BOSE IE ano alebo nie

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 30. 12. 2008 13:04

No právě, že moc po přechodu nechodím :mrgreen:

Koukal jsem na ty UE, ty vypadají docela slušně. Stojí to za to, nebo mám jít do těch Bose?

Jde totiž o to, že jsem k Vánocům dostal Bose OE, ale protože už mám Porty (samozřejmě, že Bose budou hrát daleko lépe, ale já je chci hlavně na ven a doma poslouchám ze reproduktorů) tak bych je rád vyměnil za nějaké špunty, otázkou ale je, jestli mi v prodejně, kde byly koupeny, vrátí peníze, nebo jen vymění za IE a zbytek vyplatí.
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 30. 12. 2008 13:08

Tak to bych si držel Bose OE v domě. Jsou o mnoho lepší než Porty... A izolace je snad také lepší, když jsem měl na hlavě ty jejich náušníky, tak mi přišlo, že trochu izolují...
u UE by ti mohli chybět basy (vzhledem k Bose a Portam), d-jays bych bral jako vyrovnanější
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 30. 12. 2008 13:46

Tak jsem koukal na ty D-Jays a nevypadají špatně, jen mi nesedly designem a taky
Bína píše:Jsem s nimi opravdu spokojen, jen doporučuji si vybírat modrou nebo červenou variantu, protože má plnou výbavu a je o 140 korun levnější než jejich černá varianta.

mi zrovna nesedlo, přecejen černá je černá ;)

Za to ty Q-Jays vypadají fakt pěkně, tak přemýšlím, jestli si ještě nepřiplatit. Ale kdybych byl ochoten to ještě tak o tisícovku, patnácet (ano, u těch Q-Jays je to o dva, ale uděláme vyjímku) korun zvednout, vypadalo by to už jinak?

O basy mi jde hlavně, níž, než jsou Porty, opravdu půjdu nerad :) Díky.
Kryštof Korb
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 30. 12. 2008 14:05

koukni na UE super.fi 5 Eb, mají hloubky posílené
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Hansel 30. 12. 2008 15:36

IE mám pár dnů, něco k nim napíšu, až se vc sžiju.
Ze začátku bych vyvrátil fakt, že jsou to čistokrevné špunty. Podle mě jsou to prostě pecky se silikonovým nástavcem, který se nestrká do zvukovodu, ale pouze zapírá o boltec. Mám je jako náhradní za OE. Zatímco OE izolují výborně, IE paradoxně takřka vůbec. Možná je budu prodávat.

Jinak rychlý postřeh pro Kryštofa: OE hrají lépe, IE se podle mě nedají moc poslouchat, pokud si člověk neekvalizuje bass směrem dolů. Objeví se do té doby neexistující středy. Nahoře ale zůstane deka pořád.
Když srovnám s UE super.fi 3, ty mají vyváženější zvuk, je to jiný svět. Jsou ale mnohem nepohodlnější a izolují. Takřka se to nedá srovnat. Sám zatím nevím, jaké mojí basshead vyhovují více.

BTW: Zatím jsem nenašel lepší nešpuntová sluchátka na ven, než jsou BOSE OE, zvaž vrácení :-)
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 30. 12. 2008 15:57

No, mně připadá, že se ty OE moc na ven nosit nedají, přinejmenším alespoň na mě jsou už taková velká. Spíš jsou přenosná, takže do auta, autobusu nebo letadla, ale já s nima chci opravdu chodit venku, případně i sportovat. Ale asi to vrácení ještě zvážím.

Ale na ty IE teda zas takovou chválu nevidím, ty super.fi 5 EB vypadají hezky, ale ten kabel nahoru mi tam taky moc nesedí. Není s posílenými basy ještě něco? :)
Kryštof Korb
Junior

Odeslat příspěvekod palinoch 30. 12. 2008 16:00

ked budes uvazovat o spuntoch, tak skus pouvazovat nad tymto viewtopic.php?f=1712&t=1057956
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 30. 12. 2008 16:10

A ví se už alespoň přibližně cena? Zas aby pak za ty peníze stály za to. ;)
Kryštof Korb
Junior

Odeslat příspěvekod palinoch 30. 12. 2008 16:23

nemal by presiahnut 2500. snad po novom roku by uz mali prist na trh.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 30. 12. 2008 16:39

No, to taky nevypadá špatně. Vyrážím do basys.net, pakliže nebudou chtít vrátit peníze, tak je nechám v rodině, když peníze vrátí (jako že doufám, že ano), tak přemýšelím o Jays q-Jays a Ultimate Ears super.fi 5 EB, případně ještě Shure E210, Denon AH-C751 a levnější varianty Denon AH-C551 s Ultimate Ears super.fi 3.

Jak jsem zmínil, jde mi o to, aby měly dobré basy (asi jako Porty). Všechno ostatní výhodou :)
Kryštof Korb
Junior

Odeslat příspěvekod palinoch 30. 12. 2008 16:52

ja by som ti poradil aby si dal na vyvazenost a vo zvuku basovost. v tom pripade by boli vhodne Denon AH-C751. Ultimaty budu mat pravdepodobne najviac basov, ale ci by ta po case neunavovali to je otazne.
Naposledy upravil palinoch dne 30. 12. 2008 17:01, celkově upraveno 1
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 30. 12. 2008 16:56

Zas to s těmi basy asi nepřehánět, ale ekvalizér může zasáhnout vždy. Spíš by mě zajímaly ty q-Jays, tak trochu jsem se do nich zamiloval :love: Ty Denony taky nevypadají špatně, hezké je hlavně to hliníkové tělo, ale když už za tu samou cenu, tak bych radši ty q-Jays. Nemáte někdo zkušenosti?

//Možná, jestli moderátora poprosím o oddělení, už jsme dost od Bose mimo :)
Kryštof Korb
Junior

Odeslat příspěvekod palinoch 30. 12. 2008 17:00

q-Jays niesu pre basofilov ;-) . su to sluchatka s dostatkom basov tam kde maju byt. nie pre komercne pocuvanie. ja taky to zvuk mam rad. tie DENONY by ta uspokojili alebo UE fi5pro.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 30. 12. 2008 17:03

A mají těch basů výrazně méně než Porty? Klidně bych si to ekvalizérem doladil. Ty UE super.fi 5 PRO už jsou cenově moc vysoko.
Kryštof Korb
Junior

Odeslat příspěvekod palinoch 30. 12. 2008 17:09

myslis q-cka? dvojmenicove sluchatka reaguju na EQ dost vyrazne tam by som chybu nehladal. ale prirodzenu basovost vo zvukovom spektre EQ nenahradi. mozem ti povedat len tolko ze q-cka, koho poznam nema na reprodukcii skoro ziadne vyhrady. ak niekto ma tak nech napise rad by som taky postoj naozaj uvital.
palinoch
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka