"přenosná" sluchátka a jazz

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod aip3 19. 10. 2008 20:37

Chtěl bych vás poprosit o radu - jaké si pořídit sluchátka na cesty (do rušivého prostředí)?
- vlastním iAUDIO 7 (ale to je asi nepodstatné - snad jen aby to utáhlo)
- poslouchám většinou jazz - tak aby to nebylo moc přebasované
- nevím jestli vybírat mezi špunty nebo klasickými sluchátky
- cenu bych nejraději viděl kolem 2000,- Kč
- se sluchátky bych nerad vypadal jak exot

Prosím o rady, typy, odkazy, atd.

Předem všem moc děkuji.
aip3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 19. 10. 2008 21:15

Mezi špunty určitě doporučím UE Super.fi, jsou na podobné žánry, alespoň pro mne supr. Nejsou přebasované, detaily se mi pořád líbí. Ale zase jsou neposlechl jiné špunty v této kategorii.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod aip3 19. 10. 2008 23:00

Raději bych si pořídil něco jiného než špunty - moc tomu nevěřím.
Narazil jsem na sluchátka Grado SR60. Chtěl bych se zeptat, zda-li je zařízení iAUDIO 7 utáhne a jestli by třeba celý dálkový autobus netušil, co poslouchám.
aip3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hmpf 20. 10. 2008 09:27

Tak to už je jiná, z tvého prvého příspěvku bylo velmi složité ti poradit, SR60 jsou asi nejlepší volbou na jazz alespoň podle mě v téhle cenové relaci. Ještě bych být tebou pouvažoval o Grado Alessandro MS1 s těmi by ses do 2k zřejmě vešel, věřim že i PX100 by tě plně uspokojily. Pokud chceš uzavřený to by bylo složitější, zkušenosti s nimi sice nemám ale drtivá většina na basech nešetří. Cowon a Grado je příjemná kombinace, mám ještě dobrou zkušenost se Stormblue A9 tento přehravač jsem z Gradama miloval. S otevřenými sluchátky tě autobus uslyší, ale samozřejmě záleží kde je tvá hranice hlasitosti (já bych své uši netýral).
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hansel 20. 10. 2008 11:03

Do busu (vlaku, na ulici) si nekupuj otevřená. Rušit ostatní budeš, protože tě hluk motoru bude nutit šoupat hlasitost nahoru, což bude nepříjemné i pro tě. Otázkou je, co z uzavřených v téhle ceně vybrat. Nic moc výběr:-/
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DC20 20. 10. 2008 11:31

Taktiež neodporúčam otvorené slúchadlá do rušného prostredia. Sám rozmýšľam nad tým, že časom vymením KPP za nejaké špunty.
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hertz-sk 20. 10. 2008 12:16

DC20 píše:Taktiež neodporúčam otvorené slúchadlá do rušného prostredia. Sám rozmýšľam nad tým, že časom vymením KPP za nejaké špunty.

presne, aj ja zháňam nejké in-ear, na výmenu za kpp......ale nieco v takej istej cene ako kpp (lepšie nepotrebujem - mam nadoma K 701)....pripada do uvahy len cx300:-/
DAC YBA WD202 => XLR MOGAMI => Mackie HR824
hertz-sk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod AmPere 20. 10. 2008 12:57

Na jazz rozhodně Etymoticy ER6i - stojí sice 3tis ale na akustické hudbě tě odmění obrovským způsobem. Srovnatelné jen s dvoupásmovými měniči, které jsou však dosti dražší (a ER6 jsou na akustiku stejně lepší).

poměr/vykon cena nepřekonatelný, zuvkově výborné, pohodlí nedostižné (jedny z nejmenších sluchátek na trhu).

Sám používám (taky na jazz) a vřele doporučuji.
Specializovaný prodejce sluchátek.
Finalista ceny kvality ShopRoku 2012 - www.shoproku.cz
AmPere
Junior

Odeslat příspěvekod aip3 20. 10. 2008 19:41

Všem děkuji za rady... Ještě vše nějak promyslím a příští týden si chci jít nějaká ty sluchátka okouknout, pořp. vyzkoušet.
aip3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aip3 21. 10. 2008 15:37

Chtěl bych se zeptat, jak jsou na tom se zvukem Audio-Technica ATH-ES7.
Přesněji: zda-li jsou vhodná na jazz (prostě požadavky viz. výše)
Ta cena je tedy o trochu vyšší, ale jestli jsou opravdu kvalitní, přemýšlel bych o nich.
Díky..
aip3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pHp 21. 10. 2008 17:27

Jsou kvalitní, možná by mohla být trochu pohodlnější. Určitě lepší (a praktičtější) než třeba Denon AH-D1001 (ty jsou zase extra pohodlné). Když by ses ještě trošku "rozpoutal", tak OR7 jsou přece ještě o dost zvukově dál. A pokud jde o max. útlum, pak ANC7. Vše opravdu nejlépe vyzkoušet!
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 21. 10. 2008 18:54

Do rušivého prostredia by som otvorené slúchadlá vylúčil, pokiaľ sú ti uši milé ;-) Zo zatvorených circum/supraurálnych taktiež nie je výber za tú cenu najlepší, ideálne by boli v tomto prípade špunty. Mimochodom, taktiež rozmýšľam nad náhradou PX 100 do outdooru ;-]
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel