Creative Zen Aurvana

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod protektor 25. 9. 2008 21:04

Máte někdo zkušenost s těmito sluchátkama ? Popřípadě doporučte v cenové kategorii něco podobného.

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41104

Díky
protektor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Onecar 25. 9. 2008 21:53

Slyšel jsem a byl jsem zděšen. Je to skutečně skvělý plecháček, zvuk jak z repra za pade od ťamanů. Basy žádné, středy nečisté, výšky uřvané.

Určitě bych se podíval po Sennheiser CX300.
♫ [PORTABLE] SanDisk Sansa Clip 4GB SILVER + Etymotic Research ER-6i BLACK
♫ [HOME] Asus Xonar DX (soundcard) + M-Audio StudioPhille AV 30 + All Music in FLAC
Onecar
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 26. 9. 2008 13:17

Taky jsem na ně slyšel jen negativní ohlasy i když specifikace těchto sluchátek vyznívá přímo úžasně...
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Junior

Odeslat příspěvekod Onecar 26. 9. 2008 14:39

Já od těchto IEM čekal hodně, RH na ně psal recenzi a moc je chválil. Buď měl nějaký top-kousek, nebo nevím. Jak jsem napsal, zvuk je naprosto otřesný - jestliže jsou Koss Spark Plug přebasovaná sluchátka, tohle jsou sluchátka zplechovatělá, přesný opak Plugů (stejně extrémní, bohužel).
♫ [PORTABLE] SanDisk Sansa Clip 4GB SILVER + Etymotic Research ER-6i BLACK
♫ [HOME] Asus Xonar DX (soundcard) + M-Audio StudioPhille AV 30 + All Music in FLAC
Onecar
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 26. 9. 2008 14:41

Jak může někdo panu Hulánovi něco věřit. Nechápu.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod petrch 26. 9. 2008 15:15

No ja bych je tak jednoznacne neodsuzoval, mam je spolu s PX100 a Cowonem D2 (nove pred tim jsem mel jakejsi emgeton starej ktery byl kdysi oznacovan za zvukove nadprumerny). U tech Aurvan straslive zalezi na ulozeni v uchu, hlavne co se tyce tech basu. Ja osobne mam rad spis vyrovnany zvuk a v tomto ohledu vic nez nedostatek basu pozoruju trosku horsi vysky pri vyssich hlasitostech. Jinak ale me vyhovuji hlavne proto ze perfektne izoluji a jsou velice pohodlne (pro me), doma je nepouzivam a venku jsou perfektni. Jinak jeste zajimava vec je ta ze pri kombinaci stareho emgetonu+Aurvana se mi zdal zvuk takovej prirozenejsi ale zda se mi ze s tou D2kou si prilis nerozumi. Jinak kdybych je mel srovnat s PX100 tak bych rekl ze PX100 jsou lepsi zvukove, nebo spis me osobne prijemnejsi, zvuk Aurvan je takovy syntetictejsi. Nicmene je to tezke takhle srovnavat kdyz s PX100 vylezu na ulici tak mam po zabave kvuli okolnimu hluku.

Jinak celkove je prave zvlastni ze jsem cetl jak nadsene reakce tak velice spatne ohlasy, coz je zvlastni, ze jsou to takove dva extremy. Asi jedine rozumne doporuceni je zkusti nekde poslechnout a nebo jit do nejake overene klasiky. Ja se k Aurvanam dostal za velice zajimavou cenu a koupe rozhodne nelituju, na to pobihani po meste idelani :)
petrch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod protektor 28. 9. 2008 11:35

Právě co jsem hledal na internetu tak jsem narazil na pozitivní reakce.
protektor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kultus 20. 11. 2008 20:01

tak co ma je jeste nekdo...nake ohlasy by se zisli taky po nich pokukuji hlavne kvuli velikosti, primemu zlacenemu kabelu a priznive cene bohuzel reakci na ne je min nez safranu...radeji bych slysel neco o zvuku ale ve srovnani v aktualni cenove hladine kolem 1000-1200,- kc muzu je sehnat za 1058,- tak je nechci hned zavrhnout...mam ted AL UHP306 ktere prodavam...
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lumio 20. 11. 2008 20:15

No ja by som do tych aurvan asi nesiel, ked uz mas take kvalitne spunty, je to podla mna krok spat. To uz skor nejake od sennheiser alebo akg.
Essence ST + Beyerdynamic DT 990 PRO
uliamp + ulibudky
Teclast T51 + she9800
lumio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 20. 11. 2008 21:00

no zvukove byli vyborne ale nesedli mi proste fyzicky...jeste jsem koukal po J-jays/m-jays taky kolem tisicovky nebo sony MDR EX85 ale ty jsou uz drazsi a maji zahnuty jack a to je odsouva asi nadobro z vyberu...problem je ze potrebuji neco male s primim 3,5mm jackem (nutnost) a alespon 1m kabelem nebo snurkou na krk ktera se da ale v pripade nouze odepnout nekde jsem to cetl ale uz nevim ktere modely to umeli myslim ze nake sony idealne pak asymetricky kabel...mam to do prace a hlavne na noseni ven...
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 22. 11. 2008 20:59

Za ty peníze bych raději vzal nějaký osvědčenější model.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 22. 11. 2008 22:59

no ja si pockam na ten velky test a pokud je uplne maximalne nezazdi tak za tu tisicovku budou vpohode...
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kappa2 30. 11. 2008 13:28

jsou to hrozný sluchátka,koupil jsem je,měl jsem je 5 minut na uších a ted je mám 2 měsíce v originální krabičce v šuplíku.koupě velice lituji
kappa2
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 30. 11. 2008 14:12

a mohl bys byt trochu konkretnejsi co presne je tak hrozne, zvuk nebo zpracovani a proc si je neprodal kdyz ti lezi 2 mesice v supliku???
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kappa2 30. 11. 2008 14:24

jak napsal onecar.žádné basy a hodně výšek.za tu cenu jsem byl hodně zklamanej.jinak zpracování je dobré a vypadají taky pěkně-mám bílé,chtěl jsem je k iphonu.
kappa2
Junior

Další stránka