Sluchatkovy zosilnovac a jeho funkcia v MP3 systeme.

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Hansel 17. 8. 2008 18:18

EKKAR: Tak tenhle text mě opravdu dostal :-)
Někdy bych rád pochopil, o čem je řeč... Napiš učebnici pro technicky pologramotné :-)
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 17. 8. 2008 18:24

Jaj - tak to není můj šálek čaje, já jen ventiluju, co mně matura z fyziky a elektroniky + 30 roků bastlení naučilo...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Betaron 18. 8. 2008 19:54

Velmi dobře Ekkare jsi vysvětlil plénu problematiku o elektronkách :-). Nenapadlo mě obtěžovat zdejší plénum sáhodlouhými teoriemi.
A když jsi poodhalil roušku třicetiletého bastlení, v které části elektrotechniky svého bastlení se pohybuješ? Já jsem začínal v radiokroužku v 1969/70 ;-]
Betaron
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 18. 8. 2008 20:54

Asi o 6-7 let později - s tátou coby instruktorem : baterka, žárovička, drát... Asi po roce mě přestalo bavit jen svícení a zvonění a točení motorkem - a začal jsem zkoušet diskrétní tranzistory - podle ABC nebo sem tam půjčeného Amára. Podotýkám - to mi bylo asi 8 a o teorii elektronové emise nebo polovodičových přechodů jsem neměl ani páru. Po nějaké době se z diskrétních tranzistorů staly integrované obvody a už jsem v tom lítal...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod palinoch 18. 8. 2008 20:57

nasliněný prst na svorkovnici domovního rozváděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 18. 8. 2008 21:39

Citace jednoho hooodně starýho rozvoďáka, který takhle svým mozolnatým prstem zkoušel 220V...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Betaron 18. 8. 2008 21:55

Ukázka bastlení: jedna z mých konstrukcí Hi-Fi zesilovače; kterou Aldax dal na své stránky. U tohoto zesilovače jsou použity jejich stavebnice SPV-250P:
http://www.aldax.cz/index.php?tab=4&myo ... svrcina250
:-D
Betaron
Junior

Předchozí stránka