Reklamace KOSSaku

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Czulibrk 27. 10. 2008 18:40

Uhodil si hřebíček na hlavičku.

Distributoři Koss svým laxním přístupem k celé věci jasně dávají najevo, jak moc je celá věc reklamací pálí. Kdyby jim neoprávněné reklamace nějak výrazně ukrajovaly peníze z rozpočtu, jistě by celou preblematiku podchytili lépe. Zatímco teď stačí sluchátka reklamovat přes někoho, kdo je vlastní s kódem nebo zajít do obchodu a kód si opsat (to by mě ani nenapadlo :)).

Američani mají hezkou frázi It's not a big deal. A tak to vidím i já, nemůžu si pomoct, asi jsem holt nemornální bestie...

pHp, když tady tak moralizuješ, určitě nemáš doma jedinou nelegální mp3 ani software, hm? Skutečná finanční újma může být u stahování nelegálního SW dokonce daleko vyšší než u takové opravy sluchátek, ale to už *****í OT.
Olé!
Czulibrk
Junior

Odeslat příspěvekod eraser_svk 27. 10. 2008 18:44

Musím uznať, že verejne riešiť ako sa podvodom vyhnúť poplatku 300 Kč za trikrát drahšie slúchadlá je trošku silná káva. Ja osobne by som sa za to hanbil.

Na druhej strane za to niekoho nazývať "xindl podrazácká" je taktiež nie-celkom-normálne. Myslím, že povaha Českého (a s kľudným svedomím môžem povedať aj Slovenského) zákaznika je dobré známa (za 5 korún si nechá aj koleno navŕtať) a správny podnikateľ by s tým mal rátať ... a nie mu ešte nadávať. Morálne hľadisko je čisto na ňom, konieckoncov robí vizitku len sebe. (aj keď s postojom Czulibrka absolútne nesúhlasím). Hlavne sa tu správajte slušne :D :!: :-\
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Czulibrk 27. 10. 2008 18:56

No, morální hledisko by měl spíš zvažovat ten, který mi ukradl původní PX 100, ale to je zase jiný příběh...

Jinak místo "podvodem" bych preferoval "lstí" :) A ještě něco, neberte to jako hotovou věc. Zanedlouho se dostanu k poškozeným Porta Pro, tak prostě zvažuju možné alternativy, to je celé.

Samozřejmě přiznávám, že takové řešení není úplně košér a velkou radost mi nedělá.
Olé!
Czulibrk
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 27. 10. 2008 19:00

Czulibrku, uvědom si, že tím, co se hodláš pokusit udělat se snižuješ VĚDOMĚ na úroveň toho, co Ti štípl tvá původní sluchátka - prostě se chystáš porušit zavedená a uzákoněná pravidla. Další věcí pak bude, co ti hrozí pokud budeš odhalen - já si myslím, že tomu, co Ti ukradl laple, může hrozit vyšší postih, než Tobě, ale hlavně si to všecko budeš muset srovnat sám se sebou.
Fakt je, že v zemi České (aj Slovenskej) je už spíše věcí cti získat něco takzvanou "lstí" - lépe řečeno podvůdkem, uvedením nepravdivých nebo úmyslným zatajením pravdivých informací. Viz daňová přiznání - dokonce se stalo dosti lukrativním džobem poskytovat "daňové poradenství" - a o co jiného se v tom jedná, než o co nejvyšší zatajení skutečné výše příjmu společnosti a o co největší navýšení daňově odpočitatelných investic, aby se muselo co nejméně ze zisku odvést do tlamy největšího úžery, jinak státní pokladny...??? Tak nějak pořád v nás zůstává ten "jánošíkovský komplex" - těm bohatým nedat ani to, co by jim mohlo skutečně náležet a co by mohli někdy rozdělit těm chudším...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Hansel 27. 10. 2008 21:19

Ono se to asi ani nedá kde označit. Když jsem kdesi viděl hromady poházených rozbitých KPP (asi na náhradní díly), pochopil jsem, jak to s těmito sluchátky chodí. Kde by mělo být označení? Na kabelu blbost, odchází jako první, mušle odchází v druhé řadě - uchytávací čudlíky, zbývá tedy most jakožto nejodolnější část. Pochybuju, že ale v servisu sledují pohyb všech mostů a že vám vždy dají správný. A byla by vůbec sluchátka s vaším mostem ajinými měniči ještě původními sluchátky, co jejich duše?! (Joke)
Ne, myslím, že všem diskutujícím by patřil studený ručník na čelo. Koss si dobře uvědomuje rizika, jinak by si to ošetřil. Náklady na značení každého kusu by byly tak obrovské (můj tip), že by to rozhodně nevyvážilo těch pár vychcánků (nesoudím), co si kód seženou. KPP jsou něco jako rohlíky sluchátkového světa. Jde o kvantitu:-)
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 28. 10. 2008 01:11

EKKAR píše:Czulibrku, uvědom si, že tím, co se hodláš pokusit udělat se snižuješ VĚDOMĚ na úroveň toho, co Ti štípl tvá původní sluchátka - prostě se chystáš porušit zavedená a uzákoněná pravidla. Další věcí pak bude, co ti hrozí pokud budeš odhalen - já si myslím, že tomu, co Ti ukradl laple, může hrozit vyšší postih, než Tobě, ale hlavně si to všecko budeš muset srovnat sám se sebou.

Já bych to zase tak drasticky neviděl. Rozhodně toto nelze srovnávat s přestupkem či trestným činem krádeže, kde byl úmysl někomu věc odcizit. Toto je trochu jiný případ a zase bych si nebyl tak jistý tím uzákoněným pravidlem. Uvaž, že vlastníš dvoje sluchátka Koss portaPro. Jedna byla zakoupena před změnou podmínek pro uplatnění doživotní záruky, resp. zvýšení manipulačního poplatku a bez certifikátu, druhá byla koupena s kódem a po změně. Jedna sluchátka se Ti rozbijí a ty samozřejmě nevíš, která jsou která. Logicky využiješ opravy s kódem, ale může se stát, že jsi nechal takto opravit ta sluchátka, na která by se prakticky neměl nižší manipulační poplatek vztahovat. Víceméně je to ten samý případ jako popisoval Czulibrk jen bez úmyslu.

Stejně tak se může stát, že si kamarád "nechtěně" zamění tvá sluchátka za svá. Tvá jsou sice rozbitá a jeho fungují, ale kde je problém? Prostě dojde k běžné výměně a kamarád uplatní doživotní záruku na svých "nových" rozbitých sluchátkách. Dojde někde k nějakému podvedení? Vzhledem k tomu, že sluchátka nejsou nikterak pevně vázána výrobním číslem na kód popřípadě certifikát, obávám se, že nikoli.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Předchozí stránka