnovac tomu len pomoze.

Pridal by som dalsie tipy >

http://avmania.zive.cz/Titulni-strana/P ... fault.aspx

http://www.bvaudio.sk/Head.htm
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod To-Chu 2. 8. 2008 18:36

A má to vůbec cenu? Do 4K ti bude hrát stejně dobře i lepší zvuková karta. A tahat sebou iPod, další krabičku a docela robustní sluchátka... tak si teda mobilní audio nepředstavuji ;-)
To-Chu
Junior

Odeslat příspěvekod hmpf 3. 8. 2008 21:24

Taky ber v uvahu, Grada opravdu nejsou tak náročná na vybuzení třeba tě iPodem mile překvapí, v tomhle vidim Grado jako problémová není jednoduché k ním najít správnou kombinaci. Pokud trváš na přenosném tak záleží na přehravači ipod by měl být jeden z mála který se zesilovači má význam, pak nějaký slušný kabel a potřebuješ ke Gradům redukci, takovej skok to zase není aby jsi nebyl zklamanej za 4k alespoň ke "Gradům" podle mě, spíš našetři na toho edgara :-) ale pokud posloucháš převážně na pc tak nějaký zesik+usb DAC není špatné řešení a docela věřím že kvalita je minimálně na urovni těm EMU protože to hraje opravdu pěkně. Zeptej se třeba na Headfi, hodně k nim chválí HeadAmp Pico, tam ti určitě poradí daleko lépe než tady.
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wild_cz 4. 8. 2008 09:45

Děkuju za rady. Asi teda ještě našetřím a časem zainvestuju do toho edgara :) ten zesilovač bych používal hlavně doma. Do města mam špuntiky (d-jays) takže ta přenosnost není podmínkou. - pouze výhodou :) Mrknu se jeste na ten Pico. zatím díky. Martin
Marťas, Nikon D80, Nikkor 18-70, nikkor 85mm 1,8, metz 58 AF-1
Marťas, ipod classic, jays d-jays, koss porta pro, Grado SR 125
Wild_cz
Junior

Odeslat příspěvekod pHp 4. 8. 2008 11:19

Z osobní zkušenosti bych ti doporučil MiniBoxE+ (zvuk, přenosnost, dlouhá výdž aku, konstrukce,..). Možno i poslechnout v Brně. Cena bude někde kolem 200 USD.
http://www.head-direct.com/product_detail.php?p=15
pHp
Mírně pokročilý