No ja bych je tak jednoznacne neodsuzoval, mam je spolu s PX100 a Cowonem D2 (nove pred tim jsem mel jakejsi emgeton starej ktery byl kdysi oznacovan za zvukove nadprumerny). U tech Aurvan straslive zalezi na ulozeni v uchu, hlavne co se tyce tech basu. Ja osobne mam rad spis vyrovnany zvuk a v tomto ohledu vic nez nedostatek basu pozoruju trosku horsi vysky pri vyssich hlasitostech. Jinak ale me vyhovuji hlavne proto ze perfektne izoluji a jsou velice pohodlne (pro me), doma je nepouzivam a venku jsou perfektni. Jinak jeste zajimava vec je ta ze pri kombinaci stareho emgetonu+Aurvana se mi zdal zvuk takovej prirozenejsi ale zda se mi ze s tou D2kou si prilis nerozumi. Jinak kdybych je mel srovnat s PX100 tak bych rekl ze PX100 jsou lepsi zvukove, nebo spis me osobne prijemnejsi, zvuk Aurvan je takovy syntetictejsi. Nicmene je to tezke takhle srovnavat kdyz s PX100 vylezu na ulici tak mam po zabave kvuli okolnimu hluku.
Jinak celkove je prave zvlastni ze jsem cetl jak nadsene reakce tak velice spatne ohlasy, coz je zvlastni, ze jsou to takove dva extremy. Asi jedine rozumne doporuceni je zkusti nekde poslechnout a nebo jit do nejake overene klasiky. Ja se k Aurvanam dostal za velice zajimavou cenu a koupe rozhodne nelituju, na to pobihani po meste idelani